Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

SIMONE LE BARON: «Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

Της Δέσποινας Συριοπούλου, Επενδυτής 18 Αυγούστου (Απόσπασμα)
«Η μόνη κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα είναι η κρίση του ελληνισμού» υποστηρίζει στο βιβλίο της "Μια Γαλλίδα για την Ελλάδα" η διανοούμενη Σιμόν Λε Μπαρόν, εισάγοντας την ιδέα του νεοφιλελληνισμού ως τρόπο ζωής.
«Το όπλο μου: η γνώση της Ελληνικής Γλώσσας. Εσείς οι Έλληνες μαθαίνετε όλες τις γλώσσες, κι αυτό φαίνεται νορμάλ στους ξένους. Πόσοι ξένοι είμαστε που γνωρίζουμε τη δημοτική; Πολύ λίγοι υποθέτω. Οι ξένοι ξέρουν τα αρχαία, οι περίφημοι Ελληνιστές… Και για αυτούς ο ελληνισμός περιορίζεται στην Αρχαία Ελλάδα. Το μήνυμα αυτού του βιβλίου: ο ελληνισμός συνεχίζεται! 
Η μόνη κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα είναι η κρίση του ελληνισμού. Και τι είναι ελληνισμός; Η ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας/σκέψης. Αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους Έλληνες. Είναι μια φωνή που υψώνεται μέσα στην έρημο της ατομικιστικής ανθρωπότητας του 21ου αιώνα.»
«Οι ξένοι θαυμάζουν τους Αρχαίους Έλληνες και ονομάζουν ελληνισμό την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας. Τους εντυπωσιάζει. Εντυπωσιάζει τους Αμερικάνους που έχουν σαν ιστορία τη γενοκτονία των Ινδιάνων, τους Ευρωπαίους την ιστορία των εισβολών των Βαρβάρων. Η γνώση τους για τον ελληνισμό περιορίζεται σε δυο λέξεις: δημοκρατία και φιλοσοφία. Δηλαδή, το σύμβολο της ειρήνης.»
«Aγαπώ την ανθρωπιά του ελληνισμού και εσείς οι Έλληνες μου δώσατε να καταλάβω ότι στον Ελληνισμό κυριαρχεί η ανθρωπιά. Επομένως, ναι, αγαπώ τους σύγχρονούς Έλληνες, τουλάχιστον αυτούς που έχουν κληρονομήσει την ανθρωπιά των προγόνων τους. Αγαπώ τους ζωντανούς, σέβομαι τους νεκρούς.»
«Να μην αφήσετε ποτέ πια τους άλλους να γράψουν την ιστορία σας αντί για εσάς»
«Έχω συνηθίσει να λέω ότι δε χρειάστηκα ποτέ νόμους, πολιτικούς, θρησκεία και κληρικούς για να βρω το δρόμο της ελευθερίας και της ευτυχίας. Αν ισχύει για μένα, ισχύει για όλους. Από τη στιγμή που οι Homo sapiens έπαψαν να είναι νομάδες και δημιούργησαν τον πολιτισμό – πριν 17000 χρόνια  – βρέθηκαν ασυνείδητοι άνθρωποι για να εκμεταλλευτούν και να υποδουλώσουν την πλειοψηφία. Η  ιστορία του Homo sapiens: 200000 χρόνια.  Η ιστορία της ανθρωπότητας: 3 εκατομμύρια χρόνια. Δηλαδή ο πολιτισμένος άνθρωπος είναι νεογέννητο σε όλη αυτή την ιστορία, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη,  ενώ σχεδόν όλοι νομίζουν ότι ο κύβος ερρίφθη, η παρτίδα τελείωσε.»
«Πολιτικοί και κληρικοί είναι παρέα. Η  σημερινή πολιτική κι η σημερινή εκκλησία δεν έχουν σχέση με την πολιτεία, ούτε με την πίστη, ούτε με τον άνθρωπο, έχουν σχέση με το χρήμα. Αποτελούν μέσα εκμετάλλευσης και υποδούλωσης. Χρειάζεται συνειδητοποίηση  όλων των πολιτισμένων ανθρώπων.»
«Έχω συνηθίσει να μιλάω για αυτά που γνωρίζω, όχι να σκαρώνω θεωρίες χωρίς πραγματική γνώση.»
Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.greekamericannewsagency.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου