Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ

Αθανάσιος Μπίντας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νις: «Αυτός είναι ο τάφος της Ολυμπιάδος». Μας τα λένε όλα οι πρόγονοι. Εμείς είμαστε και τυφλοί και κουφοί. Δεν θέλουμε. Δεν υπάρχει πιο κουφός απ’ αυτόν που δε θέλει ν’ ακούσει.

Έτσι, κάποιοι συνειδητοποιημένοι από την περιοχή της Αρχαίας Πύδνας εξακολουθούν να διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια, κόντρα στο πείσμα των καιρών, εκδηλώσεις Μνήμης στο ίδιο χώρο όπου θυσιάστηκαν 20.000 Μακεδόνες μαχητές κατά την περίφημη Μάχη της Πύδνας το -168 μεταξύ των Ρωμαίων και των Μακεδόνων. 

Η Μάχη αυτή καθόρισε οριστικά την πτώση του Μακεδονικού βασιλείου και δημιούργησε νέες συνθήκες εξέλιξης για την ιστορία της οικουμένης αφού ο Ελληνισμός έπαψε να υπάρχει έκτοτε, ως κρατική οντότητα, και η Ελλάδα μετατράπηκε σε Ρωμαϊκή Επαρχία. 

Στην Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν λάτρεις της ιστορίας από όλη την Ελλάδα και ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα από τους ομιλητές. Οικοδεσπότης – συντονιστής υπήρξε ο ακάματος Αστέριος Δημητριάδης.

Η εκδήλωση αυτή Τιμής για τους πολυπληθείς πεσόντες Μακεδόνες, θα πρέπει να περιβληθεί με περισσότερο ενδιαφέρον να προσεχθή από την Πολιτεία διότι τα οφέλη από τη διοργάνωση αυτή είναι πολλαπλά. https://www.pierianews.gr/

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΙΝΤΑ : https://www.odeg.gr/

Η Μάχη της Πύδνας | Εκδήλωση Τιμής για τους 20.000 πεσόντες Μακεδόνες https://www.pierianews.gr/

Ομηρικός Κύκλος

--------------------------------------------

Δείτε επίσης: ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΚΟΡΙΝΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου