Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΣΩΜΑ ή ΣΗΜΑ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ #2

Το 391 ισοπεδώθηκε, ο ναός Σεράπειον, που ήταν αφιερωμένος σε κοινή Ελληνο-Αιγυπτιακή θεότητα, και αποτελούσε  ένα από τα καλλιμάρμαρα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, της Αλεξάνδρειας, καθώς και η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη βιβλιοθήκη που διέθετε η πόλις, από φανατικούς χριστιανούς και μοναχούς και ηθικούς αυτουργούς τον Αυτοκράτορα (Μέγα) Θεοδόσιο και τον πατριάρχη Αλεξανδρείας  Θεόφιλο. 
Μαζί  με το Σεράπειο κατά πάσα πιθανότητα ισοπεδώθηκε και το παρακείμενο Μαυσωλείο όπου φυλάσσονταν  το ταριχευμένο σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, (Η θέσις ονομαζόταν Σώμα η Σήμα Μ. Αλεξάνδρου ) το οποίον και πρέπει να έκαψαν, διότι ο Μ. Αλέξανδρος λατρεύονταν  ως Θεός και πλήθος λαού προσέρχονταν καθημερινώς για να τον τιμήσουν, αλλά αυτό δεν άρεσε στους Χριστιανούς και πολύ περισσότερο στον αυτοκράτορα Θεοδόσιο, και το ανοσιούργημα  συνετελέσθη. Όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ταριχευμένο σώμα που φυλάσσονταν στο Μαυσωλείο να μη ήταν το πραγματικό αλλά κάποιο ομοίωμα του. Το δε πραγματικό για λόγους ασφαλείας οι Πτολεμαίοι να το είχαν τοποθετήσει σε Βασιλικό τάφο, του οποίου την θέση κράτησαν ως  επτασφράγιστο μυστικό.  
Πάντως από την χρονολογία 391 και μετά δεν υπάρχει καμία ιστορική αναφορά για την τύχη του σώματος  του Μεγάλου Στρατηλάτη. 
Ανεξάρτητα όμως αν το σώμα που έκαψαν ήταν το πραγματικό η όχι η πράξη τους δείχνει το χαμέτυπο των ανθρώπων αυτών.  Πίστεψαν τα ανόητα αυτά ανθρωπάρια ότι έτσι θα έκαιγαν και θα εξαφάνιζαν τη θρησκεία  και τα επιτεύγματα του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Μία  θρησκεία που ποτέ δεν έγινε εμπόδιο στην πρόοδο και την επιστημονική γνώση.  Και έτσι  κατάφεραν  να μας επιβάλουν τα θρησκευτικά τους Εβραϊκά παραμύθια, συν  1600 χρόνια σκοταδισμού, και θρησκευτικού δεισιδαιμονισμού. 
http://www.athriskos.gr/  
ΣΩΜΑ ή ΣΗΜΑ Μ. Αλεξάνδρου #1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου