Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - LA BELLE VERTE (ΤΑΙΝΙΑ - Ελληνικοί υπότιτλοι)

Ο "Πράσινος Πλανήτης" ανήκει σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα. Μέσω της απλότητας του τρόπου ζωής τους, όσοι ζουν εκεί είναι ένα πραγματικό βήμα μπροστά από εμάς. Αφιερώνουν τον χρόνο τους συγκεντρώνοντας τις γνώσεις, τη δύναμη και την ενέργεια τους στην ανάπτυξη των μυαλών και των σωμάτων τους σε ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο αγαπούν και φροντίζουν.

Μια φορά τον χρόνο συγκεντρώνονται στον κρατήρα ενός αδρανούς ηφαιστείου για να αποφασίσουν σε ποιους πλανήτες πρέπει να στείλουν αγγελιαφόρους.

Υπάρχουν εθελοντές για κάθε πλανήτη εκτός από τη Γη, η οποία θεωρείται πολύ μολυσμένη και πολύ επικίνδυνη.

Μια γυναίκα μόνη της, η Μίλα, η οποία είχε συλληφθεί εκεί κατά τη διάρκεια ενός προηγούμενου ταξιδιού από τον πατέρα της, αποφασίζει να πάει εκεί για να αναζητήσει την ταυτότητά της.

Η γυναίκα από τον υποτιθέμενο εξωγήινο πολιτισμό έρχεται στη Γη και βλέπει με «αθώα» μάτια όλα αυτά τα οποία εμείς παίρνουμε ως δεδομένα στο πολιτικό, οικονομικό αλλά και ψυχολογικό μας σύστημα, συγκρίνοντάς τα με τα ανάλογα δεδομένα του δικού της πολιτισμού – ο οποίος όμως δεν διέφερε κάποτε από τον δικό μας!

Μαθαίνουμε πώς εκείνοι μπόρεσαν να κάνουν τη μετάβαση σε ένα δικαιότερο και μαζί σοφότερο και πνευματικότερο πολιτισμό και παίρνουμε μια γεύση από την απλότητα και την ουσία ενός τέτοιου πολιτισμού.

Εκείνη έκπληκτη μπροστά στη Γήινη πραγματικότητα, μεταμορφώνει τις καταστάσεις γύρω της, αποσυνδέοντας τους ανθρώπους από τον εγωισμό τους.

Φινέτσα, χιούμορ και πολλά μηνύματα από ένα φιλμ που αξίζει να δούμε. Απολαυστικό και διαχρονικά διδακτικό που έχει την έμπνευση να κοιτάξει τη συνολικότερη εικόνα και να συστήσει μια αλλαγή ταυτόχρονα εκ των έξω και εκ των έσω. 

Απαγορευμένη στη Γαλλία του 1996, βρίσκει το δρόμο της μετά από χρόνια μέσα από το internet.
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Coline Serreau

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου