Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ ΑΠΤΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΝΝΥΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Κόσμον τόνδε, τὸν αὐτὸν ἁπάντων, οὔτε τις θεῶν οὔτε ἀνθρώπων ἐποίησεν, ἀλλ᾽ ἦν ἀεὶ καὶ ἔστιν καὶ ἔσται πῦρ ἀείζωον ἁπτόμενον μέτρα καὶ ἀποσβεννύμενον μέτρα.

Ἡράκλειτος

Αυτόν εδώ τον κόσμο, τον ίδιο για όλους, ούτε κανείς θεός ούτε άνθρωπος τον έπλασε, αλλ' ήταν από πάντα και είναι και θα είναι αιώνια ζωντανή φωτιά, που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο. 

--------------------

Η νέα πραγματικότητα που αποκαλύπτεται από την θεωρία του χάους, μας λέει ότι το χάος είναι απρόβλεπτο ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια! Το σύμπαν δεν τηρεί αυστηρά τους γνωστούς μας νόμους της φυσικής. Οι φυσικοί νόμοι λειτουργούν μόνο εντός ορισμένων πλαισίων, έχοντας ένα βαθμό ελευθερίας. Η θεωρία του χάους έδειξε ότι το σύμπαν δεν είναι καθόλου αιτιοκρατικό, είναι δημιουργικό και αιώνια εξελισσόμενο. Το χάος στην ελληνική μυθολογία θεωρείται ως η κοσμική δύναμη που δημιουργεί μορφές από το κενό και το τίποτα.

Η δημιουργία του σύμπαντος δεν έχει τελειώσει ακόμα και ούτε πρόκειται να τελειώσει ποτέ, αφού οι θεοί- δημιουργοί υποβοηθούνται στο έργο τους και από την ανθρώπινη συνειδητότητα που επεκτείνει το σύμπαν. 

Όλες οι εξελικτικές ικανότητες, οι οφειλόμενες στο κβαντικό άλμα του γαλαξία μας, θα ενσωματωθούν στο DNA του ερχόμενου θεϊκού είδους των ανθρώπων, που δε θα υστερεί από τους θεούς της αρχαιότητας, που αναφέρουν οι ιστορίες των λαών της Γης. Η μόνη διαφορά μεταξύ θεών και ανθρώπων θα είναι στην έκταση της παντοδυναμίας. 

Η Κβαντική Φυσική μιλάει για το δικό μας κβαντικό σύμπαν, στο οποίο όλα τα φαινομενικά ξεχωριστά μέρη συνδέονται μεταξύ τους, σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε απίστευτα απέραντες αποστάσεις χώρου και χρόνου και επικοινωνούν μεταξύ τους με ταχύτητα δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Επομένως, σαν συμπαντικοί οικοδεσπότες, πρέπει ν' αναζητήσουμε τους αστρικούς γείτονές μας και να ομορφύνουμε τη ζωή μας.

Του Γερ. Καλογεράκη, από το βιβλίο του “ΑΙΘΕΡΑΣ”, σελ.: 106 -107, εκδ. Δίον, έκδοση Α 2021.

-------------------------------

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ - Η ΝΕΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΣΤΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ «ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΑ» ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ & ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου