Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΜΕΑ

               Ο ναός του Διός στη Νεμέα
O Stephen G. Miller, Oμότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, ο οποίος εργάστηκε επί 35 συνεχή χρόνια στη Νεμέα, όπου αποκάλυψε, εκτός των άλλων, το αρχαίο Στάδιο, το Αποδυτήριο και τα Λουτρά, ξεκίνησε την αναστήλωση του ναού του Νεμείου Διός, κατασκεύασε ένα σύγχρονο αρχαιολογικό Μουσείο που παραχώρησε στο Ελληνικό Δημόσιο, εμπνεύστηκε την ανά τέσσερα χρόνια Αναβίωση των Αρχαίων Νεμέων Αγώνων και αφήνει πίσω του ένα τεράστιο συγγραφικό έργο.
Ο κ. Stephen Miller, Έλληνας πλέον πολίτης, με πρόσφατη επιστολή του στο αμερικανικό περιοδικό Archaeology επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, διατυπώνοντας ατράνταχτα επιστημονικά επιχειρήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ιστορική υποχρέωση να μη χρησιμοποιείται το όνομά της από το γειτονικό κράτος.
Πηγή: DocumentaryMacedonia

«Χωρίς Ελληνισμό η Δύση χάνει το νόημά της. Ο Ελληνισμός χαρακτηρίζεται από ήθος, μέτρο και αρχές, αξίες που αν τις ενστερνισθούμε όλοι μας, ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος». Μαριάν Μακντόναλντ Ελληνίστρια, ακαδημαϊκός καθηγήτρια στο Πανεπ. Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας
Δείτε εδώ: Ενθυμήματα - 2008
Στις 23 Ιουνίου 2012 θα (ξανα)αναβιώσουν τα Νέμεα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου