Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΑΘΩΣ ή ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑIΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ...

Το Άγιο Όρος βέβαια όλοι τον γνωρίζουν. Και πώς να μην το γνωρίζουν αφού έχει την μορφή που έχει, εδώ και χίλια σχεδόν χρόνια.
Πόσοι όμως γνωρίζουν τι υπήρχε εκεί πριν την επιβολή της νέας θρησκείας; Πόσοι γνωρίζουν πότε και κυρίως με ποιόν τρόπο έγινε η αλλαγή στο Ιερό άλσος των Μουσών της Αρτέμιδος;
Όπως όλοι ξέρουμε, δεν επιτρέπεται η είσοδος στις γυναίκες.
Πόσοι γνωρίζουν ότι στην Ελληνική Αρχαιότητα συνέβαινε το αντίθετο και απαγορευόταν να πατήσει εκεί αρσενικό πόδι;
Ο Διογένης ζήτησε, όταν πεθάνει να τον θάψουν μπρούμυτα, γιατί (είπε) σε λίγο θα έρθουν τα πάνω κάτω…
Αυτό έγινε και με τον Άθω (όπως και με όλη την Ελλάδα). Ήρθαν τα πάνω κάτω.
Προσοχή !!! Ότι ακλουθεί δεν είναι γνώμες και απόψεις. Είναι Ιστορία. Αυτή που δεν διδάσκεται στα σχολεία.
Όποιος δεν αντέχει τις αλήθειες ή δεν θέλει να λάβει γνώση, ας σταματήσει εδώ την ανάγνωση. Δεν είναι υποχρεωτικό.
Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από το βιβλίο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ» του Στρατηγού και συγγραφέως κ. Γεράσιμου Καλογεράκη, εκδόσεις Δίον. Αποτελεί μέρος κεφαλαίου και παρατίθεται βεβαίως ως έχει.
                                                   ________________
Το ιερόν Άθως των αρχαίων Ελλήνων και σημερινό Άγιο Όρος των χριστιανών, ήταν το ιερό άλσος της θεάς Άρτεμης, πριν επικαθήσει σε αυτό η βαρβαρότητα των μαυροφορεμένων μοναχών του ασιάτη θεού.
Υπήρχαν ναοί και ιερά πάνω στα ερείπια των οποίων είναι χτισμένα τα χριστιανικά μοναστήρια, σε εφαρμογή του Θεοδοσιανού και Ιουστινιάνειου κώδικα.
Τα Ελληνικά ιερά της Άρτεμης υπηρετούσαν οι ιέρειες των Μουσών που ήταν αφιερωμένες στη θεά και απαγορευόταν κάθε προσέγγιση των ανδρών.
Στο άκρο της χερσονήσου του Άθωνα δέσποζε των γιγαντιαίων διαστάσεων άγαλμα του Δία και αυτό δέχθηκε τις ευγενικές εκδηλώσεις της νέας θρησκείας η οποία το έκανε κομμάτια και το εξαφάνισε.
Ονομάστηκε ιερό από τη συχνή παρουσία των Ελλήνων θεών, λόγω των έντονων ενεργειακών φαινομένων που παρουσιάζει, που ούτε καν φαντάζονται οι αδαείς καλόγεροι.
Πάνω και γύρω από τον Άθωνα υπήρχαν πανάρχαιες Ελληνικές πόλεις που ήκμαζαν μέχρι τον +6ο αιώνα οπότε γνώρισαν την καταστροφική μανία των μαυροφορεμένων απεσταλμένων του θεού και σωριάστηκαν μαζί με τα ιερά και τους ναούς σε σωρούς ερειπίων. Οι κάτοικοι Έλληνες ή σφαγιάστηκαν ή διώχθηκαν ή εξανδραποδίστηκαν.
Πόλεις ήταν η Ουρανούπολη, Σάνη, Δίον και Ολόφυξον, Θύσσος, Χαραδρία, Κλωνές, Απολλωνία και Ακρώθωοι.
Το +321 ο μισέλληνας και βάρβαρος Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρώμης και σημερινός χριστιανός άγιος, έδωσε εντολή να γκρεμιστούν τα ιερά και να σφαγούν οι ιέρειες των Ιερών της θεάς Άρτεμης όπως και έγινε.
Οι ιέρειες προσπάθησαν να διασώσουν ότι μπορούσαν από τα ιερά κειμήλιά τους στα σπήλαια του βουνού, πριν νοιώσουν το μεγαλείο της χριστιανικής θηριωδίας, όπως αυτή εκφράζεται από τους άγιους καλόγερους που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα.
Για 500 και πλέον χρόνια οι Έλληνες αντιστεκόταν και οι μοναχοί δεν τολμούσαν να βεβηλώσουν την ιερότητα του χώρου χτίζοντας μοναστήρια.
Όταν βεβαιώθηκαν ότι οι Έλληνες εκχριστιανίστηκαν, τότε άρχισε και η  οικοδόμηση μοναστηριών.
Από Άλσος της Άρτεμης και Άλσος των Μουσών, μετονομάστηκε σε Άγιον Όρος από τον Κωνσταντίνο Θ’ τον Μονομάχο (1042-1054) και περιβόλι της Παναγίας.
Στη μονή της Μεγίστης Λαύρας υπάρχει μια αγιογραφία κάποιου αηθέστατου καλόγερου. Παριστάνει την Παναγία να πιάνει από το μανίκι την Ελληνίδα Άρτεμη και να τη διώχνει από τα ιερά και το σπίτι της που υπεξαίρεσαν με τη βία οι χριστιανοί μοναχοί.
Η θεά Άρτεμης ήταν σύμβολο της αγνότητας και της αιώνιας παρθενίας, της άσπιλης και αμόλυντης παρθένας, η οποία ουδέποτε γνώρισε τον έρωτα, την ανδρική κλίνη και ουδέποτε γέννησε. Από βρέφος είχε ζητήσει από τον πατέρα της Δία την αιώνια παρθενία και ούτε υπέκυψε στα βέλη του θεού Έρωτα όταν αισθάνθηκε το ερωτικό σκίρτημα για τον εκπάγλου καλλονής Ενδυμιώνα.
Αξίζει να δούμε πώς οι καλόγεροι με τα δικά τους παραμύθια έφεραν την Παναγία από την Παλαιστίνη και ονόμασαν το Άγιον Όρος κήπο και περιβόλι της Παναγίας.
Τα σχόλια και η ανεύρεση της αλήθειας αφήνεται στον αναγνώστη να την ερευνήσει.
«Ο ευαγγελιστής Ιωάννης και η Παναγία μετά την ανάσταση του Χριστού πήγαν στην Κύπρο να επισκεφθούν τον Λάζαρο. Τους έπιασε θαλασσοταραχή έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν στο λιμένα του Κλήμεντα, του ορμίσκου της μονής Ιβήρων, στο Άγιο Όρος». (Φ. Γιαγκίοζης: Άθως).
Έχασαν οι αθεόφοβοι τον δρόμο για 1700 έως 1800 χιλιόμετρα. Τί έτρωγαν τόσες μέρες; Αν κατέβηκαν σε κάποιο νησί του Αιγαίου να πάρουν τρόφιμα και νερό δεν ρώτησαν πού βρίσκονται; Εδώ δε θέλει γιατί, ζητά να πιστέψεις χωρίς να ρωτάς. Γιατί δε γύρισαν πίσω; Τέλος «…φθάνοντας στον Κλήμεντα της μονής Ιβήρων, η Παναγία μαγεύτηκε από τη γαλήνη και την ομορφιά της περιοχής και ζήτησε από το Χριστό να της το κάνει δώρο». Ο Χριστός σαν καλός γιός που ήταν για την ευχαριστήσει της είπε με φωνή εξ ουρανού «Ας είναι ο τόπος αυτός δικό σου κτήμα και περιβόλι και παράδεισος, ακόμη δε και λιμάνι σωτήριο αυτών που θέλουν να σωθούν». (Φ. Γιαγκιόζης: Άθως). Έτσι βρέθηκε η Παναγία με το οικοπεδάκι της 321 τετραγωνικών χιλιομέτρων χωρίς εφορίες και συντελεστές δόμησης. Τί ήθελε η Παναγία την εποχή αυτή στο άλσος Μουσών της Άρτεμης;
Για ευκολότερη αναγνώριση ονομάστηκε «περιβόλι της Παναγίας» ή «Κήπος του παραδείσου» («Άθως» -Φ. Γιαγκιόζης και «Κώδικας» Λαυρεωτικής Βιβλιοθήκης).
Υπάρχει και δεύτερη αφήγηση παράξενη και απίστευτη όπως η πρώτη. Οι καλόγεροι έφεραν την Παναγία στο Άγιο Όρος να διδάξει χριστιανισμό –που εκείνη την εποχή δεν υπήρχε- και με την ευκαιρία, βάζουν τα αγάλματα των Ελλήνων θεών να μιλάνε και να  τρέμουν από την παρουσία της Παναγίας.
Πραγματικά μιλούσαν  και έλεγαν να μη γίνονται οι Έλληνες θύματα του κάθε αγύρτη καλόγερου και έτρεμαν για τη βεβήλωση του ιερού Άθωνα.
Η Παναγία ούτε στα παιδιά της δε δίδαξε χριστιανισμό «Διότι ούτε οι αδερφοί του δεν πίστευαν σε αυτόν». (Ιωαν. Ζ-5) και όμως τους Έλληνες τους υποχρέωναν να πιστεύουν ότι παράνοια σκεφτόταν κάποιος καλόγερος.
«Η Παναγία πήγε στο Άγιο Όρος για να διδάξει χριστιανισμό στους ειδωλολάτρες Έλληνες. Όταν έφθασε στο Όρος έγινε σύγχυση και φασαρία μεγάλη από τα είδωλα που υπήρχαν (γιατί άραγε πρέπει να το πιστέψουμε;) και ακουγόταν κραυγή «Άνδρες του Απόλλωνα να πάτε όλοι στο λιμανάκι του Κλήμεντα και να συναντήσετε τη μητέρα του μεγάλου θεού Μαριάν. Τα είδωλα έτρεμαν και μίλαγαν» (μέχρι τώρα μιλούσαν τα φίδια, τα περιστέρια, τα γαϊδούρια, τώρα προστέθηκαν και τα μαρμάρινα αγάλματα). Τότε όλοι οι Έλληνες των πόλεων του Άθωνος πήγαν να υποδεχθούν την Θεοτόκο η οποία τους εξήγησε στα Ελληνικά (!!!) τον υπερφυσικό ερχομό του Χριστού (τον οποίο ούτε στα παιδιά της δεν τον είχε αφηγηθεί).
Ακολούθησαν προσευχές και ο αρχάγγελος Μιχαήλ διάβαζε την ακολουθία. Η Παναγία ζήτησε από τον Χριστό το Όρος Άθως να γίνει δικό της και κατοικιτήριο όπως και έγινε» (Άθως: Φ. Γιαγκιόζης).
Κάποιες παρατηρήσεις είναι υποχρεωτικές. Πώς βρέθηκε στη δεύτερη περίπτωση η Παναγία στο Άγιο όρος; Πού ήξερε η Παναγία χριστιανισμό ο οποίος εμφανίστηκε 150 χρόνια αργότερα; Ήταν μια αγράμματη εβραιοπούλα που ασχολείτο με το κέντημα της και μόνο. Πώς έμαθε τα Ελληνικά; (δεν τα ήξερε και ούτε την φώτισε το άγιο πνεύμα).
Τότε ο χώρος ανήκε στην Άρτεμη. Πώς αγκυροβόλησε και υπεξαίρεσε το Όρος από τις ιέρειες των Μουσών; Γιατί περίμεναν περίπου 800 χρόνια για να χτίσουν μοναστήρια, αφού είχε γίνει τόσο νωρίς περιβόλι της Παναγίας;
Αφού πίστεψαν οι Έλληνες γιατί τους έσφαζαν οι καλόγεροι 350 χρόνια αργότερα για να πιστέψουν;
Η Παναγία δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, δεν μιλούσε Ελληνικά και ούτε μπορούσε να καταλάβει το κήρυγμα του Χριστού.
Όποιος θέλει να πιστεύει αυτές τις εξωφρενικές ιστορίες είναι προσωπική του υπόθεση. Προσωπικά τις απορρίπτω επειδή δεν υπάρχει ουδεμία ιστορική επιβεβαίωση και επειδή υπάρχουν δύο αφηγήσεις που σημαίνει ότι ο κάθε καλόγερος έγραφε τη δική του ιστοριούλα και «Μακάριοι οι μη ειδόντες και πιστεύσαντες». Και επειδή δεν μπορώ να τα πιστέψω με τίποτα, είμαι ελεύθερος.
ΠΗΓΗ: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ», του Στρατηγού και συγγραφέως κ. Γεράσιμου Καλογεράκη, εκδόσεις Δίον. 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο αυτό είναι χρυσάφι όπως και όλα τα άλλα πού διαβάζουμε στην ιστοσελίδα σας. Αλλά ειδικά αυτό θα το τυπώσω και θα το στείλω σε μερικά άτομα δικά μου πού παρόλο ότι βλέπουν τα πάντα καθαρά έχει κολλήσει η βελόνα στο Αγιο Ορος.
Σάς ευχαριστώ πολύ την διαφώτιση αυτή.
Ανδρειανή

Σείριος είπε...

Και εγώ σας ευχαριστώ!
Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια όσο και αν δεν αρέσει σε πολλούς. Κάποιοι δεν θέλουν να τα πιστέψουν. Κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να τα μάθουμε…

Ανώνυμος είπε...

'Περιβόλι τηs Παναγίas'..Η Παναγία
λεεί το διάλεξε γιατί ταξιδεύονταs
για Κύπρο απο Παλαιστίνη ναυάγησε
στον...'Αθω!Και τηs άρεσε το μέροs!
Aυτό και μόνο είναι μια μικρή απόδειξη κι ένα μικρό δείγμα
σε πόσο αγράμματο κόσμο η θρησκεία
αυτή επιδιώκει να απευθύνεται..Αν η ανθρωπότητα
είχε ακολούθήσει το δρόμο
που μαs χαράξαν οι Αρχαιοι ημών
πρόγονοι θα έιχε μια εντελώs διαφορετική εξέλιξη..
Το πνεύμα, οι επιστήμεs oi τέχνεs θα
ήταν..εννέα έτη φωτόs μπροστά!
Πεντακάθαρο περιβάλλον(μιas και σίγουρα η ενέργεια θα ήταν ελεύθερη)
κτήρια σαν τον Παρθενώνα που θα έδεναν φανταστικά με τη φύση
oi περισσότερεs ασθένειεs δε θα
υπήρχαν ,οι τροφέs θα ήταν αγνεs
θα υπήρχε επικοινωνία με άλλεs
συμπαντικέs οντότητες k.a.Θα ήταν
σα σε άλλη διάσταση σε σχέση με την
τωρινή κατάσταση..Η ανθρωπότητα απο
μια εντελώs διαφορετική γωνία..
Είδα προχτέs to έργο ΑGORA που αν
και Αμερικάνικο λέει αλήθειεs!Για να διαλέξουν οι χριστιανοί ειδικά το συγκεκριμένο
μέροs για φτιάξουν τη βάση τουs,
μπορεί να φανταστεί κανείs πόσο
πολλά αρχαιο-Ελληνικά στοιχεία
υπήρχαν που έπρεπε να καλύφθουν και
να καταστραφούν..Δυστυχώs,h ανθρωποτητα έφτασε σε κάποια φάση
να διάλέξει ένα απο τα δύο χάπια..
Το χάπι του φωτόs kai το χάπι του
σκότουs..Kai διάλεξε το λάθοs χάπι.
Δυστυχώs..Λάμπροs -(θεσ/νικη)

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια ενταξει συμφωνω και εγω ....οχι στους ξενους θεους και τα δογματα τους!! Αλλα εχω ενα κενο. Πως αφησαν οι δικοι μας ( θεοι) να γινει κατι τετοιο και γιατι μας εγκατελειψαν? Μην παρω καμια χριστιανικη απαντηση του τυπου: εμεις τους βγαλαμε απο την καρδια μας...!!!!!

Σείριος είπε...

Κι όμως αυτή που έδωσες είναι η απάντηση και δεν είναι καθόλου «χριστιανική» όπως λες. Είναι η αλήθεια.

Ο Επίκουρος τα λέει όλα σε μια φράση.
«Το μακάριο και άφθαρτο Ον ούτε το ίδιο γνωρίζει έγνοιες προβλήματα ενοχλήσεις ούτε σε άλλους προξενεί. Ώστε δεν επηρεάζεται ούτε από θυμούς ούτε από ευχαριστίες. Γιατί όλα αυτά είναι γνωρίσματα ενός αδύναμου όντος» (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ)

Για την τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε εδώ και 1700 χρόνια, την απόλυτη ευθύνη φέρουμε μόνον εμείς.

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥΣ…;;;

Η βοήθεια θα έρθει στην πραγματικότητα από εμάς τους ίδιους, ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ξαναγίνουμε αντάξια παιδιά Ολυμπίων, εφαρμόζοντας τα δικά τους υπερήφανα προστάγματα!

Οι Ολύμπιοι Έλληνες ήταν υπερήφανοι και ελεύθεροι. Δεν ήταν δούλοι κανενός, ούτε θεού ούτε ανθρώπου… Ήταν φίλοι με τους θεούς τους. Φίλε Πάνα, έλεγε ο Σωκράτης. Ο θείος Όμηρος μέχρι που έβαζε να πολεμούν οι θνητοί με τους Θεούς στα πεδία των μαχών, στα Ιερά του έπη και μάλιστα να τραυματίζουν οι πρώτοι τους δεύτερους και να ρέει ο Ιχώρ.
Ο ΙΧΩΡ!!!

Τέτοιους Έλληνες θέλουν οι Θεοί! Να μάχονται και να αγωνίζονται. Όχι να περιμένουν άπραγοι το «μάνα» εξ’ ουρανού (…).

«Ποτέ δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι εμείς είμαστε η πραγματικότητά μας και κανείς έξω από εμάς δεν ευθύνεται ουσιαστικά για τα όσα εμείς επιτρέπουμε να διαμορφώνουν αυτή την πραγματικότητα.

«Οι Θεοί θέλουν Θεούς» έγραψε κάποτε, όλος ρομαντισμό, ο Novalis, αλλά και έτσι εν τέλει ισχύει. Το να στεκόμαστε όρθιοι, «όρθιοι και όχι ορθούμενοι από τους άλλους» μάλιστα, «ίσοι και όχι ισιωμένοι», όπως θα το έλεγε και ο Μάρκος Αυρήλιος, είναι μία μεγάλη Τέχνη, στην υπηρεσία της οποίας μπορούμε να περάσουμε, δίχως νεκρό χρόνο και δίχως ίχνος θλίψεως ή πλήξεως, μία ολόκληρη ζωή.

Και αν οι πρόγονοι μας δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά τότε, λόγω ρωμαϊκής βυζαντινής και τουρκικής κατοχής μέσα σε άγνοια, με την τόση γνώση και πληροφορία που υπάρχει σήμερα, ο νεορωμιός θα μπορούσε να ξαναγίνει Έλληνας αν ήθελε… Αλλά δεν το βλέπω…

Ανώνυμος είπε...

Και αν οι πρόγονοι μας δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά τότε, λόγω ρωμαϊκής βυζαντινής και τουρκικής κατοχής μέσα σε άγνοια, με την τόση γνώση και πληροφορία που υπάρχει σήμερα, ο νεορωμιός θα μπορούσε να ξαναγίνει Έλληνας αν ήθελε… Αλλά δεν το βλέπω…

ΑΠΙΘΑΝΗ ΦΡΑΣΗ θα την κρατήσω !!!!!!

Νυαρλαθοτεπ είπε...

Ευγε Σείριε
Συνέχισε την αφύπνιση

Ανώνυμος είπε...

Το 321μΧ ο μέγας Κωνσταντίνος ούτε ανακήρυξε τον χριστιανισμο ως επίσημη θρησκεία ούτε διωγμους έκανε κατά των εθνικών.Με το διάταγμα των Μεδιολανων κήρυξε ανεξηθρησκεια δηλαδή ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει. Το 325 έγινε η Α οικουμενική σύνοδος κ ο Κωνσταντίνος δεν ήταν χριστιανός τότε. Ο Κωνσταντίνος βαπτίστηκε το 337, στην επιθανάτια κλίνη του, από τον Ευσέβιο της Νικομήδειας.Επίσης ήταν Έλληνας από την μάνα του την Ελενη Μικρασιατισσα από τη Βυθινια της Νίκαιας. Το 380 ο Θεοδοσιος έκανε επίσημη θρησκεία του κράτους τον χριστιανισμό.

Σείριος είπε...

Αν και το θέμα της ανάρτησης είναι ο Άθως...

Ο Κωνσταντίνος με το «Διάταγμα τών Μεδιολάνων» αναγνώρισε και νομιμοποίησε τον Χριστιανισμό, στα πλαίσια της ανεξιθρησκείας. Ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα για την θρησκεία που έκτοτε θα έδειχνε τα δόντια της και θα άλλαζε τον κόσμο προς το χειρότερο. Από εκεί και μετά και με την αυτοκρατορική κάλυψη, άρχισαν οι διώξεις και οι λεηλασίες κατά των εθνικών Ελλήνων.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Σκυθόπολη το δημιούργησε ο Κωνστάντιος ο Β, δευτερότοκος γιός του "Μεγάλου" Κωνσταντίνου με τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Γεώργιο.
https://enneaetifotos.blogspot.com/2012/11/blog-post_12.html

Ο Κωνσταντίνος ουδέποτε βαφτίστηκε χριστιανός και αρνιόταν το βάπτισμα, με το πρόσχημα ότι ήθελε να βαφτιστεί στον Ιορδάνη ποταμό, επειδή το είχε τάμα. Όταν πέρναγε όμως από τον Ιορδάνη, πάντα το ξεχνούσε
(θεολόγος, χρονογράφος Μιχαήλ Γλυκάς 12ος αι., Χρονογραφία «Βίβλος Χρονικά», χριστιανός απολογητής Θεοφάνης (760-818) «Χρονογραφία», Αλέξανδρος Α. Βασίλιεφ (1867-1953) «Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», Ζώσιμος 5ος αιώνας).

Μετά το Πάσχα του 337, όπως αναφέρει ο ιστορικός Ζωναράς (12ος αιώνας) «ο άθεος αιμοσταγής αυτοκράτορας αρρώστησε την Κυριακή του Θωμά από λέπρα, και ανήμερα της Πεντηκοστής πέθανε».

Ο Κωνσταντίνος βασανιζόμενος από τις τύψεις των στυγερών και αναρίθμητων εγκλημάτων του, κάλεσε τον προσωπικό του φίλο, Έλληνα φιλόσοφο Σώπατρο, και του ζήτησε συμβουλές εξαγνισμού.
Αυτός αρνήθηκε, γιατί ήταν τόσα πολλά και τόσο αποτρόπαια τα εγκλήματά του, που δεν έπαιρναν συγχώρεση, και ο Κωνσταντίνος διέταξε να τον εκτελέσουν.

Οι ιεροφάντες που ακολούθησαν τον Σώπατρο αρνήθηκαν και αυτοί να τον απαλλάξουν από τις τύψεις του, γιατί δεν υπήρχε καθαρμός για τέτοια και τόσα πολλά εγκλήματα. Δόθηκε εντολή και εκτελέστηκαν και αυτοί.
[(Σωζόμενος 400-450) και Ευνάπιος (346-414)].

Το χριστιανικό ιερατείο έφτιαξε τη δική του ιστορία. Μέσα σε 40 ημέρες, τον μετανόησε ειλικρινά, τον βάφτισε χριστιανό και τον αγίασε όχι για τις καλές πράξεις του αλλά για τις κακές του, που έκαναν την Εκκλησία παντοδύναμη και ασύδοτη.
Δύο μέρες πριν ξεψυχήσει, παραμυθολογούν ότι τον βάφτισε ο Ευσέβιος Νικομήδειας.

Ακολουθούν κάποιοι σύνδεσμοι που οδηγούν σε ιστορικά γεγονότα που "ξέχασαν" να μας διδάξουν...

Τα ζητήματα αυτά έχουν εξαντληθεί.
Σ ευχαριστώ για το σχόλιο.

https://enneaetifotos.blogspot.com/2011/09/o-kai-oi.html

https://enneaetifotos.blogspot.com/2011/05/blog-post_7402.html

https://enneaetifotos.blogspot.com/2018/06/2.html

https://enneaetifotos.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου