Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΚΥΝΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ

Γνωστός επιφυλλιδογράφος, φιλόσοφος-θεολόγος και πανεπιστημιακός καθηγητής έγραψε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ότι, ένας μεγαλόσχημος Έλληνας «ποιμενάρχης» είπε λίγο πριν πεθάνει σε στενό συνεργάτη του, επίσης κληρικό: «Εγώ δεν είχα μυαλό για να σπουδάσω, δεν είχα γνωριμίες και χρήματα για επιχειρήσεις, μπήκα στην Εκκλησία και με τις ιστορίες του Χριστούλη, έζησα σαν πρίγκιπας. Κοίτα να βρεις κι εσύ το δρόμο σου...».
Διασημότερος από τους ειλικρινείς (κυνικούς) εκμεταλλευτές της μυθολογίας του Χριστού πρέπει να ήταν ο πάπας Λέων Χ (1513-1521). Η Barbara Walker αναφέρει στη «Woman's Encyclopedia of Myths and Secrets», σελ. 471, ότι είπε ο συγκεκριμένος πάπας: «Πόσο κέρδος δεν μας έχει φέρει ο μύθος του Χριστού;».
Ο αιδ. Taylor γράφει στο σύγγραμμά του «Διήγησις» (σελ. 35) για την ακριβή έκφραση και αντίληψη του πάπα Λέοντα: «Όλοι ξέρουμε πόσο ωφέλιμος ήταν αυτός ο μύθος του Χριστού για μας!».
Τέλος, η επίσημη «Καθολική Εγκυκλοπαίδεια» (The Catholic Encyclopedia) αναφέρει το απόφθεγμα του συγκεκριμένου πάπα ως εξής: «Πόσο δεν έχουμε ωφεληθεί εμείς και οι οικογένειές μας από το μύθο του Χριστού; Είναι φανερό αυτό σε όλες τις γενεές», με σκοπό να το διαψεύσει, χωρίς να παραθέτει κάποια στοιχεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου