Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 2.750 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ

Οι εορτασμοί για τα 2.750 χρόνια από την ίδρυση των Συρακουσών στη Σικελία συνδέονται με την άφιξη του Αρχία από την Κόρινθο το -734 που ήρθαν στη Σικελία για να ιδρύσουν τις Συρακούσες.

Την έναρξη των εορτασμών για την 2.750ή επέτειο από την ίδρυση των Συρακουσών θα κάνουν τα τμήματα νεολαίας της Ακαδημίας Τέχνης Αρχαίου Δράματος των Συρακουσών σε μια παράσταση βασισμένη σε Αρχαία Ελληνικά τραγούδια και ψαλμούς.

Αρχίας ο Κορίνθιος

Ο Αρχίας από την Κόρινθο, μέλος της οικογένειας Βακχιάδαι* ήταν ο ιδρυτής της Ελληνικής αποικίας στις Συρακούσες.

Ήταν απόγονος του Ηρακλή, είτε από την Βακχίδα ή από την Τεμενίδα.

Μετά τον θάνατο του Ακταίωνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Κόρινθο. Πήγε στο μαντείο των Δελφών, και σύμφωνα με τον Παυσανία έλαβε τον χρησμό, να πάει στην Ορτυγία όπου επανεμφανίστηκε η Αρέθουσα και ο Αλφειός.

Ο Αρχίας απέπλευσε με συνοδεία τον Μύσκηλο και τον Χερσικράτη. Τον Χερσικράτη τον άφησε στην Κέρκυρα, ενώ τον Μύσκηλο τον πήγε στην Ιταλία, όπου και, αφού τον βοήθησε να ιδρύσουν τον Κρότωνα, συνέχισε τον δρόμο του για τη Σικελία.

*Οι Βακχιάδαι ήταν πανίσχυρη Δωρική οικογένεια που κυβέρνησε την Κόρινθο από τον -9ο μέχρι τον -7ο αιώνα αρχικά με το πολίτευμα της βασιλείας και από τον -8ο αιώνα με το πολίτευμα της αριστοκρατίας. Την εποχή των Βακχιάδων, ιδιαίτερα τον -8ο αιώνα η δύναμη της Κορίνθου στην Ελλάδα έφτασε στο μέγιστο σημείο. Γενάρχης της οικογένειας θεωρείται σύμφωνα με την Ιερή μας Παράδοση, την Ελληνική Μυθολογία ο θρυλικός Ήρωας Ηρακλής. Πρώτος βασιλιάς ήταν ο Βάκχος, η οικογένεια κατάγεται από τους επτά γιους και τις τρεις κόρες του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου