Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ, ΕΔΩΣΑΝ ΓΝΩΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Αυτές τις ημέρες αναπαράγονται αποσπάσματα από έργα Ελλήνων Φιλοσόφων και χαρακτηρίζονται σαν προφητείες… που… προλέγουν αυτά που μας συμβαίνουν σήμερα.
Όμως, οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ.
Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έδιναν προφητείες. Δεν είναι χαρακτηριστικό της Ελληνικής Κοσμοθεάσεως, του Ελληνικού Πνεύματος της αδογμάτιστης έρευνας, της κριτικής σκέψεως, της επιστήμης, της γνώσεως και της σοφίας. Ούτε τα Μαντεία προφήτευαν. Χρησμούς έδιναν.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ, ΕΔΩΣΑΝ ΓΝΩΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Γνώση την οποία για τους γνωστούς πλέον λόγους, οι έλληνες αγνοούσαν για 1700 χρόνια και πολλοί επιμένουν πεισματικά να αγνοούν. Και απ’ όσους επιτέλους σήμερα «έλαβαν γνώση», ελάχιστοι είναι αυτοί που την κάνουν πράξη.
Γνώση την οποία, αν κατείχαμε αδιαλείπτως, και αν την είχαμε εφαρμόσει στην ζωή μας, δεν θα φτάναμε εδώ…
Δεν είναι δυνατόν να ανακαλύπτουμε τώρα την σοφία των προγόνων μας σαν να ανακαλύψαμε ξαφνικά τον τροχό, και να την ονομάζουμε προφητεία. Ο Αριστοτέλης ο Πλάτων και όλοι οι άλλοι μας έδειξαν ποιος είναι ο ενάρετος ελληνότροπος βίος, επισημαίνοντας τα σωστά που πρέπει να εφαρμόζουμε και τα άσχημα που πρέπει να αποφεύγουμε. Αλλά εμείς κάνουμε εντελώς τα αντίθετα από τα πρέποντα, λόγω αγνοίας και απαιδείας.
Όμως ένας απαίδευτος άνθρωπος ή λαός είναι αναπόφευκτο ότι θα υποστεί τις συνέπειες. Έχει κανείς αντίρρηση σε αυτό;
Δεν προφήτευσαν λοιπόν κάτι οι σοφοί προγονοί μας.
Κληρονομιά μας άφησαν …κι εμείς την χάσαμε… μαζί και τον δρόμο μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου