Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΒΑΝΤΟΦΥΣΙΚΗΣ

Το αιθερικό πεδίο είναι στενά συνδεδεμένο με την φυσική σφαίρα, προς όλες τις χωροχρονικές κατευθύνσεις του παρόντος του παρελθόντος και του μέλλοντος. Το αστρικό πεδίο είναι τόσο απομακρυσμένο από το αιθερικό, όσο το αιθερικό είναι από το φυσικό. Και οι δύο αυτές πραγματικότητες είναι διαφορετικές από τις φυσικές, λόγω των διαφορετικών τύπων δονήσεων, αλλά συνυπάρχουν. Είναι υπαρκτές καταστάσεις που δεν υπάγονται στα μοντέλα των μαθηματικών εξισώσεων, λόγω ανεπάρκειας των οργάνων μετρήσεών τους. 

Η αιθερική διάσταση εκτείνεται σε όλο το σύμπαν, το οποίο κολυμπά μέσα σε αυτή, ενώ η αστρική διάσταση διαπερνά ολόκληρο το φυσικό σύμπαν, γιατί είναι μη χωρική, αφού δεν μπορεί να υπάρξει χώρος στο αστρικό πεδίο. Οι θύρες εισόδου στο αστρικό επίπεδο υπάρχουν παντού και πουθενά, τόσο μέσα όσο και έξω από το ανθρώπινο μυαλό.

Όταν πάμε για ύπνο, οι αισθήσεις μας περιέρχονται σε μια κατάσταση ιδιότυπης νάρκης και όλο το σώμα χαμηλώνει τις λειτουργίες του, πλην της καρδιάς, που λειτουργεί στους ίδιους με την εγρήγορση ρυθμούς, ενώ η ψυχή μετατοπίζεται στον κόσμο του ονείρου ή αστρικό κόσμο.

Πιθανότατα τα όνειρα και τα οράματα είναι συνειδησιακή επαφή του ανθρώπου με όντα άλλων διαστάσεων, με άλλους κόσμους και τον κόσμο των ψυχών, που δε σχετίζονται με τον δικό μας κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μια διαφορετική λειτουργία του εγκεφάλου, η οποία ενεργοποιείται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις κοσμικών μεταβολών που τον επηρεάζουν έντονα και τις οποίες δε γνωρίζουμε.

Ο ολιστικός φυσικός και συγγραφέας Francis David Peat, θεωρεί ότι ο “συγχρονισμός” της ύλη και της ενέργειας δημιουργούν “ελαττώματα” στο πεδίο της πραγματικότητας και αυτά τα ελαττώματα είναι στιγμιαίες ρωγμές των διαστάσεων οι οποίες προσφέρουν την δυνατότητα, σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι σε αυτές τις στιγμιαίες ρωγμές, να εισχωρούν σε μια άλλη πραγματικότητα και να δουν την μορφή ενός άλλου κόσμου.

Όταν η προσοχή μας μετατοπίζεται στην ουράνια ψυχή, βιώνουμε τα όνειρα της πτήσης, τα όνειρα των υπερβατικών πεδίων και τα οράματα που αλλάζουν την αντίληψή μας και επηρεάζουν τη ζωή μας για πάντα.

Στον κόσμο του ονείρου και στην εγρήγορση είμαστε το ίδιο άτομο με διαφορετικά σημεία αναφοράς. Το ένα σχετίζεται με το τώρα του τρισδιάστατου χώρου, ενώ το άλλο με χώρους προηγούμενων ενσαρκώσεων ή τον χώρο της ουτοπίας ή πολλαπλών διαστάσεων.

Η κβαντοφυσική διερευνά την πιθανότητα μήπως με το όνειρο ο εγκέφαλος αποκτά πραγματικά όλες τις ελευθερίες που διαθέτει ή μήπως είναι ο τρόπος αντίληψης, για να επικοινωνεί με την αδιάσπαστη ολότητα του σύμπαντος;

Μήπως η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ο κόσμος του υποσυνείδητου;

Πηγή: "Το Υπερβατικό Ταξίδι των Ψυχών – Η Κβαντική Αποκάλυψη", του Γερ. Καλογεράκη, σελ. 191-193, εκδ. Δίον

---------------------------------

 

ΟΝΕΙΡΑ

Ο ΟΝΕΙΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ - ΙΣΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ

ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΨΥΧΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ή «ΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ» ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου