Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ

Το Τελεστήριο
Εικόνες από τον ιερότατο τόπο της Ελευσίνας
Ο ήλιος λάμπει γι αυτούς που βλέπουν αλλά και για τους τυφλούς· οι βροντές του ουρανού γίνονται και γι αυτούς που ακούνε και για τους κωφούς. Τα Ιερά Ελληνικά Μυστήρια έδιναν σε όλους, μύστες και αμύητους τη θεία χάρη. Και όπως το φως και ο ήχος γίνονται αισθητοί από αυτούς που διαθέτουν τα υγιή αισθητήρια όργανα, έτσι και η χάρη των Μυστηρίων γινόταν αντιληπτή μόνο από αυτούς είχαν αγαθή διάθεση για να αντιληφθούν τα αποτελέσματα τους.
Όσοι μυούνταν, προσφωνούνταν μεταξύ τους αδερφοί, ασχέτως αν ήταν άνδρας ή γυναίκα.
Η τελετή της μυήσεως ονομαζόταν Αναγέννηση.
Ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν όλοι τέλειοι μύστες. Για να φτάσουν στην κορυφή και να πάρουν την τελευταία μύηση του Ιεροφάντη, έπρεπε να υποστούν και άλλες δοκιμασίες ικανοτήτων και να διδαχτούν και τις πλέον άρρητες διδασκαλίες.
Οι μύστες που έβλεπαν διαφορετικά τον κόσμο από τους πρώτους βαθμούς, ετοιμαζόταν για τη μεγάλη αναγέννηση και για τους ανώτερους βαθμούς της μύησης. Οι ιερείς τους βοηθούσαν με τη διδασκαλία, τις υποδείξεις και τις συμβουλές να κατανοήσουν την άρρητη σοφία.
Μετά την επικράτηση των Ρωμαίων και τον εκφυλισμό των Μυστηρίων, το ιερό σκεύος με την Αστρόπετρα εξαφανίστηκε και στα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια το ιερό σκεύος περιείχε αντί της μυστηριώδους πέτρας, τον σιδερίτη τον ομιλούντα λίθο και λευκό χαλαζία, με τον οποίον άναβαν το πυρ του βωμού.
Οι ιεροφάντες και οι μύστες, είναι αυτοί οι οποίοι συνέβαλαν στο να αναπτυχθεί κάτω από το φως των Μυστηρίων, η πιο καθαρή ανθρώπινη σκέψη και ο πιο λαμπρός πολιτισμός του κόσμου που είναι ο Ελληνικός πολιτισμός.
Η απόκρυφη σοφία και γνώση των Μυστηρίων είχε δοθεί σε όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες σοφούς και φιλοσόφους.
Σήμερα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχουν χαθεί τα Ιερά Μυστήρια των Ελλήνων επειδή ένας αιμοσταγής άγιος [Θεοδόσιος], κήρυξε τον διωγμό τους. Λάθος. Υπάρχουν οι μυστικές αδελφότητες των Ελλανίων που διατηρούν τα Μυστήρια αλώβητα μέχρι σήμερα. Η Ελληνική Ψυχή καλείται και πάλι να ζωντανέψει τα Μυστήρια και να υποδεχθεί τους πατρώους θεούς που επιστρέφουν στην αιώνια γενέτειρα τους.
Ο άνθρωπος σήμερα σε μέρες δυστυχίας και πνευματικού σκότους, έχασε τον κοσμικό προορισμό του και την επαφή με τους ουράνιους και παλεύει απεγνωσμένα να επιστρέψει πίσω στον δημιουργό του. Ανατέλλει μια νέα κοσμοσωτήρια ιδέα που είναι η αναβίωση των Ελληνικών Μυστηρίων, που θα προκαλέσει την Επανελλήνιση των Ελλήνων και θα βοηθήσει τον άνθρωπο να κατανοήσει την ύπαρξη του.
Γεράσιμος Καλογεράκης, Η Υπέρτατη Μύηση, εκδ. Δίον
.....................
[Σείριος: Οι τελευταίες αναρτήσεις μου δημιουργήθηκαν με αφορμή την Εαρινή Ισημερία και έφτασα στα Μυστήρια, θέματα απολύτως σχετικά. Κάποιοι από άγνοια ή δόλο ή και τα δύο μαζί, ισχυρίζονται ακόμη και σήμερα που η γνώση είναι διαθέσιμη στον καθένα, ότι στα Αρχαία Μυστήρια γινόταν όργια. Δεν θα καθίσω να εξηγήσω τι σημαίνει η λέξη όργιον. Θα πω μόνο «ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ!».
Στα Ιερά Μυστήρια, οι μυημένοι ερχόταν σε επαφή με τον υπερβατικό χώρο και με άρρητες γνώσεις με αποτέλεσμα να αποβάλουν τον φόβο του θανάτου και τις γνώσεις αυτές τις χρησιμοποιούσαν μόνο για το κοινό καλό. Η απόκτηση γνώσης αλλά και η απαλλαγή από κάθε είδους φόβο, σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου…
ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ -  παράγγελμα αποτρεπτικό, που συνηθιζόταν στην τελετουργία των «Ελευσινίων Μυστηρίων». =  μακριά να φύγουν οι αμύητοι, οι ασεβείς οι ακάθαρτοι, οι λερωμένοι, οι μιασμένοι. μακριά ας πάνε όσοι δεν δείχνουν σεβασμό και προσβάλλουν αρχές, αξίες, ιδανικά.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου