Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εκατό χρόνια μετά την ηρωική έξοδο του, επίκαιρος όσο ποτέ.

Eνας δήθεν Νέος Ελληνισμός [...], σημαιοφορούμενος από το Αρχικατεργαρικότατον Επιστημονικόν φως -ΚΥΝΑΙΔΙΚΟΤΑΤΟΝ ΨΕΥΔΟΣ- [...] φανταστικός Νεοελληνισμός Μισελληνικώτατος, θέλων να σπάση την Ενότητα της Ιστορίας, την Ενότητα της Γλώσσης, την Ενότητα της Θρησκείας [...]
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΣΕΙΣ, ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΘΕ ΑΛΛΟΙ [...], (Περικλής Γιαννόπουλος «ΝΕΟΝ ΠΝΕΥΜΑ» 1906)

Ελληνική Φυλή, οι Έλληνες της ΕΥΡΩΠΗΣ -ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΣΟΥ- Σού έκαμαν το Τρομερότερο και Αγριότερο ΚΑΚΟ. Αυτοί με τους Δασκαλοτσούσιδες και τους Κουτσουροκαλλιτέχνες Σου Σέ βούλιαξαν στη ΦΡΑΓΚΟΣΚΛΑΒΙΑ. (, Περικλής Γιαννόπουλος, «Έκκλησις προς το πανελλήνιον Κοινόν» 1907)

«Ο μη θέλων να πεινάση και να διψάση ας κάμη άλλην δουλειά. Καλλιτέχνης κλαιόμενος δεν είναι Καλλιτέχνης και ατιμάζει την Τέχνην. Ιδεολόγος κλαιόμενος δεν είναι Ιδεολόγος και ατιμάζει τας Ιδέας. Πεινάσετε, διψάσετε, κουρελιασθήτε και σκάσετε, αλλά δημιουργήσατε Ιδέας, δημιουργήσατε Τέχνας. Δεν σας αρέσει; Δεν έχετε το θάρρος; Κρεμασθήτε και εις ένα δευτερόλεπτον ευρίσκεσθε εις τον Παράδεισον που σας έχουν το πιλάφι έτοιμον και τα κάμνετε εκεί. Αλλά καθαρίσετε τον τόπον και τα πράγματα και από τον εαυτόν σας». (Περικλής Γιαννόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου