Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΜΟΣ ΕΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΚΑΘΕ ΤΑΣΙΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΛΕΘΡΙΩΤΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ (ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ''ΗΛΙΟΣ'')

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ''ΗΛΙΟΣ''
ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ Η ΑΚΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΓΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΝΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΜΟΥ.
Η ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Η ΜΕΤΑΘΕΣΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΙΣ ΔΙ' ΕΓΚΑΡΤΕΡΗΣΕΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΓΗΙΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΕΩΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΣΑΝΤΕΣ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΕΝΟΜΙΖΟΝ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΛΑΣ ΟΔΥΡΜΩΝ ΜΟΝΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΑΥΤΗ ΗΤΟ Ο ΑΓΙΟΣ, Η ΑΓΙΩΣΥΝΗ, Ο ΠΑΝΑΓΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΗΡΩΑΣ Ή Ο ΣΟΦΟΣ Ή Ο ΔΥΝΑΤΟΣ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΟ ΟΥΤΕ ΕΘΑΥΜΑΖΟΝΤΟ, ΑΛΛΑ ΗΓΝΟΟΥΝΤΟ.
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΟΜΩΣ  ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΜΟΙΡΑΙΩΣ ΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΕΔΥΝΑΜΩΝΕ ΚΑΘΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΘΕΙΡΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.
Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΚΑΘΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΟΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΙΝ ΕΥΝΩΙΚΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ Ή ΕΘΝΙΚΩΝ ΒΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΔΙΔΑΣΚΕΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΕΥΕΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΦΕΡΗ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΔΕΝ ΕΧΡΕΙΑΖΕΤΟ.
ΟΙ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΣΕΔΥΟΝ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ, ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΕΜΙΓΝΥΟΝΤΟ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΗΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΑΡΝΗΣΕΩΣ.
..............
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΝ ΦΡΟΝΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΦΟΥ Ο ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΗΤΟ Η ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ, Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΥΠΟΙ, ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ:
ΟΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΕΠΙΤΙΜΙΑ, ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΗΣΑΝ ΟΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ Ή ΤΩΝ ΜΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΠΕΙΘΗΝΙΩΣ ΑΥΤΗΝ.
ΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ ΕΑΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΞΕΝΕΥΡΙΣΘΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΔΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΜΟΙΡΑΙΑ
ΚΑΤΑΛΗΞΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΣΧΥΕ;
ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ - ΛΕΓΕΤΑΙ - ΥΠΕΡ ΤΩΝ 300.000 ΑΝΔΡΩΝ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΝ ΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΡΙΘΜΟΥΝΤΟ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΝΑΣΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΖΩΗ.
ΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ ΕΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΑ' ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ;
ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΛΗΘΟΣ ΕΜΕΝΕΝ ΑΠΑΘΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΟΝΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΕΨΥΧΩΝΕΝ, ΟΛΟΙ ΔΕ ΕΠΙΣΤΕΥΟΝ - ΔΙΟΤΙ ΤΑΥΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΝ ΕΙΧΟΝ ΥΠΟΣΤΗ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - ΥΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΗΡΑΝ ΕΠΙΔΡΑΣΙΝ ΤΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΧΝΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΙΧΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ, ΟΤΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΩΝ ΛΙΤΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΤΡΕΨΗ ΕΙΣ ΦΥΓΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΗΝΤΛΟΥΝ ΕΚ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΙΝ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΙΝ ΟΤΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΘΑ ΦΕΡΗ ΤΗΝ ΝΙΚΗΝ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΑΝ ΑΝΕΥ ΙΔΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΝ ΜΟΝΟΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.
.........
Ο ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣ ΣΤΙΓΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ, ΔΕΝ ΕΦΑΝΤΑΣΘΗ ΚΑΝ ΟΤΙ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΠΕΜΕΝΕ ΔΕ ΜΕ ΛΥΣΣΑΝ, ΜΗ ΑΝΕΧΟΜΕΝΑΣ ΚΑΜΙΑΝ ΣΚΕΨΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΪΟΝ ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ, ΨΥΧΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΟΤΗΤΟΣ ΨΥΧΗΣ.
ΙΔΙΩΣ ΕΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΚΑΘΕ ΤΑΣΙΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΛΕΘΡΙΩΤΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝ ΝΑ ΜΗ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΛΩΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΙΩΤΕΣ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ''ΗΛΙΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου