Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ; #2

Ως συνέχεια των αναρτήσεων:
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ και ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ;
Πόσα χρόνια ήταν σκλαβωμένη η Ελλάδα; Τετρακόσια χρόνια θα απαντήσουν οι περισσότεροι, γιατί έτσι μας έμαθαν να λέμε… Μας έμαθαν να λέμε ότι η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη 400 χρόνια (στους τούρκους) και ότι το βυζάντιο ήταν ελληνικό… Επομένως, αν το βυζάντιο ήταν ελληνικό όπως νομίζουν οι πολλοί, αυτό σημαίνει ότι πριν την άλωση του 1453, η Ελλάδα ήταν ελεύθερη… Ας πάμε «λίγο» πίσω. Το -146 οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα πριν το 1453 ήταν ελεύθερη, τι μεσολάβησε και με ποιο ιστορικό γεγονός ελευθερώθηκε από την ρωμαϊκή κατοχή που άρχισε το -146; Πότε ελευθερώθηκε η Ελλάδα από τους ρωμαίους, ώστε ήταν ελεύθερη πριν την πτώση στην τουρκική σκλαβιά; Μπορεί κάποιος ιστορικός να απαντήσει σε αυτό; Εγώ δεν είμαι επιστήμων και μπορεί να μου διέφυγε κάποιο ιστορικό γεγονός και μπορεί να κάνω λάθος και διορθώστε με. Το γεγονός ότι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία χωρίστηκε στα δυο, δηλαδή σε δυτική Ρώμη και νέα (ανατολική) Ρώμη, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα ελευθερώθηκε; Ή μήπως επειδή έγιναν όλοι χριστιανοί (με τους γνωστούς πλέον τρόπους, που μας έκρυβαν έως τώρα), συγχρόνως και η Ελλάδα ελευθερώθηκε…; Η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη 400 χρόνια στους τούρκους. Συν 1100 χρόνια υποταγμένη, στην νέα Ρώμη (βυζάντιο) όπως μας πληροφορεί ο Παλαιολόγος που θα δείτε παρακάτω, βάλτε και τα χρόνια της ρωμαϊκής κατοχής από το -146 πριν την αρχή της χριστιανικής χρονολόγησης μέχρι το 324+ που χωρίστηκε η Αυτοκρατορία και αν βάλουμε και 100 περίπου χρόνια επί πλέον για την βόρειο Ελλάδα που απελευθερώθηκε τελευταία (μέχρι τον 20ο αι. η Ελλάδα ελευθερωνόταν), αγγίζουμε τις δυο χιλιετίες. Σκλαβωμένοι εκτός από τους τούρκους, και σε διαφόρους κυρίως ανθέλληνες που τους βαφτίσαμε βυζαντινούς και «έλληνες» αναδρομικά, επειδή ήταν χριστιανοί. Μήπως λοιπόν από το -146 μέχρι το 1821 αλλάζαμε κατακτητές;
Ας κοιτάξουμε επιτέλους την Ιστορία κατάματα.
Στο σημείο αυτό θα αναφέρω ένα άλλο θέμα: Κάποιοι θέλοντας να υποβαθμίσουν τους σημερινούς Έλληνες, ισχυρίζονται ότι αλλοιωθήκαμε γενετικά κατά την διάρκεια των 400 χρόνων σκλαβιάς από τους τούρκους. (Πνευματικά δεν το συζητούμε… εξακολουθούμε να εκφυλιζόμαστε… ). Αλλά, γενετικά ΟΧΙ κύριοι. Επί τουρκοκρατίας δεν αλλοιωθήκαμε. Το αντίθετο μάλιστα. Οι κατακτητές αλλοιώθηκαν και θα αναφέρω παρακάτω τα επιχειρήματα. ΑΝ οι Έλληνες αλλοιώθηκαν γενετικά, αυτό συνέβη στα 1000 χρόνια της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας δηλαδή του βυζαντίου. Τότε που το βυζαντινό κράτος δεν είχε ελληνική εθνική συνείδηση, ρωμαϊκή μάλλον αφού έτσι αυτοαποκαλούνταν και οι κάτοικοι της επικρατίας δεν τολμούσαν να πουν ότι ήταν έλληνες, όσοι ήταν, αφού με νόμους του κράτους το όνομα «Έλλην» ήταν υπό άγριο διωγμό. Και δεν χρειάστηκαν πολλές γενιές αμάθειας  σκότους διωγμών και ισοπεδώσεων για να ολοκληρωθεί το «θεάρεστο» έργο τους…  Ο κάθε ένας μπορούσε να ήταν πολίτης της αυτοκρατορίας ανεξαρτήτως καταγωγής, αρκεί μόνο να ήταν χριστιανός. Αν αλλοιώθηκε λοιπόν το Ελληνικό γένος αυτό έγινε στο χριστιανικό βυζάντιο. Που σήμερα με το ζόρι το βαφτίσαμε ελληνικό… Τόσα που πέρασε η Ελληνική φυλή 2000 χρόνια, αν ήταν άλλη, θα είχε χαθεί από την μνήμη της ανθρωπότητας.
Δεν αλλοιωθήκαμε επί τουρκοκρατίας για τους εξής λόγους:
Αν ελληνίδα παντρευόταν τούρκο, αναγκαστικά γινόταν μουσουλμάνα και ο απόγονος γινόταν μέλος της τουρκικής κοινωνίας.
Για περιπτώσεις βιασμών, προσωπικά έχω μαρτυρία προσφύγων από την Ανατολική Θράκη όταν ήταν εν ζωή που έλεγε κατά λέξη τα εξής: «Τα κορίτσια μας καμιά φορά τα «πλάκωναν» (βίαζαν) οι τούρκοι. Αν κάποιες γκαστρώνονταν,  εννιά μήνες δεν ξεμυτούσαν από το σπίτι και μόλις το γεννούσαν, το έπνιγαν και το παράχωναν». Σκληρό αλλά πραγματικότητα. Η μαρτυρία που σας είπα τώρα αναφερόταν στο 1914. Τότε που (αφού απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη κλπ.) οι τούρκοι προέβησαν σε αισχρές πράξεις αντιποίνων σε ελληνικά χωριά της Ανατολικής Θράκης στην περιοχή των Μαλγάρων.
ΑΝ έγιναν τεκνοποιήσεις που έμειναν στην ελληνική κοινωνία, λέω ΑΝ, το ποσοστό δεν ήταν ικανό να αλλοιώσει μια φυλή, ακόμη και σε διάρκεια τεσσάρων αιώνων. Οι δυο κοινωνίες κρατούσαν αποστάσεις κατακτητή και κατακτημένου όπως ξέρουμε σε αντίθεση με τα αχαρακτήριστα περί αρμονικής συμβίωσης που θέλουν να περάσουν σήμερα, ακόμη και θρησκευτικοί ηγέτες. Πόσες φορές δικαιώθηκε ο Περικλής Γιαννόπουλος που έγραφε πριν εκατό χρόνια: «Η μόνη διαφορά που υπάρχει μεταξύ τούρκου και καλόγερου είναι μόνον ότι ο ένας φορεί μαύρο και ο άλλος κόκκινο φέσι».
Αυτοί λοιπόν που αλλοιώθηκαν δεν ήταν οι έλληνες αλλά οι τούρκοι και όχι μόνο από τους μεικτούς γάμους (αφού όπως είπαμε οι απόγονοι γινόταν μέλη της τουρκικής κοινωνίας) αλλά πρωτίστως από το παιδομάζωμα αιώνων. Σήμερα υπολογίζονται 20.000.000 οι ελληνογενείς μέσα στην Τουρκία (και για άλλους λόγους όπως εξισλαμισμός κλπ ).
Αν λοιπόν κάποιοι σήμερα ισχυρίζονται ότι αλλοιώθηκε το ελληνικό γένος ας μη ψάχνουν την αιτία στην τουρκοκρατία αλλά πιο πίσω.
Θα πει κάποιος: Το βυζάντιο δεν είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας; Φυσικά και είναι. Όπως και η τουρκοκρατία που επίσης είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας…
Και επανέρχομαι στο ερώτημα: Από την περίοδο της ρωμαϊκής κατάκτησης μέχρι τον καιρό της αλώσεως, τι μεσολάβησε και πότε ελευθερώθηκε η Ελλάδα ώστε το βυζάντιο ήταν ελληνικό; Στον τελευταίο του λόγο ο Αυτοκράτορας Κ. Παλαιολόγος αναφέρει την λέξη Έλλην: «…για να καταλάβουν οι ασεβείς ότι δεν αντιμάχονται με ζώα χωρίς λογική, όπως είναι αυτοί, αλλά με άρχοντες, και αφέντες τους, και απογόνους των Ελλήνων και των Ρωμαίων». Και «…την Πόλη που έκτισε ο τρισμακάριστος και μέγας βασιλεύς Κωνσταντίνος, και την αφιέρωσε στην πάναγνη και αειπάρθενη δέσποινά μας, τη Θεοτόκο· και τη χάρισε σ’ εκείνη, ώστε να είναι Κυρία της Πόλεως, αλλά και σύμμαχός της και σκέπη της πατρίδας μας και καταφύγιο των χριστιανών, ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων, το καύχημα όλων που ζουν κάτω από τον ήλιο».
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος - Η τελευταία ομιλία Στον ιστορικό αυτόν λόγο ο Κ. Παλαιολόγος αναφέρει την λέξη Έλληνες, μια λέξη απαγορευμένη κατά την διάρκεια της αυτοκρατορίας, αλλά δυστυχώς ήταν πάρα πολύ αργά. Ήταν λίγο πριν την πτώση. Νομίζω μια μέρα πριν… Τι κι αν θυμήθηκε ότι οι κάτοικοι ήταν Έλληνες… Φώναζε ο Πλήθων: «Έλληνες εσμέν», και κανείς δεν τον άκουγε. Δεν είχε πια κανένα νόημα που το θυμήθηκαν στο τέλος, αφού ο κατά τα άλλα ηρωικός Αυτοκράτορας είχε μείνει με λίγους μάχιμους στο πλευρό του. Σχετικά με το στρατό των αμυνομένων, εγκυρότερη θεωρείται η αναφορά του Γεώργιου Φραντζή, ο οποίος ανέλαβε την καταμέτρηση των δυνάμεων κατ’ εντολή του αυτοκράτορα. Ο Φραντζής αναφέρει 4.773 Ρωμαίους και περίπου 200 ξένους, κυρίως Γενουάτες και Βενετούς. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν τα οργανωμένα ιταλικά στρατιωτικά σώματα, τα οποία μάλλον υπερέβαιναν τα 1.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός δεν πρέπει να υπερέβαινε τις 8.000. Ο στρατός του Μωάμεθ Β' ήταν τουλάχιστον 150.000 στρατιώτες. Φαίνονταν όμως πολύ μεγαλύτερος γιατί τον ακολουθούσε μεγάλος αριθμός από επικουρικό προσωπικό. Βικιπαίδεια 
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο μοναχισμός την εποχή εκείνη ήταν σε έξαρση και οι καλόγεροι που είχαν κλειστεί στα μοναστήρια σε όλη την επικράτεια, ήταν σχεδόν ισάριθμοι με τον στρατό του Μωάμεθ (…..). Ας μην ασχοληθούμε τώρα με τους ρασοφόρους ανθενωτικούς που ήταν η κύρια αίτια της πτώσης, αλλά ας παραμείνουμε στο αν το βυζάντιο ήταν ελληνικό ή η Ελλάδα ήταν υπό βυζαντινή κατοχή. Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Παλαιολόγος. Δώστε προσοχή!!! Πάλι από τον τελευταίο του λόγο: «Αφού η αυτοκρατορία μας υποδούλωσε, μπορώ να πω, σχεδόν όλη την υφήλιο, και υπόταξε κάτω από τα πόδια της τον Πόντο, την Αρμενία, την Περσία, την Παφλαγονία, Αμαζόνες και Καππαδοκία, Γαλατία και Μηδία, Κολχούς και Ίβηρες, Βοσποριανούς και Αλβανούς, Συρία και Κιλικία και Μεσοποταμία, Φοινίκη και Παλαιστίνη, Αραβία και Ιουδαία, Βακτριανούς και ΣκύΘες, Μακεδονία και Θεσσαλία, Ελλάδα, Βοιωτία και Λοκρούς και Αιτωλούς, Ακαρνανία, Αχαΐα και Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιλλυρικό, τους Λυχνίτες κοντά στην Αδριατική, Ιταλία, Τοσκάνη, Κέλτες και Κελτογαλάτες, Ιβηρία ως τα Γάδειρα, Λιβύη και Μαυριτανία και Μαυρουσία, Αιθιοπία, Βελέδες Σκούδη, Νουμιδία και Αφρική και Αίγυπτο, Τώρα σκέφτεται αυτός να μας υποδουλώσει…» Είπε: Η αυτοκρατορία μας, υποδούλωσε, όλα αυτά τα μέρη της Ελλάδος και αναφέρει ξεχωριστά την Ελλάδα… Δεν ξέρω ποιο γεωγραφικό σημείο ονομάζει Ελλάδα, ξέχωρα από τις άλλες Ελληνικές περιοχές που ανέφερε, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η φράση «Αφού η αυτοκρατορία μας υποδούλωσε». Πως λοιπόν ήταν το βυζάντιο ελληνικό αφού κατά τον ίδιον τον βυζαντινό αυτοκράτορα, η Ελλάδα ήταν υπόδουλη στο βυζάντιο;
Μετά από πολλούς αιώνες παρακμής και υποταγής, ήρθε η αδούλωτη γενιά του ’21 για να καταφέρει το ακατόρθωτο. Αλλά και πάλι αναπόφευκτα μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Κοραή: «Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ’ τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν». Αδαμάντιος Κοραής (…).
Για να επιστρέψω στα περί αλλοιώσεως της φυλής, όσοι θέλουν να αλλοιωθήκαμε στο παρελθόν και αδιαφορούν και για όσα συμβαίνουν  σήμερα, να έχουν υπ’ όψιν τους ότι άδικα κουράζονται. Επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν και σε αυτόν το χώρο, αποδεικνύουν την αναλλοίωτη γονιδιακή συνέχεια των Ελλήνων. Η Ελληνική φυλή κουβαλάει αυτό που της χάρισαν οι Θεοί της. Το ΙΧΩΡ. Το γονίδιο αυτό δεν μεταλλάσσεται, δεν διασπάται, δεν αναμειγνύεται δεν εκφυλίζεται και δε χάνεται. Μέσα σε 120 έτη επικρατεί των άλλων και ανανεώνεται τελείως όσες επιμειξίες και αν υποστεί. Σαν τον Φοίνικα από την τέφρα του. Όμως αυτό δεν είναι λόγος εφησυχασμού. 
Τι σημασία έχει αν δεν έχουμε αλλάξει γενετικά και γονιδιακά και το λέμε και υπερηφανευόμαστε, όταν έχουμε παρακμάσει και εκφυλιστεί πνευματικά. Διαφωνεί κανείς πάνω σε αυτό; Δείτε τι εκπομπές έχουν την μεγαλύτερη τηλεθέαση. Δείτε τι παρακμιακά πρότυπα προβάλλονται. Δείτε τι πολιτικούς επιλέγουμε. Στην πραγματικότητα δεν επιλέγουμε, απλώς  εγκρίνουμε αυτούς που άλλοι επέλεξαν… δείτε τον φιλοτομαρισμό και το «εγώ» που εξαφάνισε το «εμείς». Μάθαμε να φορτώνουμε το φταίξιμο στους διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά δεν σκεφτόμαστε ότι επιτρέπουμε  διεφθαρμένους ανθρώπους να πολιτεύονται ξανά και ξανά. Το άλλο το απίθανο; Τι είναι εκκλησία; «Εκκλησία είμαστε όλοι μας», θα απαντήσουν οι περισσότεροι, γιατί και αυτό έτσι μας  έμαθαν να το λέμε. Εσύ άνθρωπε νεοέλληνα, που έχεις το ίδιο γονίδιο με τον Περικλή, αφού λες ότι εκκλησία είμαστε όλοι μας, και είσαι και εσύ μέλος της εκκλησίας, από την τεράστια και αμύθητη περιουσία της εκκλησίας τι μερίδιο έχεις; Και πιστεύεις ότι οι παπάδες είναι εκπρόσωποι του θεού, χωρίς να σκέπτεσε ότι αυτό είναι ύβρης προς τον Δημιουργό, όταν πιστεύεις ότι έχει τέτοιους εκπροσώπους. Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι η αίτια την σημερινής κατάντιας.  Γι αυτό, η αναλλοίωτη γονιδιακή συνέχεια των Ελλήνων, μόνη της δεν αρκεί.
Η Ελλάς, αν θέλει να επιβιώσει πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της! Οι οποίες είναι η ιστορία της, η γλώσσα της, ο πολιτισμός της, τα γράμματα οι τέχνες και τα προστάγματα των δικών μας πατέρων.  Και αυτά δεν πρόκειται να τα βρούμε στην εποχή του βυζαντίου αφού τότε ήταν απαγορευμένα και υπό διωγμό. Είναι τα στοιχεία εκείνα, που ανέδειξαν την πατρίδα μας, ως την ηγέτιδα δύναμη του Αρχαίου κόσμου και την κατέστησαν παγκοσμίως γνωστή με τους νόμους της, τους ηρωισμούς της, τους αγώνες της για την Ελευθερία, αλλά και με την σοφία των Αρχαίων Ελλήνων. Σήμερα έχουμε να επιδείξουμε σήψη και διαφθορά, υποβάθμιση των αξιών, πνευματικό μαρασμό, αμάθεια και… ημιμάθεια, άγνοια και υβριστική αλαζονεία καφενείου και τηλεκαφενείου! Έτσι όμως δεν μπορεί να προχωρήσει η Ελλάς! Χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση, μια επανάσταση που θα συνθλίψει το κακό και θα αναδείξει το καλό για το οποίο αγωνίστηκαν οι ΑΡΧΑΙΟΙ πρόγονοί μας… Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε, υπό την σκιά αυτών που παραχαράσσουν ακόμη και τα λόγια των Αρχαίων σοφών, που αλλάζουν ακόμη και τις έννοιες των λέξεων για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, που μας παρουσιάζουν τις αλήθειες για ψέματα και τα ψέματα για αλήθειες, υπό την σκιάν των βαρβάρων  και αυτών που παραχαράσσουν την Ιστορία μας, η οποία αν αδιαφορήσουμε και χαθεί… χαθήκαμε…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην Καλησπέρα,
δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις οστόσο φιλε μου το Βυζάντιο με την παροδο του χρόνου επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό απο τους Έλληνες με αποτέλεσμα να αποκτήση μία Ελληνική ταυτότητα, απο τη στιγμή που οι Έλληνες ήταν ο κύριως λαός του Βυζαντίου δεν είναι δυνατόν να το παραλήψουμε, σίγουρα δεν ήταν τοσο ρόδινα όπως τα παρουσιάζουνε ειδικά πριν τον εκχριστιανισμό της Ελλάδας αλλα σου λεω και πάλι πως το Βυζάντιο είχε πολυ ελληνικό στοιχείο για αυτό και έχει περάσει ως ελληνικό

Σείριος είπε...

«Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες»

Ιουστινιάνειος Κώδικας (Codex Iustinianus)

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ

Unknown είπε...

Καλησπέρα, πιστεύω ότι δεν είσαι αρκετά ενημερομένος ιστορικά...
Καταρχάς, το Βυζάντιο, δεν λεγόταν "Βυζάντιο" απ'την αρχή. Όταν ο Θεοδώσιος (Ρωμαίος αυτοκράτορας) λίγο πριν πεθάνει χώρισε την τεράστια Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (SPQR) σε 2 μέρη, το δυτικό ονομάστηκε "Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία" και το ανατολικό "Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία". Η δυτική αυτοκρατορία στον 5ο αι. περίπου κατέρευσε οριστικά, όμως η ανατολική συνέχισε να ακμάζει. Αφού πέρασαν αρκετές γενειές αυτοκρατόρων, το Βυζάντιο άρχισε σιγά-σιγά (ανεπίσημα αλλά αργότερα και επίσημα) να ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΕΤΑΙ! Ο αυτοκράτωρ Ηράκλειος (βασιλεία: 610-641 μ.Χ.) ήταν ο πρώτος που ολοκλήρωσε τον εξελληνισμό της Ανατολικής Ρωμ. Αυτοκρατορίας (κοινώς γνοστόν ως "Ρωμανία-Κράτος Ρωμαίων"). Δηλαδή, αντικατέστησε τους ρωμαϊκούς τίτλους με ελληνικούς και η επίσημη γλώσσα στην πολιτική & στρατιωτική διοίκηση έγινε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Επίσης, ο αυτοκράτορας Ηράκλειος ήταν ο πρώτο που ονόμασε τον εαυτό του "Βασιλεύς, πιστός εν Χριστό".
Επομένως, η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί σε συμβολικό επίπεδο το οριστικό τέλος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την αρχή της μεσαιωνικής ελληνικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ή αλλιώς "Εξελληνισμένη αυτοκρατορία της χριστιανικής Ανατολής (ή Ρωμανία)".
Άλλωστε, με την άλωση της Πόλης απ'τους Σταυροφόρους "φίλους μας Χριστιανούς", άρχισε να γεννιέται το ελληνικό αίσθημα και ο Βυζαντινός σιγά-σιγά συνδεόταν με το αρχαιοελληνικό του παρελθόν. Έτσι, σιγά-σιγά γεννήθηκε η "Ελληνική Βυζαντινή Αυτοκρατορία".
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και πιστεύω οι πληροφορίες μου να μην σας κούρασαν διαβάζοντας και πάνω απ' όλα να σας φάνηκαν χρήσιμες! ;)

Υ.Γ.: Το βυζαντινό κράτος θεωρείται ότι χρονολογείται (κάπως ανεπίσημα) από το 330, δηλαδή από της ίδρυση της Κων/πολης από τον Κωνσταντίνο `Α, η οποία πόλη ήταν το κέντρο του βυζαντινού ΑΛΛΑ και του χριστιανικού κόσμου.

Σείριος είπε...

Θα σε απογοητεύσω. Λάθος πιστεύεις ότι δεν είμαι ενημερωμένος ιστορικά. Φαίνεται δεν είσαι τακτικός επισκέπτης της σελίδας.

Το ότι το βυζάντιο δεν λεγόταν βυζάντιο από την αρχή, είναι πασίγνωστο τουλάχιστον σε όσους ασχολήθηκαν έστω και λίγο με αυτήν την σκοταδιστική περίοδο που οπισθοδρόμησε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Βυζάντιο δεν λεγόταν ούτε στην αρχή ούτε στο τέλος. Ο όρος βυζαντινή αυτοκρατορία είναι μεταγενέστερος.

Βέβαια οι απόψεις του καθενός καθορίζονται από τις πεποιθήσεις του και από αυτό που θα ήθελε να ισχύει…

Γιατί το λέω αυτό;
Διότι από τα σωστά που έγραψες ως ιστορικά γεγονότα, έχεις εξάγει κάποια συμπεράσματα τα οποία αδυνατώ να κατανοήσω από πού προκύπτουν.

Από την ονομασία: "Ρωμανία-Κράτος Ρωμαίων" πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι το κράτος ελληνοποιήθηκε; Έχουν καμία σχέση οι λέξεις Ελλάς και Έλληνες με τις λέξεις Ρωμανία και ρωμαίοι;

Το ότι ο αυτοκράτορας Ηράκλειος ήταν ο πρώτος που ονόμασε τον εαυτό του "Βασιλεύς, πιστός εν Χριστό", σημαίνει ότι το κράτος ελληνοποιήθηκε;;;;

Μα φυσικά και η γλώσσα ήταν η ελληνική αφού η περιοχή κατοικούνταν από έλληνες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ήταν ελληνική και η αυτοκρατορία; Και στον οθωμανικό ζυγό μιλούσαν ελληνικά, αυτό τι σημαίνει;

Είναι ολοφάνερο ότι ταυτίζεις τις έννοιες ρωμιός και Έλλην. Για μένα φίλε μου είναι άλλο ρωμιός και άλλο Έλλην. (Το έχω αναπτύξει παλαιότερα).

Θα σε πάω λοιπόν στην εποχή που ισχυρίζεσαι ότι η αυτοκρατορία της Nova Roma, «ελληνοποιήθηκε» για να δεις τι έλεγαν αυτοί που νομίζεις ότι «ελληνοποιήθηκαν».

«Έλλην ων τηι φωνήι, ουκ αν ποτέ φαίην Έλλην είναι (ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ), δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Έλληνες, αλλ' από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης. (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΔΟΞΑΣΙΑ- ΔΟΓΜΑ- ΦΡΟΝΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ). Και ει τις έροιτό με τις ειμι, (ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΕ ΤΙ ΕΙΜΑΙ), αποκρινούμαι χριστιανός είναι», Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος, (15ος Αιώνας).

«Τους γουν δυσεβείς και αλάστορας Ελληνιστάς και πυρί και σιδήρω και ύδατι και πάσι τρόποις εξαγάγετε της παρούσης ζωής!
Ράβδιζε, είργε (φυλάκιζε), είτα γλώσσαν αφαίρει, είτα χείραν απέτεμνε, και -αν και ούτω μένη κακός-,θαλάττης πέμπε βυθώ!!!»

ΔΗΛΑΔΗ:

ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΞΙΦΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΝΙΓΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΘΑΝΑΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.
ΜΑΣΤΙΓΩΣΤΕ , ΦΥΛΑΚΙΣΤΕ, ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
Γεννάδιος Σχολάριος

ΈΤΣΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ;;;

500.000 και πλέον νέοι έφυγαν στα μοναστήρια και ο Παλαιολόγος δεν έβρισκε στρατιώτες να πολεμήσουν. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;
ΈΤΣΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ;

Δεν κουράστηκα διαβάζοντας το σχόλιο σου.
Κουράστηκα να καταναλώνω πολύτιμο χρόνο γράφοντας συνεχώς τα αυτονόητα….

Unknown είπε...

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΠΟΨΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗΣ -ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Το Βυζάντιον αποτελεί συνένωσιν τεσσάρων βασιλείων :των Αιθιόπων, των Μακεδόνων, των Ρωμαίων και των Ελλήνων που εδημιουργήθησαν ως εξής:
Ο Μακεδών Φίλιππος ενυμφεύθη την θυγατέρα του βασιλέως των Αιθιόπων (καταγομένου εκ του υιού του Νώε Χάμ) Χουσήθ και εξ'αυτού του γάμου εγεννήθη ο Αλέξανδρος που ήτο μεγάλος κατακτητής. Μετά τον θανατόν του η Χουσήθ υπανδρεύθη τον Βύζαντα ο οποίος έκτισε το Βυζάντιον εγκαταστήσας εκεί 42,000 «εξ'όλων των Ινδών Αιθιοπίας». Εξ αυτού του γάμου εγεννήθη η Βυζαντία την οποίαν ενυμφεύθη ο Ρωμύλος ο οποίος έκτισε την Ρώμην. Εξ'αυτου του γάμου εγεννήθησαν τρία τέκνα : ο Ρωμύλος Β΄ που εβασίλευσε μετά τον πατέρα του, ο Ουρβανός που παρέλαβε το Βυζάντιον και ο Κλαύδιος που εβασίλευσε εις την Αλεξάνδρεια.
«Εκ σπέρματος γαρ Αιθιοπίας συνίσταται η βασιλεία των Ρωμαίων, και κέκτηται σέβασμα το μέγα ξύλον του τιμίου και ζωοποιού σταυρού»!
Χειρόγραφος κώδιξ Μαρκιανής βιβλιοθήκης Βενετίας κλάσις 11.κώδιξ 25
«Έτυχε αλλλεπαλλήλων εκδόσεων εν τη σειρά των πατέρων της εκκλησίας»
Δια τους Βυζαντινούς υπάρχει μόνον η βιβλική καταγωγή «κατα την τότε επικρατήσασαν τάσην εις αναγωγήν απάντων των εθνών εις τα γενεαλογικά δένδρα της Γενέσεως» φερ'έιπείν το όνομα Ισαυρία ετοιμολογείτο ως χώρα του Ησαύ υιού του Ιακώβ !
Ιαμ. Σ.

Ανώνυμος είπε...

ξεχασες κατι η ελληνικη χερσονησος καποιες φορες οχι ολοκληρη εχει πεσει σε πολλα χερια : ας αρχισουμε απο παλια απο την ιστοριαπου ξερουμε... α)τρωες ολη τη βορειο ελλαδα μεχρι την αδριατικη εφτασαν β) περσες ολη τη β ελλαδα θεσσαλια και στερεα εφτασαν γ) περα τον εμφυλιο κατα της μακεδονιας ηρθαν οι ρωμαιοι δ) κατα τη δειαρκεια των ρωμαιων ηρθαν οι φραγκοι που παραλιγο να μας αφανιζαν ετσι λιγοι που ημασταν ε) χριστιανισμος εν οψι γινεται της μουρλης οι νεοι αυτοκρατορες ειναι χριστιανοι και επειδη θελουν ο πλυθισμος να αλλαξει θρησκεια με το ζορι αφηνουν βαρβαρους οστρογοτθους και στ) βισηγοτθους να καταστρεψουν ναους και μετα χτιζουν απο πανω τους χριστιανικους ζ) σλαβοι 200 χρονια παρακαλω εκαναν τις λεγομενες σκλαβηνιες, τους υπεταξε η ειρηνη η αθηναια μεχρι που ξαναρθανε με τη βοηθεια των αβαρων και πρωτοβουλγαρων τοτε κατεβηκαν και οι αλβανοι η)αραβες και θ)σαρακηνοι βιασμοι και μαζικες εκτελεσεις σε νησια θεσσαλονικη δημητριαδα ι)γενουατες κ)ενετοι λ)αραγονες/ισπανοι μ)οθωμανοι/τουρκοι ν) γερμανοι

Ανώνυμος είπε...

Γύρω από την ονομασία ΕΛΛΗΝΑΣ πολλά θα ακουστούν όλοι όσοι ανεφερθουν σε αυτήν την ονομασία θα προσπαθήσουν να κλέψουν λίγο από το φως της. Γεννήθηκα κ μεγάλωσα μέσα στα σημερινά σύνορα της Ελλάδος ΑΛΛΆ δεν γνωρίζω την ιστορία μου ούτε από που προέρχομαι ούτε κ ποιος ο σκοπός μου ως Έλλην (δε πιστέυω ότι γεννήθηκα για να πεθάνω θεατής) βλέπω όμως ότι πολλοί αν όχι όλοι να παραποιησουν την Ελληνική ιστορία με σκοπό όπως διάβασα σε άλλα άρθρα ότι έχει αλλοιωθεί ο γενετικός κώδικας μας. Ώρες ώρες πιστεύω ότι κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης μας για αρχή βάλανε τη θρησκεία μετά τα φράγκα τώρα τα πολιτικά με τι χρώματα θα βγούμε από την κρίση όπου κρίση ειδικά για εσάς που το έχετε ψάξει πιστεύω ότι είναι άλλο ένα τεράστιο κεφάλαιο όπου χρίζει ανάπτυξης.... Εγώ ως Έλλην (έτσι νιώθω κ χαρακτηρίζω τον εαυτό μου) δε πιστέυω σε θρησκεία είτε ονομάζεται χριστιανισμός είτε δωδεκάθεο ούτε σε αριστερά ή δεξιά ούτε παοκ η ολυμπιακός αλλά στον συνάνθρωπο μου ο οποίος είναι Έλληνας δηλαδή δίκαιος ειρηνοφιλος και πάνω από'όλα ντόμπρος (δανείζομαι μια σλαβική λέξη) όπως έχει δείξει η ιστορία. Πάντως εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι μπαίνει κάποιος στον κόπο να εξηγήσει κάποια πράγματα που λείπουν από τα βιβλία της ιστορίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου