Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟΠΟΤΙ

Περπάτησε το δικό σου μονοπάτι. Μην περπατάτε το μονοπάτι κάποιου άλλου. Μην περπατάτε σε ένα μονοπάτι που φαίνεται να είναι δικό σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι το κατασκευασμένο ιδανικό της κοινωνίας για το ποιος πρέπει να «είσαι».
Μην περπατάτε σε ένα μονοπάτι μόνο και μόνο επειδή πέσατε σε αυτό και είναι «αρκετά καλό». Μην περπατάτε σε ένα μονοπάτι όπου νιώθετε την αίσθηση του καθήκοντος, του δούλου, γιατί αυτό «χρειάζεται» να κάνετε σύμφωνα με κυρίαρχα κοινωνικοπολιτισμικά πρότυπα.

Περπάτησε το δικό σου μονοπάτι. Αυτό σημαίνει, ΕΠΙΛΕΞΤΕ το δικό σας μονοπάτι με πολύ συνειδητό τρόπο.

Όλοι έχουμε μια εσωτερική φωνή που λαχταρά την ελευθερία, την αλήθεια και την αυθεντικότητα.
Αν επιδιώκουμε να ζήσουμε μια ζωή με νόημα, αν θέλουμε να εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας, η δουλειά μας είναι να ακούσουμε αυτήν την εσωτερική φωνή και να αποδεχθούμε την ιερή μας φύση.

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να περπατήσουν το δικό τους μονοπάτι

Αν και η επιλογή του δικού σας μονοπατιού μπορεί αρχικά να ακούγεται πολύ ενθαρρυντική, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ακολουθούν το κοπάδι.

Πρώτα απ 'όλα, το να περπατάς το δικό σου μονοπάτι σημαίνει ότι οι άλλοι μπορεί να ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ. Μπορεί να σας έχουν κουτσομπολέψει, να σας έχουν δει με απαξιωτικό τρόπο (π.χ. ως «παράξενος», κλπ). Μερικές φορές οι άνθρωποι που σας απορρίπτουν είναι οι πιο κοντινοί σας.
Και τι θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρό από το να απομακρυνθείς από ένα μέλος της οικογένειας, φίλο ή σύντροφο;

Ο δεύτερος λόγος που οι περισσότεροι αποφεύγουν να περπατούν στα δικά τους μονοπάτια είναι ότι σημαίνει πολλή δουλειά.
Δεν υπάρχει κανείς να σας δώσει έναν χάρτη, ένα σύνολο κανόνων ή οδηγίες που να σας λένε τι να κάνετε. ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ υπεύθυνοι για να ξεκαθαρίσετε τα πάντα από την αρχή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν, σε επιφανειακό επίπεδο, τις συνέπειες, και ως εκ τούτου προτιμούν τη ζεστή, άνετη, μειλίχια μετριότητα της ζωής που ορίζει η κοινωνία.

Ο τρίτος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι αποφεύγουν να περπατήσουν τα δικά τους μονοπάτια είναι ότι είναι «υπερβολική» η ΕΥΘΥΝΗ.
Όταν παίρνεις το δρόμο σου στα χέρια σου, είσαι υπεύθυνος ΕΣΥ. 
Αντί να κρατάει κάποιος άλλος όλα τα χαρτιά, τα κρατάς εσύ και είναι τελικά δικό σου πρόβλημα αν τελικά νιώθεις άσχημα για αυτό που κάνεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να το χειριστούν αυτό.
Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει ο άνετος περιορισμός των κλουβιών τους γιατί τους κάνει να αισθάνονται δικαιωμένοι να νιώθουν σαν «φτωχά μικρά» θύματα της ζωής.
Αντί να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη του εαυτού του, είναι πολύ πιο εύκολο να ρίξει το βάρος στους ώμους κάποιου άλλου.

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο τέταρτος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να περπατήσουν τα δικά τους μονοπάτια είναι επειδή δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Κάποιοι δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει άλλος τρόπος.
Φαίνεται ότι έχουμε μεγαλώσει σε κουλτούρες που μας λένε ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός μονοπατιών.

Πολύ λίγοι από εμάς διδάσκονται για άλλα εξίσου ικανοποιητικά μονοπάτια. Η πνευματικότητα δεν θίγεται καν στις περισσότερες περιπτώσεις. Έτσι, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιθανότητα να πάρουμε ένα νέο μονοπάτι που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που έχει ήδη καθιερωθεί, όχι μόνο τρομοκρατούμαστε, αλλά ακυρωνόμαστε και από την κοινωνική μας συνθήκη. Πολλοί πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να ξέρουν ότι βαδίζουν με «σωστό» τρόπο, είναι να κερδίσουν την έγκριση από τους κοινωνικούς θεσμούς.
Η πεποίθηση ότι είμαστε εξαρτημένοι παραλύει την ικανότητά μας να ενεργούμε.
Πολλοί από εμάς δεν κάνουμε ποτέ κάτι που ονειρευόμαστε, απλώς το κρύβουμε στις γωνίες του μυαλού μας.

Τα πολλά παράξενα και υπέροχα οφέλη του να περπατάς το δικό σου μονοπάτι

Μέχρι στιγμής έχουμε επικεντρωθεί μόνο στην αρνητική πλευρά του να περπατάς το δικό σου μονοπάτι. Τι γίνεται όμως με τα εντυπωσιακά, συναρπαστικά οφέλη; Όταν συγκρίνετε τα αρνητικά και τα θετικά, επιτρέψτε μου να σας πω ότι τα αρνητικά είναι ωχρά σε σύγκριση με αυτά που μπορείτε να βιώσετε. Ναι, το να είσαι διαφορετικός και να είσαι "μοναχικός λύκος" στο δικό σου μονοπάτι μπορεί να είναι άβολο, κουραστικό, μπερδεμένο και αποξενωτικό μερικές φορές, ΑΛΛΑ υπάρχουν τόσες πολλές ανταμοιβές που μπορείς να αποκομίσεις από αυτόν τον γενναίο τρόπο ζωής. Ορισμένα περιλαμβάνουν να:

Είστε ελεύθεροι να ακολουθήσετε το αληθινό μονοπάτι της ψυχής σας.
Μπορείτε να καινοτομήσετε και να δημιουργήσετε σύμφωνα με την επιθυμία της καρδιάς σας.
Μπορείτε να συνδεθείτε με ανθρώπους που πραγματικά σας υποστηρίζουν και σας γαλουχούν (η ομάδα της ψυχής σας).
Μπορείτε να βιώσετε τρομερή πνευματική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη.
Μπορείτε να γίνετε το άτομο που είστε προορισμένοι να είστε.
Μπορείτε να κάνετε μια πραγματική διαφορά στη ζωή των άλλων.
Νιώθετε πιο ζωντανοί και γεμάτοι ενέργεια.
Η ευγνωμοσύνη, ο ενθουσιασμός και η χαρά έρχονται πιο εύκολα.
Πολλές απροσδόκητες πόρτες ανοίγουν για εσάς.
Νιώθετε μια αίσθηση αυτοεκτίμησης επιδιώκοντας το σκοπό της ζωής σας.
Μπορείτε να βιώσετε τη συγκίνηση της εξερεύνησης άγνωστων περιοχών (η μαγεία της αναζήτησης).

Μπορείτε να κοιμάστε το βράδυ νιώθοντας χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Ο τρόπος που χτίζεται η κοινωνία απαιτεί να ακολουθήσουμε με το ζόρι και επίτηδες έναν διαφορετικό δρόμο, ειδικά αφού έχουμε βιώσει μια πνευματική αφύπνιση από την σκοτεινή νύχτα της ψυχής. Σε ένα ορισμένο σημείο της ζωής μας, κοιτάμε τα πάντα και τους πάντες γύρω μας και σκεφτόμαστε: «Πρέπει να υπάρχουν περισσότερα».

Αυτή η δίψα για κάτι βαθύτερο και μεγαλύτερο από την υλική επιδίωξη, είναι που μας βάζει στο μονοπάτι του “μοναχικού λύκου”.

Ο λόγος που το αποκαλώ “μονοπάτι του μοναχικού λύκου” είναι επειδή μπορεί να είναι ένα πολύ μοναχικό μονοπάτι αρχικά.
Πρέπει να είμαστε αυτοί που επανασυνδεόμαστε με το εσωτερικό μας θάρρος, και την ​​εσωτερική μας πυξίδα. Αν δεν ενσωματώσουμε την εσωτερική δύναμη, την ανθεκτικότητα και την ευφυΐα που αντιπροσωπεύει ο λύκος, μπορούμε να επιστρέψουμε στην επιφανειακή και μέτρια ζωή που ζουν τα δισεκατομμύρια εκεί έξω.

Ακόμα κι αν σκοντάψετε κατά λάθος σε αυτό το μονοπάτι, το να περπατήσετε ένα αυθεντικό μονοπάτι απαιτεί πάντα ένα ορισμένο επίπεδο αυτοστοχασμού. Κάποια στιγμή στο ταξίδι της ζωής σου, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι είσαι μοναχικός.
Θα πρέπει να πάτε κόντρα σε αυτό που έχει ήδη καθιερωθεί, να απελευθερωθείτε από το κοπάδι, να κάνετε στον εαυτό σας τις δύσκολες ερωτήσεις και να αντιμετωπίσετε τις αλήθειες που μπορούν να σας απομακρύνουν από τους άλλους.
Θα χρειαστεί να διακρίνεις, να δεις τις ανοησίες, να σηκώσεις τους ώμους σου και να συνεχίσεις να προχωράς, ακόμα κι αν έχεις βαρεθεί να παλεύεις...

Το να είσαι μοναχικός λύκος σημαίνει να είσαι πολεμιστής...
Σημαίνει να υπερασπίζεσαι αυτό που πιστεύεις και να περπατάς γενναία στο άγνωστο. Σε διαβεβαιώνω ότι μπορώ να συνεχίσω να το λέω συνέχεια. Αλλά μην εκλαμβάνεται οτιδήποτε λέω, ως αλήθεια (εκτός αν το έχετε βιώσει άμεσα). 

Στο τέλος πρέπει να το ανακαλύψεις μόνος σου. 

https://www.bibliotecapleyades.net/

----------------------------------------------------

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ;

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι "άλλοι άνθρωποι". Οι σκέψεις τους είναι απόψεις άλλων ανθρώπων, η ζωή τους είναι μίμηση άλλων ζωών» Όσκαρ Ουάιλντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου