Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

«Η ΦΥΣΗ ΜΙΛΑΕΙ»

Στο παρακάτω βίντεο, η Τζούλια Ρόμπερτς παίρνει το ρόλο της φύσης και μας μιλά για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αδιαφορία μας.
Η Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί σε μία καμπάνια που έχει στόχο να μας ευαισθητοποιήσει ως προς τον τρόπο που επηρεάζουμε τον πλανήτη.
Η ηθοποιός υποδυόμενη τη μητέρα φύση, εξηγεί ότι η φύση δεν μας χρειάζεται.
Εμείς την έχουμε ανάγκη.
«Κάποιοι με αποκαλούν Φύση, κάποιοι άλλοι «μητέρα φύση». Βρίσκομαι εδώ για πάνω από τεσσεράμισι δισεκατομμύρια χρόνια. Είκοσι δύο χιλιάδες πεντακόσιες φορές περισσότερο από εσένα. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζομαι τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι είναι αυτοί που με χρειάζονται. Ναι, το μέλλον σου εξαρτάται από μένα
Αν ευδοκιμήσω, θα ευδοκιμήσεις. Αν κλονιστώ, θα κλονιστείς και εσύ ή και χειρότερα (;). Αλλά βρίσκομαι εδώ για αιώνες. Έχω ταΐσει είδη σπουδαιότερα από εσένα, και έχω αφήσει να λιμοκτονήσουν είδη σπουδαιότερα από εσένα.
Οι ωκεανοί μου, το έδαφός μου, τα τρεχούμενα νερά μου, τα δάση μου, όλα μπορούν είτε να σε βοηθήσουν είτε να σε εγκαταλείψουν. Το πώς επιλέγεις να ζεις καθημερινά αν με σεβαστείς ή αν με αγνοήσεις δεν έχει πραγματικά σημασία για μένα.
Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι ενέργειές σου θα καθορίσουν τη μοίρα σου όχι τη δική μου. Είμαι η φύση. Θα συνεχίσω να υπάρχω. Εγώ είμαι προετοιμασμένη να εξελιχθώ.
Εσύ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου