Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΤΑΓΟΝΑ

Μια μικρή… απειροελάχιστη «σταγόνα», από τις αμέτρητες «οδηγίες κυκλοφοριακής αγωγής» και καθοδήγησης της ψυχής, για όσο αυτή βρίσκεται τον τρισδιάστατο υλικό κόσμο.

Μην πλουτίζεις με άσχημο τρόπο και μην επηρεάζεσαι από τις κακολογίες σε βάρος αυτών που εμπιστεύεσαι. Ότι προσφέρεις στους γονείς σου, τα ίδιαπερίμενε να πάρεις από τα παιδιά σου. Ευτυχισμένος είναι αυτός που έχει σώμα υγιές εφευρετικό μυαλό και έμφυτη την ικανότητα να δεχτεί την μόρφωση. ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ 640-546 προ Απολλώνιου Τυανέα.

Ο κορεσμός γεννιέται από τον πλούτο και από τον κορεσμό η ύβρις. Μην αποκτάς βιαστικά φίλους και όσους θα αποκτήσεις μην τους εγκαταλείπεις. Ανάλαβε εξουσία αφού μάθεις πρώτα να εξουσιάζεσαι. Μη δίνεις συμβουλές ευχάριστες αλλά σωστές. Μη συναναστρέφεσαι με κακούς. Να τιμάς τους θεούς και να σέβεσαι τους γονείς. Ο καλύτερος τρόπος ζωής είναι εκεί που επικρατεί η δικαιοσύνη και η ισότητα. ΣΟΛΩΝ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ 640-560 προ Απολλώνιου Τυανέα.

Μην επιθυμείς τα αδύνατα. Μάθε να ελέγχεις την γλωσσά σου κυρίως στα συμπόσια. ΧΙΛΩΝ Ο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ 6ος αιώνας προ Απολλώνιου Τυανέα.

Άτυχος είναι όποιος δεν μπορεί να υπομένει τις ατυχίες. Το να γεννηθείς δυνατός είναι έργο της φύσης. Το να μπορείς να λες όσα συμφέρουν την πατρίδα είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ψυχής και της σωφροσύνης. ΒΙΑΣ 6ος αιώνας προ Απολλώνιου Τυανέα.

[-Διάλογος του Γκαίτε με τους μαθητές του

:

-Δάσκαλε τι να διαβάσουμε για να γίνουμε σοφοί όπως εσύ;

-Τους Έλληνες κλασικούς.

-Και όταν τελειώσουμε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαβάσουμε;

-Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.

.]
...μόνο που, για να μελετήσει κάποιος τους αρχαίους έλληνες κλασσικούς, μια ζωή δεν φτάνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου