Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

ΑΙΘΕΡΑΣ και ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Εικόνα: schoolpress.sch.gr
Στην Ελληνική Αρχαιότητα, για τους Έλληνες επιστήμονες και φιλοσόφους, η φύση δομείται θεμελιακά από τέσσερα βασικά στοιχεία: γη, νερό, φωτιά και αέρας. Τα άτομα πιστεύεται ότι είναι τα δομικά στοιχεία αυτών των τεσσάρων στοιχείων του σύμπαντος. Ο Αριστοτέλης πρόσθεσε το πέμπτο στοιχείο, τον αιθέρα και υπέθεσε ότι οι πλανήτες και τα αστέρια κατασκευάστηκαν από αυτόν τον αιθέρα.

Ο Πλάτων, περιέγραψε αυτά τα πέντε στοιχεία και πρόσθεσε ότι η ύλη δημιουργείται από τα πέντε “πλατωνικά στερεά” που περιέγραψε στο βιβλίο του Τίμαιος.

Ταύτισε το τετράεδρο με το στοιχείο φωτιά, τον κύβο με τη γη, το εικοσάεδρο με το νερό, το οκτάεδρο με τον αέρα και το δωδεκάεδρο με τον αιθέρα, το υλικό των πλανητών και των άστρων.

Είναι γνωστό ότι τα πλατωνικά στερεά παίζουν ρόλο στη χημεία ως οι εσωτερικές οργανωτικές δομές των μορίων σε πολλά υλικά. Για παράδειγμα, τα πλατωνικά στερεά εμφανίζονται στην οργάνωση των μορίων των φυσικών κρυστάλλων.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι ο αιθέρας είναι μια λεπτή ενέργεια που ρέει μέσα από όλα τα υλικά πράγματα όπως κάποιο υγρό, δημιουργώντας τον υλικό κόσμο.

Τα πλατωνικά στερεά πιστεύεται ότι είναι οι γεωμετρικές εσωτερικές δομές του ατόμου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ιερή Γεωμετρία είναι τόσο σημαντική σε αυτή τη νέα θεωρία του αιθέρα.

Η Ιερή Γεωμετρία παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσική του αιθέρα.

Ο Πλάτων εξήγησε στο βιβλίο του Τίμαιος ότι τα στερεά αυτά είναι οι βασικές μορφές που κατασκευάζουν την ύλη. Τα άτομα κατασκευάζονται από τα πλατωνικά στερεά.
Στον γαλαξία μας, ο ζωδιακός κύκλος με τα δώδεκα ζώδια του έχει στην πραγματικότητα τη γεωμετρία ενός δωδεκάεδρου με τις 12 όψεις του να αντιστοιχούν στους 12 οίκους ή τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου!
Τα Πλατωνικά Στερεά εμφανίζονται επίσης στα ενεργειακά πεδία της Γης. Η «αύρα» της Γης είναι ένα πλέγμα δωδεκάεδρο και εικοσάεδρο που αναφέρεται εν συντομία ως πλέγμα της Γης. 

Η αρχή της αντιστοιχίας του Ερμή Τρισμέγιστου «όπως πάνω, έτσι και κάτω» ισχύει και για τα πλατωνικά στερεά στην αύρα, το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπινου σώματος.

Η επιστήμη στη δεκαετία του ενενήντα επιβεβαίωσε την ύπαρξη των βιοενεργειακών πεδίων του ανθρώπινου σώματος
Πολλές αρχαίες παραδόσεις αναφέρουν ότι η αιθερική ενέργεια αντιστοιχεί στο σώμα του φυσικού σώματος ως το όχημα της ανθρώπινης ψυχής. Η ενεργειακή δομή της ανθρώπινης αύρας περιέχει τα μοτίβα κυματικής παρεμβολής των Πλατωνικών Στερεών ειδικά του αστεριού-τετραέδρου.

Τα ιερά γεωμετρικά μοτίβα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας εμφανίζονται επίσης στο ενεργειακό πεδίο που εκπέμπεται από την καρδιά. Η ανθρώπινη καρδιά έχει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο με τη μορφή ενός σπειροειδούς πεδίου “ντόνατ” (τέλειος δακτύλιος) που ενεργοποιεί τους μύες 7 επιπέδων στην καρδιά για να χτυπήσουν. Αυτό το σπειροειδές ενεργειακό πεδίο είναι ο εμψυχωτής της καρδιάς σύμφωνα με τον Daniel Winter.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η γεωμετρία στο DNA. Το DNA έχει τη γεωμετρία δέκα αλληλεπιδράσεων δωδεκάεδρων που σπειροειδώς κινούνται κατά μήκος της έλικας. Απαιτούνται δέκα σπείρες Phi για να δημιουργηθεί η κάτοψη του DNA. Η βασική γεωμετρία του DNA είναι αυτή του δωδεκάεδρου.

Η αιθερική ενέργεια είναι καθαρή ενέργεια συνειδητότητας και αφού διαμορφώνει ολόκληρο το σύμπαν μας, το ίδιο το σύμπαν είναι ένα ζωντανό νοήμον ον.

Τώρα μας λέει η επιστήμη ότι το σύμπαν μπορεί να έχει αυτογνωσία. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άτομα, οι πλανήτες, τα αστέρια, κ.λπ., έχουν αυτογνωσία και έχουν κάποια μορφή ατομικότητας. Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για συνείδηση ​​ που περιορίζεται μόνο σε οργανικές μορφές ζωής. Η συνείδηση ​​μπορεί να κατοικεί σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των αστεριών και των πλανητών.

Το ίδιο το σύμπαν μπορεί να είναι ένα συνειδητό ον στο οποίο είμαστε μέρος εμείς οι άνθρωποι. Αυτό κάνει κάθε μεμονωμένο εστιακό σημείο των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μια ατομική συνείδηση ​​που αποτελεί μέρος της καθολικής συνείδησης. Η ανθρώπινη ατομική συνείδηση ​​που εστιάζεται στο ανθρώπινο σώμα είναι απλώς ένα κομμάτι της συνολικής συνείδησης του σύμπαντος.

Ο εγκέφαλος είναι απλώς η κεραία που έχει συντονιστεί για να λαμβάνει την ατομική συνείδηση ​​από την καθολική συνείδηση ​​ακριβώς όπως προτείνει η κβαντική θεωρία του εγκεφάλου. Ωστόσο, κάθε μεμονωμένος νους έχει επίσης πρόσβαση στον παγκόσμιο νου.
Η παγκόσμια συνείδηση ​​έχει πρόσβαση σε τόσες ιδιοφυΐες όπως οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες και μουσικοί που μας ενέπνευσαν ανά τους αιώνες. Εάν το δεχθούμε αυτό, τότε μέσα σε αυτήν την ολογραφική έννοια της συνείδησης τα ξεχωριστά μας εγώ πρέπει να είναι ψευδαισθήσεις.

Ένας αυξανόμενος αριθμός φυσικών σήμερα πιστεύει ότι το σύμπαν έχει πράγματι αυτογνωσία.

Η ενέργεια του αιθέρα μπορεί να τακτοποιηθεί σε βασικά γεωμετρικά κυματικά μοτίβα που ονομάστηκαν από τον Πλάτωνα, τα πλατωνικά στερεά για να σχηματίσουν την ύλη. Σχεδόν πριν από 2.500 χρόνια, ο Πλάτων έγραψε ότι ο φυσικός κόσμος κατασκευάστηκε από τα πλατωνικά στερεά. Τα πλατωνικά στερεά διατάσσονται σε αυτό που η θεωρία του χάους αποκαλεί φράκταλ μοτίβα που υφαίνουν μια μήτρα στο διάστημα που διασυνδέει τα άτομα με τα αστέρια.

Οι κλίμακες των πλατωνικών στερεών σχημάτων είναι διαφορετικές αλλά οι αναλογίες μεταξύ τους εξακολουθούν να είναι οι ίδιες (ακολουθώντας την Ερμητική αρχή όπως παραπάνω και παρακάτω).
Η πρόταση που προέρχεται από την κβαντική επιστήμη ότι τα κύματα πιθανοτήτων είναι πραγματικά κύματα πιστεύεται τώρα ότι είναι αληθινή. Αυτό λύνει τελικά το αίνιγμα της δυαδικότητας των κυματικών σωματιδίων της κβαντικής επιστήμης. Δεν υπάρχουν σωματίδια στο σύμπαν, μόνο κύματα. Αυτό που βλέπουμε ως σωματίδιο είναι στην πραγματικότητα το εστιακό σημείο των δονήσεων.

Ο δυτικός πολιτισμός μας, θεωρεί τις αρχαίες θρησκείες ως πρωτόγονες, αφού οι αρχαίοι λάτρευαν τα αστέρια και τους πλανήτες ως Θεούς των Ουρανών. Μήπως τελικά δεν είχαν τόσο πρωτόγονη και φτωχή αντίληψη της πραγματικότητας; 

Μήπως είμαστε εμείς που έχουμε κάποια πρόοδο;

από τον ιστότοπο AscendingStarSeed

------------------------------------------------------------------

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ 

Η ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ 

ΑΙΓΙΝΑ - Η ΤΡΙΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

ΑΙΘΗΡ: ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ο ΑΙΘΕΡΑΣ, ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

Ο Αιθήρ σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία είναι το Πυρ που δίνει ζωή, είναι ο σπινθήρας της ζωής για κάθε πλάσμα!!!

Όλα τα δημιουργήματα που υπάρχουν μέσα στον Αιθέρα, βρίσκονται σε ένα κραταιό δεσμό με χρυσό σχοινί από τον Αιθέρα (Ορφικά Αποσπάσματα 10) 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ο Αριστοτέλης πρόσθεσε το πέμπτο στοιχείο, τον αιθέρα και υπέθεσε ότι οι πλανήτες και τα αστέρια κατασκευάστηκαν από αυτόν τον αιθέρα."

Ο Αιθέρας είναι γνώση πολύ παλιότερη από τον Αριστοτέλη, προκατακλυσμιαία τουλάχιστον...
Αλλά αν επιμένεις και ο Ορφέας είναι αρκετά παλιότερος κι ούτε είναι τυχαία ο πέμπτος ύμνος.

Σείριος είπε...

Γιατί να επιμένω; Δεν έχω λόγο να επιμένω για κάτι. Συμφωνώ απολύτως, χαίρομαι που το πρόσεξες και ευχαριστώ για την επισήμανση.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου