Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Στο κατώφλι της αιωνιότητος, θα αντικρίσουμε, όλοι όσοι φτάσουμε εκεί, τον σταυρό του Προμηθέα. Ο Προμηθέας είναι ο ευεργέτης μας. Είμαστε ευγνώμονες στο τάγμα του Προμηθέα. Του προμηθευτού της ανώτερης πνευματικής ζωής μας και της αυτό συνειδητότητός μας.
Δυστυχώς, η ανθρωπότητα, η οποία έχει ευεργετηθεί από τον Προμηθέα, δηλαδή από τους προμηθείς, δεν στέλνει ούτε ένα εγκάρδιο ευχαριστώ, στον και στους μεγάλους ευεργέτες της. Τους έχει ξεχάσει, ενώ εκείνοι ακόμη “υποφέρουν” εξ αιτίας μας.
Προβαίνοντας στην έρευνα της Προμήθειας, διαπιστώνουμε ότι είναι η σπουδαιότερη μυθοπλασία, απ’ όλες τις άλλες, όχι μόνο της γης, αλλά του σύμπαντος κόσμου.
Ο Προμηθέας δεν είναι δημιούργημα ούτε του Αισχύλου, ούτε του Ησιόδου, ούτε σύλληψη δική τους. Οι ρίζες του χάνονται στη νύχτα του χρόνου και στην αυγή της συνειδητότητας της πανανθρώπινης. Όχι μόνο στον δικό μας πλανήτη αλλά και στους άλλους πλανήτες των άλλων ηλιακών συστημάτων.
Τόση μεγάλη σημασία έχει, ώστε κινδύνευσε ως γνωστόν ο Αισχύλος να λιθοβοληθεί (ο μαραθωνομάχος, ο αδερφός του Κυναίγειρου, άλλου μαραθωνομάχου), εξ αιτίας του γεγονότος ότι έφερνε στην επιφάνεια, μέρος των Ελευσινίων Μυστηρίων, με την Προμήθεια, Προμηθεύς Πυρφόρος, Δεσμώτης και Λυόμενος. Σε μας ως γνωστόν έχει διασωθεί μόνο ο Προμηθεύς Δεσμώτης. Αλλά και αυτός δυστυχώς ερμηνεύεται εντελώς υλιστικά, φαινομενικά, και δεν έχει κατανοηθεί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου