Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΞΑΝΑ

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν απίστευτες γνώσεις πάνω στο θέμα “ΨΥΧΗ” και την πορεία που αυτή διαγράφει στο πέρασμα των ετών με τις μετενσαρκώσεις της. Άλλωστε δεν ήταν μόνο ο Σωκράτης που είχε μιλήσει γι’ αυτήν, αλλά σχεδόν όλοι οι φιλόσοφοι μας: Θαλής, Αναξίμανδρος, Πλάτων, Ηράκλειτος κτλ.
Αυτοί που διέλυσαν αυτή την γνώση, την κατέστρεψαν καίγοντας και λεηλατώντας και αντέστρεψαν την άποψη των ανθρώπων στο θέμα “ΨΥΧΗ”, κι ενώ αυτή ως αθάνατη, ήταν άφοβη, την γέμισαν φοβίες και δουλοπρέπεια.
Συμπερασματικά λοιπόν, με βάση αυτά τα δεδομένα που επί 1.750 χρόνια “κάποιοι” μας κρατούσαν κρυφά, προτρέποντάς μας να “μην δοκιμάσουμε ποτέ τον καρπό της γνώσης”, καταλαβαίνουμε το εξής: Ξανά υπήρξαμε εδώ, ξανά βιώσαμε πράγματα, ξανά βρεθήκαμε μεταξύ μας ακόμη κάποιοι που τώρα έχουμε κοινές ιδέες, σκοπούς, στόχους. Πιθανόν να έχουμε ξανά πολεμήσει κιόλας μαζί (μην σας φαίνεται καθόλου παράξενο αυτό), και τώρα που η πατρίδα μας καλεί και πάλι σε βοήθεια, αφού κάποιοι λυσσαλέα προσπαθούν να την καταστρέψουν. Το κάλεσμα της ψυχής μας ενώνει ξανά.
Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ -IDIOTS- ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ), ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΟΥΝ.
Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΕΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΚΟΜΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ KAI ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ 147 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΛΟΨΥΧΙΑ, ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Περίανδρος Αθηνάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου