Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ

Υπατία η Ελληνίδα φιλόσοφος,
πίνακας του Elbert Hubbard,
επεξεργασία Τρύφων Μανώλης.
Τιμούμε την Ελληνική Παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα στο πρόσωπο της Υπατίας της Αλεξανδρινής για την Ημέρα της Ελληνικής Παιδείας 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 11:30 π.μ. Πολυχώρος ΕΡΜΟΥ
(Ερμού 11 & Ι. Δραγούμη, Θεσσαλονίκη)
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος”
Είσοδος ελεύθερη
Τιμούμε την Ελληνική Παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα στο κατ’ εξοχήν πρόσωπο που θα μπορούσε, στη διαχρονική πορεία της Ιστορίας, να εκπροσωπήσει συμβολικά τις έννοιες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας. Στο κατ’ εξοχήν πρόσωπο που τίμησε τις έννοιες αυτές με την μόρφωσή του, με το ήθος του, με τον τρόπο ζωής του. Στο πρόσωπο που η αγάπη του για την Ελληνική Παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα, το οδήγησε μέχρι το τραγικό μαρτύριο και τον ακόμη μαρτυρικότερο θάνατο. Σ’ έναν θάνατο που την βαρβαρότητα και τον φανατισμό με τον οποίο προήλθε, σπάνια θα συναντήσουμε σε ολόκληρη την πολιτισμένη ιστορία της ανθρωπότητας.
Εκδήλωση με αναφορά στο βίο, το πλούσιο και ακτινοβόλο έργο της και στον τραγικό της θάνατο, διανθισμένη με εικόνες, δραματοποίηση, ποίηση και κινηματογραφικές προβολές για την εποχή της, την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από τον καθοδηγούμενο θρησκόληπτο όχλο και τις τελευταίες τραγικές στιγμές της μεγάλης μαθηματικού, φιλοσόφου και αστρονόμου.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες σε κάθε πόλη της Ελλάδος να τιμήσουν την Ελληνική Παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα
στο πρόσωπο της Υπατίας, της μάρτυρος μαθηματικού και φιλοσόφου
.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Υπατία την Αλεξανδρινή πρέπει να γιορτάζουν και να τιμούν οι Ελληνες σαν προστάτη των γραμμάτων και όχι τούς τρείς ...Ιεράρχες, τα αγράμματα, φανατικά αυτά όντα αμφιβόλου καταγωγής πού κατέστρεψαν τόσα σοφά κείμενα και μνημεία.
Τιμή στην Υπατία την Αλεξανδρινή την γλυκύτατη και σοφότατη Ελληνίδα.
Α.

Κωσταs είπε...

Εκτοs απο το οτι ειμαι χαρουμενοs
γιατι υπαρχειs,και αισθανομαι καποια αναταση οταν σε διαβαζω,
[και ευτυχωs οχι μονο εγω]
θα σε παρακαλουσα αυτεs τιs συγκεντρωσειs να τιs κανετε και
στην Αθηνα.Οποτε μπορειτε τουλαχιστον.Να ειστε παντα καλα.
kwstas1969loki@yahoo.gr

Σείριος είπε...

Σε ευχαριστώ Κώστα, να είσαι καλά !!! Υπάρχουν μάχιμοι και στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα !!! Ο καθένας ότι μπορεί και όλοι μαζί. Η κυτταρική μνήμη είναι αθάνατη. Η αφύπνιση των Ελλήνων θυμίζει χιονοστιβάδα. Είναι ιστορική επιταγή.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου