Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ

Αν δεν κατανοείτε, δεν μπορείτε να αγαπάτε!!!

«Η ουσία της αγάπης και της συμπόνιας είναι η κατανόηση, η ικανότητα να αναγνωρίζουμε τη σωματική, υλική και ψυχολογική ταλαιπωρία των άλλων, να βάζουμε τους εαυτούς μας «μέσα στο δέρμα» του άλλου, να «μπαίνουμε μέσα» στο σώμα, τα συναισθήματα και τους ψυχικούς σχηματισμούς και να παρατηρούμε την ταλαιπωρία τους.

Η ρηχή παρατήρηση ως αουτσάιντερ δεν αρκεί για να δει τον πόνο τους. Πρέπει να γίνουμε ένα με το θέμα της παρατήρησής μας. Όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον πόνο κάποιου άλλου, γεννιέται συναίσθημα συμπόνιας. Η συμπόνια σημαίνει, κυριολεκτικά, "να υποφέρω μαζί".

Έτσι, αν αγαπάμε κάποιον, θα πρέπει να εκπαιδευτούμε  να ακούμε. Ακούγοντας με ηρεμία και κατανόηση, μπορούμε να διευκολύνουμε την ταλαιπωρία ενός άλλου προσώπου.

Απαιτείται εκπαίδευση για να αγαπάτε σωστά. και για να είστε  σε θέση να δώσετε ευτυχία και χαρά, πρέπει να εξασκηθείτε στο ΒΑΘΥ ΚΟΙΤΑΓΜΑ κατευθυνόμενο προς το πρόσωπο που αγαπάτε. Επειδή αν δεν κατανοείτε, δεν μπορείτε να αγαπάτε.»

Thich Nhat Hanh

Hülya Ünalmış Video Creations

------------------------------------------------

ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ και ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Η ΨΥΧΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Φιλική συμβουλή:
Αφαιρούμε από το λεξιλόγιο μας και ξεχνάμε τη φράση, “εγώ να δεις...”.
Και αν μας την πει κάποιος την στιγμή που του λέμε το πρόβλημά μας, τελειώνουμε εκεί την συζήτηση. Άδικα τα λέμε, δεν ακούει.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου