Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ;

Είναι απλό: πρέπει να καταλάβετε πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. “Ήρθατε εδώ με κάποιο σκοπό. Είστε μέρος της παγκόσμιας συνείδησης και δεν υπάρχουν ατυχήματα όσο αναφορά αυτό. Στην πραγματική σας ουσία- όχι στον ψεύτικο εαυτό, όχι στον εγωισμό που είναι μέρος σας, αλλά στην πραγματική ουσία αυτού που είστε- είστε απέραντοι και έχετε κάτι το πολύ βαθύ να ολοκληρώσετε για όσο θα είστε εδώ. Αλλιώς δε θα ήσασταν.
Βρείτε το. Δώστε προσοχή σε αυτό. Ακούστε το κάλεσμα. Βρείτε τα στοιχεία, τις υποδείξεις. Δείτε τις ευθυγραμμίσεις οποιεσδήποτε και αν είναι, ανεξάρτητα από το πόσο παράλογες ή παράξενες και να φαίνονται στους υπόλοιπους. Αν έχετε κάποιο κάλεσμα εσωτερικά που να λέει πως υπάρχει και κάτι άλλο, μην το αγνοήσετε. Μην αφήσετε το πεπρωμένο σας ανεκπλήρωτο. Μην νοιώσετε κάποια στιγμή την αίσθηση πως η ζωή σας πήγε λάθος. Μην αφήσετε να σας συμβεί αυτό. – Wayne Dyer
Πριν από την γέννηση, όπως ένας ζωγράφος επιλέγει ποια χρώματα θα μπουν στον κενό καμβά, οι ψυχές μας επιλέγονται σαν σύνολο χρωμάτων να δουλέψουν με τους καθορισμένους γονείς μας, την εθνικότητα, την χώρα γέννησης, κτλ. Επίσης, επιλέγουμε έναν αριθμό από πιθανά μονοπάτια που θα μας επιτρέψουν να βιώσουμε ορισμένες πτυχές της ύπαρξης μας.
Για παράδειγμα, αν το κουράγιο δεν είναι από τις πτυχές του εαυτού μας που επιθυμούμε να βιώσουμε, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με άλλες ψυχές στον φυσικό κόσμο σε συνθήκες που θα προέκυπταν στην ζωή μας, στις οποίες θα πρέπει να επικαλεστούμε το θάρρος μέσα μας.
Παρομοίως, επιλέγουμε μια συγκεκριμένη αποστολή, ή ένα κάλεσμα το οποίο μας επιτρέπει να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες μας σε αυτό το επίπεδο ζωής που ονομάζεται γη. Προκειμένου να προχωρήσουμε πλήρως στο κάλεσμα με δύναμη και συνείδηση, πρέπει να επιλέξουμε να ξεχάσουμε την γέννηση, έτσι ώστε μετά από χρόνια και δεκαετίες και για κάποιους, μια ζωή αναζήτησης της ψυχής, να φτάσουμε σε ένα σημείο στην ζωή μας που θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση να θυμηθούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και σκόπιμα να καλέσουμε αυτό που μας δίνει την περισσότερη χαρά.
Προσωπικά, βλέπω τα πολλά χρόνια επίπονης αναζήτησης σαν τίποτα άλλο παρά από μια ιεροτελεστία διέλευσης με σχετικές εμπειρίες και θεϊκές συνθήκες που μας προετοιμάζουν πλήρως για να γίνουμε αυτοί που προοριζόμασταν να γίνουμε.
Το δεύτερο που επανασυνδεόμαστε με το κάλεσμα της ψυχής, είναι το σύμπαν που καταγράφει την σοβαρότητα μας και συνειδητοποιούμε πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στον δρόμο μας. Αυτή τη στιγμή, όλοι οι φόβοι και τα εμπόδια αρχίζουν να ξεθωριάζουν και το μονοπάτι αποκαλύπτεται μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή θα μετακινήσουμε βουνά και θα διασχίσουμε ωκεανούς έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε ένα με την υψηλότερη πρόθεση μας και να δεσμευτούμε στην θεία αποστολή μας. Αυτή τη στιγμή, το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας ευθυγραμμίζονται με ένα μοναδικό σκοπό- να βιώσουμε τον εαυτό μας ως τη δική μας μεγαλοπρεπή δημιουργία σε αυτή τη ζωή. Είναι αρκετά αστείο πως μόλις θυμηθούμε την αποστολή μας, συχνά συνειδητοποιούμε πως έχει πολύ λίγη σχέση με εμάς και όλα όσα συμβαίνουν με τους άλλους.
Είναι μια αποστολή που μας επιτρέπει να εξυπηρετήσουμε την ανθρωπότητα και να φωτίσουμε τα μονοπάτια άλλων μέσω της εξυπηρέτησης, της θεραπείας, της έμπνευσης, της διδασκαλίας και της ενδυνάμωσης. Δεν είναι σύμπτωση πως για πολλούς ώστε να θυμηθούν αυτή την αποστολή, πρέπει πρώτα να βιώσουν τον πόνο και την αναταραχή στην ζωή έτσι ώστε αργότερα όχι μόνο να αποφασίσουν να υπερβούν αυτό που τους περιορίζει αλλά και να χρησιμοποιήσουν το ταξίδι της ζωής σαν εργαλείο ώστε να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.
Να γνωρίζετε πως οπουδήποτε και αν είστε στην ζωή σας είναι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είστε. Δεν είστε δεμένοι με καμιά μοίρα και έχετε την δύναμη να αλλάξετε και να δημιουργήσετε οτιδήποτε στην ζωή σας. Η ελπίδα μου είναι πως με το να μοιραστώ τις 3 ακόλουθες υπενθυμίσεις που είναι ενσωματωμένες στο προσχέδιο της ψυχής σας θα αρχίσετε να εκδηλώνετε το κάλεσμα σας.
1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΣΑΣ
Ως ενεργειακά όντα, εμείς οι ίδιοι είμαστε κυριολεκτικά τα δημιουργικά εργαλεία με τα οποία γεννηθήκαμε και το συναίσθημα μας είναι η ακριβής γραμμή επικοινωνίας με την ψυχή μας, ή τον ανώτερό μας εαυτό. Οποιαδήποτε στιγμή οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις μας ευθυγραμμίζονται με την όραση της ψυχής, το ξέρουμε κατευθείαν με τον τρόπο που νιώθουμε που αναγνωρίζεται συνήθως ως αρμονία, εσωτερική γαλήνη, χαρά, ευγνωμοσύνη και αγάπη. Όταν νιώθουμε καλά, η δόνηση μας γίνεται κατευθείαν υψηλότερη κάτι το οποίο εύκολα οδηγεί σε εμπνευσμένες πράξεις, και με το να παροτρύνουμε τον εαυτό μας σε αυτές τις πράξεις οδηγεί σε περισσότερη χαρά που επεκτείνει το αναπαραγωγικό έδαφος της πράξης. Όσο πιο κοντά ερχόμαστε με το συστατικό του να “νιώθουμε καλά” μέσα στον εαυτό μας και να το ακούμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εμάς να καθορίσουμε την αποστολή μας στην ζωή.
Μην απελπιστείτε αν δε θυμηθείτε τον λόγο για τον οποίο είστε εδώ. Το μοναδικό σας καθήκον σε αυτή τη ζωή είναι να ακολουθείτε την υψηλότερη χαρά σας.
Μόλις ακολουθήσουμε την πρώτη εμπνευσμένη μας ιδέα, στέλνουμε έξω την ενέργεια με την πρόθεση του “είμαι η υψηλότερη μου χαρά αυτή τη δεδομένη στιγμή” στο σύμπαν το οποίο αργά εκτείνεται και μεγεθύνεται καθώς γινόμαστε πιο εξοικειωμένοι στο να "τραγουδήσουμε το τραγούδι της καρδιάς μας". Αυτό που ξεκίνησε ως σπόρος του δίνονται περισσότερες ευκαιρίες να μεγαλώσει και να ανθίσει κάθε φορά που ακολουθούμε τα υψηλότερα συναισθήματα μας γιατί η ενέργεια πίσω από αυτή την πρόθεση κυριολεκτικά “χιονίζει” και δημιουργεί όλο και περισσότερες κινήσεις στο κβαντικό πεδίο για να μας φέρει αυτό που μας κάνει χαρούμενους. Τι σας εμπνέει; Τι κάνει την καρδιά σας να τραγουδά; Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που περιμένατε να κάνετε αλλά έχετε χάσει για πάντα; Είναι ώρα.
2. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ
Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που κάνουμε στον εαυτό μας είναι ότι κολλάμε καθώς οραματιζόμαστε τα εκατομμύρια καθήκοντα που πρέπει να κάνουμε για να επιτύχουμε οτιδήποτε, αυτό μπορεί να είναι και το ίδιο πράγμα που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε. Η απάντηση στο κάλεσμα μας είναι μια διαδικασία σαν όλες τις άλλες. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην μοιάζει καθόλου με αυτό που ξεκινήσαμε ή με αυτό που σχεδιάσαμε αλλά αυτό είναι εντελώς εντάξει.
Το σύμπαν δεν νοιάζεται γι αυτό που μας κάνει να ακτινοβολούμε από χαρά, αυτό μπορεί να είναι να συμμετάσχουμε σε ένα μάθημα μαγειρικής, το να πηγαίνουμε διακοπές ή να καλούμε κάποιον παλιό φίλο που δεν έχουμε δει για χρόνια. Το σύμπαν νοιάζεται μόνο για την δονητική υπογραφή που δίνουμε όταν νιώθουμε αυτή τη χαρά.
Με το να βάζουμε τους εαυτούς μας στην εμπνευσμένη δράση, μπορεί να συναντήσουμε έναν δάσκαλο για μια ζωή που θα γίνει η πηγή της έμπνευσης μας, ή που θα καλωσορίσει μια νέα ευκαιρία που διαφορετικά δε θα υπήρχε αν δεν είχαμε επιλέξει να ακολουθήσουμε την καρδιά μας και να φτάσουμε σε αυτή την ακριβή τοποθεσία και ώρα. Η μόνη απόφαση που πρέπει να παίρνουμε σε καθημερινή βάση είναι να ξεκινήσουμε να ακολουθούμε πράγματα που μας δίνουν οποιαδήποτε ποσότητα χαράς.
Μπορεί να είναι απλό όπως μια ήρεμη στιγμή για την ανάγνωση ενός βιβλίου για 15 λεπτά ή δουλεύοντας πάνω σε ένα χόμπι όταν οι υπόλοιποι κοιμούνται. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα βγει από αυτό! Ποτέ μην υποτιμάτε την δύναμη πίσω από αυτές τις δραστηριότητες καθώς είναι αυτές που κάνουν την ενέργεια να συσσωρεύεται. Θυμηθείτε, πάντα είναι σχετικά με την ενέργεια του “ είμαι η υψηλότερη μου χαρά αυτή τη δεδομένη στιγμή” αντί να πλημμυρίζουμε τους εαυτούς μας με καθήκοντα και να τρέχουμε άσκοπα για τον απλό λόγο ότι δεν μπορούμε να βρούμε το κάλεσμα εκτός του εαυτού μας αλλά μπορούμε να το θυμηθούμε ή να το δημιουργήσουμε μέσα μας.
Όση περισσότερη ενέργεια επιτρέπουμε να περάσει μέσα και από εμάς, τόσο περισσότερο το σύμπαν μπορεί να μας φέρει όλα όσα αντηχούν στο ίδιο επίπεδο ενέργειας για να μας βοηθήσει να θυμηθούμε και να δημιουργήσουμε το πεπρωμένο μας. Η πορεία του εαυτού μας είναι να θυμόμαστε και τελικά να ενσωματώνουμε το κάλεσμα πάντα γαλήνια; Η απάντηση είναι όχι. Είναι ένα ταξίδι το οποίο είναι φτιαγμένο από χιλιάδες μικρά βήματα μάθησης και επιλογής.
Στο τέλος της ημέρας δεν έχει να κάνει με το τι κάνουμε, πως το κάνουμε, ποιοι είναι οι τίτλοι μας, πως φτιάξαμε το παρουσιαστικό της σελίδας μας, πόσα διαπιστευτήρια εμφανίζονται στα βιογραφικά μας και πόσα βραβευμένα βιβλία έχουμε δημοσιεύσει. Έχει να κάνει με το αν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να προχωρήσουμε σε αυτό που πραγματικά είμαστε και με τόλμη και αγάπη να δηλώσουμε την αυθεντικότητα μας στον κόσμο. Καμία δόνηση στο σύμπαν δεν είναι τόσο δυνατή όσο η ενέργεια μας όταν γίνεται επέκταση του θείου καλέσματος μας. Ποια είναι κάποια από τα πράγματα που έχετε στην καθημερινή λίστα υποχρεώσεων σας; Ποια από αυτά σας δίνουν ποσότητα χαράς; Πως μπορείτε να εισάγετε περισσότερες δραστηριότητες που σας “κάνουν να νιώθετε καλά” στην ζωή σας; Πως μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άσκοπα “που πρέπει να κάνετε” με περισσότερες εμπνευσμένες πράξεις;
3. ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ 
Οι ψυχές μας έχουν επιλέξει μια συγκεκριμένη αποστολή πριν από την γέννηση μας, αλλά τη στιγμή που γινόμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι για το ποιοι είμαστε και έχουμε αφυπνίσει τον δημιουργό μέσα μας, δεν είμαστε πια δεμένοι σε οποιοδήποτε προκαθορισμένο μονοπάτι που οδηγήσαμε τον εαυτό μας πριν έρθουμε σε αυτό το φυσικό σώμα. Όσο περισσότερο είμαστε ενημερωμένοι για την πραγματική μας ουσία και την σύνδεση μας με την θεϊκή πηγή τόσο θα ενδυναμωθούμε και τόσο περισσότερο μπορούμε να διεκδικήσουμε το δώρο της ελεύθερης θέλησης η οποία μας επιτρέπει ολοκληρωτικά να ασκήσουμε το δικαίωμα μας ως συνειδητοί δημιουργοί που είμαστε, κάνουμε και έχουμε ότι επιθυμεί η ψυχή μας.
Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει πρώτα να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από αυτά που μας περιορίζουν. Οι περιορισμοί μπορούν να πάρουν την μορφή φόβου όπως τον φόβο της αβεβαιότητας/αλλαγής, τον φόβο της έλλειψης, ή ακόμα και τον φόβο της επιτυχίας.
Οι περιορισμοί μπορούν επίσης να εκδηλωθούν ως ατελείωτες δικαιολογίες που κυμαίνονται από “ έχω μια πολύωρη δουλειά χωρίς ελεύθερο χρόνο και χρήματα” έως “είμαι πολύ μεγάλος για να το κάνω αυτό.”
Σε αυτή την περίπτωση, οι περιορισμοί εμφανίζονται ως αποδυναμωτικές πεποιθήσεις συμπεριλαμβανομένου του “δε φτάνει για όλους” ή “δεν είμαι αρκετά ξεχωριστός.” Δεν υπάρχει μόνο ένας μονόδρομος γι αυτό το ταξίδι της απελευθέρωσης, υπάρχει μόνο ότι δουλεύει για εσάς.
Πριν την αξιοποίηση του πραγματικού ρόλου του δημιουργού, πολλοί από εμάς νιώθουν σαν ανίσχυρα θύματα που δέχονται οτιδήποτε τους πετά η ζωή. Μπορεί να είμαστε παθιασμένοι με το να απαντήσουμε στο κάλεσμα σαν καλλιτέχνες και να καταλήξουμε να δουλεύουμε σε τράπεζα επειδή φοβόμαστε πως δε θα τα βγάλουμε πέρα. Νιώθουμε περιορισμένοι, ακόμα και υποδουλωμένοι στις συνθήκες της ζωής μας. Υποβάλλουμε τους εαυτούς μας στη λεγόμενη μοίρα και λέμε ιστορίες πως δεν είμαστε αρκετά τυχεροί για να είμαστε σαν αυτούς που τα έχουν όλα.
Όταν αφυπνιστούμε, ενημερωνόμαστε πως εμείς είμαστε αυτοί που λέμε ποιοι είμαστε και αυτό που μας δημιουργεί όπως επιθυμούμε να ζήσουμε τα πάντα στην ζωή μας εξαρτάται από μόνο ένα πράγμα-την επιλογή μας.
Το κάλεσμα είναι κάτι που η ψυχή σας επιλέγει στην άμορφη σφαίρα πριν αποκτήσετε σώμα και μπορείτε να επιλέξετε ξανά οποιαδήποτε στιγμή σε αυτή τη ζωή γιατί η αλήθεια είναι πως, η ψυχή σας παραμένει έτσι όπως είστε ενώ το μυαλό και το σώμα σας είναι απλώς πρόσθετα εργαλεία για να πετύχετε την αποστολή σας ώστε να μπορέσετε να βιώσετε τα δικά σας δημιουργήματα φυσικά σε αυτό τον 3D κόσμο και στη διαστημική διάσταση. Αυτή η δύναμη της επιλογής δεν σας άφησε ποτέ. Μόλις αποφασίσετε, επιτρέψτε στο σύμπαν να σας φέρει τους υπόλοιπους συν-δημιουργούς για να συμβεί αυτό.
Είναι καιρός να απελευθερώσετε την ελεύθερη θέληση σας και να γράψετε το δικό σας πεπρωμένο. Όταν κάθε κομμάτι και κάθε κύτταρο μέσα σας ευθυγραμμιστεί με την εσωτερική γνώση, θα έχετε αφυπνιστεί στην θεϊκή δύναμη της δημιουργικότητας που έχετε κληρονομήσει. Αυτή η δύναμη ζει μέσα σας και περιμένει υπομονετικά να την καλέσετε.
Δεν είστε το παρελθόν σας, οι συνθήκες γέννησης σας, οι ρόλοι σας, τα επιτεύγματα σας, τα διαπιστευτήρια, οι ανταμοιβές, οι λογαριασμοί, οι τραπεζικές σας δηλώσεις, η οχτάωρη δουλειά σας που σας κάνει να κολακεύεστε κάθε πρωί όταν ξυπνάτε ούτε το σώμα, το μυαλό, τα πιστεύω, οι σκέψεις, οι αποσκευές, οι περιορισμοί, οι πρώην σχέσεις σας. Βαθιά μέσα σας ξέρετε πως είστε δυνατοί πέρα από την φαντασία σας. Μόλις τα θυμηθείτε όλα αυτά, η ιερή σας ικανότητα να δημιουργείτε ότι επιθυμείτε και η χαρούμενη σας δόνηση θα κάνει τον κόσμο λίγο φωτεινότερο. Δεν πειράζει καθόλου αν δεν γνωρίζετε το κάλεσμα σας. Αν θα μπορούσατε να ξεκινήσετε από ένα κενό πεδίο και να δημιουργούσατε ότι θέλατε στην ζωή χωρίς περιορισμούς από αυτή τη στιγμή ποιος θα ήσασταν; Τι θα δημιουργούσατε; Τι και αν αυτό το μικρό βήμα που μπορείτε να κάνετε σήμερα είναι αυτό; Ακολουθήστε την καρδιά σας. Ακολουθήστε το κάλεσμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου