Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Ο εγκέφαλός σας έχει ένα μοναδικό σύνολο εγκεφαλικών κυμάτων.

Στη νευροεπιστήμη, υπάρχουν πέντε διακριτές συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων, δηλαδή:

Βήτα, Άλφα, Θήτα, Δέλτα και το λιγότερο γνωστό Γάμμα.

Η εκμάθηση του ελέγχου του νου στις βαθύτερες καταστάσεις της συνείδησης σας ανοίγει στον κόσμο του υποσυνείδητου νου σας όπου μπορείτε να δημιουργήσετε την πραγματικότητά σας κατά βούληση και με ακρίβεια.

Κάθε συχνότητα, μετρούμενη σε κύκλους ανά δευτερόλεπτο (Hz), έχει το δικό της σύνολο χαρακτηριστικών που αντιπροσωπεύουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο εγκεφαλικής δραστηριότητας και ως εκ τούτου μια μοναδική κατάσταση συνείδησης.

  1. Βήτα (14-40 Hz): Τα εγκεφαλικά κύματα Βήτα συνδέονται με την κανονική εγρήγορση και μια αυξημένη κατάσταση εγρήγορσης, λογικής και κριτικής λογικής. Καθώς προχωράτε στις καθημερινές σας δραστηριότητες, βρίσκεστε στο Βήτα.

    Αν και είναι σημαντικά για την αποτελεσματική λειτουργία στην καθημερινή ζωή, τα υψηλότερα επίπεδα Βήτα μεταφράζονται σε στρες, άγχος και ανησυχία. Καθώς η πλειονότητα των ενηλίκων λειτουργεί κυρίως σε Βήτα κατά τις ώρες της εγρήγορσης, δεν είναι περίεργο ότι το άγχος είναι το πιο κοινό πρόβλημα υγείας του σήμερα.

    Η φωνή του Βήτα είναι η μικρή γκρίνια και φλυαρία του εσωτερικού σας κριτικού, η οποία γίνεται πιο δυνατή και αδυσώπητη όσο ανεβαίνετε στο εύρος.

  2. Άλφα (7,5-14 Hz): Τα εγκεφαλικά κύματα Άλφα είναι παρόντα σε βαθιά χαλάρωση με τα μάτια συνήθως κλειστά και κατά την ονειροπόληση. Η χαλαρή αποστασιοποιημένη επίγνωση που επιτυγχάνεται κατά τον ελαφρύ διαλογισμό είναι χαρακτηριστικό των Άλφα και είναι η βέλτιστη για τον προγραμματισμό του μυαλού σας για επιτυχία.

    Το Άλφα αυξάνει τη φαντασία, την οπτικοποίηση, τη μνήμη, τη μάθηση και τη συγκέντρωση. Βρίσκεται στη βάση της συνειδητής σας επίγνωσης και είναι η πύλη προς το υποσυνείδητο μυαλό σας. Η διάσημη μέθοδος Silva του Jose Silva βασίζεται στη δύναμη του Άλφα.

    Η φωνή του Άλφα είναι η διαίσθησή σας, η οποία γίνεται πιο καθαρή και πιο βαθιά όσο πλησιάζετε στα 7,5 Hz.

  3. Θήτα (4-7,5 Hz): Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα είναι παρόντα κατά τον βαθύ διαλογισμό και τον ελαφρύ ύπνο, συμπεριλαμβανομένης της ονειρικής κατάστασης REM. Το Θήτα είναι το βασίλειο του υποσυνείδητου μυαλού σας.

    Είναι επίσης γνωστή ως η κατάσταση του λυκόφωτος, καθώς συνήθως βιώνεται μόνο στιγμιαία καθώς παρασύρεστε για ύπνο (από το Άλφα) και προκύπτετε από βαθύ ύπνο (από το Δέλτα). Μια αίσθηση βαθιάς πνευματικής σύνδεσης και ενότητας με το Σύμπαν μπορεί να βιωθεί στο Θήτα.

    Ζωντανές απεικονίσεις, μεγάλη έμπνευση, βαθιά δημιουργικότητα, εξαιρετική διορατικότητα, καθώς και τα πιο βαθιά προγράμματα του μυαλού σας είναι όλα στο Θήτα.

    Το περίγραμμα Άλφα - Θήτα, από 7 έως 8 Hz, είναι το βέλτιστο εύρος για οπτικοποίηση, προγραμματισμό του μυαλού και χρήση της δημιουργικής δύναμης του μυαλού σας. Είναι η ψυχική κατάσταση στην οποία δημιουργείτε συνειδητά την πραγματικότητά σας. Σε αυτή τη συχνότητα ελέγχου του νου, έχετε συνείδηση ​​του περιβάλλοντός σας, αλλά το σώμα σας βρίσκεται σε βαθιά χαλάρωση. Για να μάθετε πώς να έχετε πρόσβαση σε αυτό το επίπεδο του μυαλού κατά βούληση, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς να χαλαρώνετε.

    Η φωνή του Θήτα είναι σιωπή.

  4. Δέλτα (0,5-4Hz): Η συχνότητα Δέλτα είναι η πιο αργή και υπάρχει σε βαθύ ύπνο χωρίς όνειρα και σε πολύ βαθύ, υπερβατικό διαλογισμό όπου η επίγνωση είναι εντελώς αποκομμένη.

    Το Δέλτα είναι το βασίλειο του ασυνείδητου μυαλού σας. Είναι η πύλη προς τον Συμπαντικό Νου και το συλλογικό ασυνείδητο, όπου οι πληροφορίες που λαμβάνονται δεν είναι διαφορετικά διαθέσιμες στο συνειδητό επίπεδο.

    Το Δέλτα συνδέεται με τη βαθιά επούλωση και την αναγέννηση, υπογραμμίζοντας τη σημασία του βαθύ ύπνου στη διαδικασία επούλωσης.

  5. Γάμμα (πάνω από 40 Hz): Η πιο πρόσφατη περιοχή που ανακαλύφθηκε είναι το Γάμμα, το οποίο είναι το ταχύτερο σε συχνότητα πάνω από 40 Hz (ορισμένοι ερευνητές δεν διακρίνουν τα κύματα Βήτα από τα κύματα γάμμα ).

    Αν και λίγα είναι γνωστά για αυτήν την κατάσταση του μυαλού, η αρχική έρευνα δείχνει ότι τα κύματα Γάμμα συνδέονται με εκρήξεις διορατικότητας και υψηλού επιπέδου επεξεργασία πληροφοριών.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν πέντε κύριες περιοχές εγκεφαλικών κυμάτων:

  • Το Βήτα (14-40Hz) υπάρχει στην κανονική εγρήγορση και το στρες.

  • Άλφα εγκεφαλικό κύμα (7,5-14Hz) σε βαθιά χαλάρωση.

  • Θήτα (4-7,5Hz) σε διαλογισμό και ελαφρύ ύπνο.

  • Το πιο αργό, Δέλτα (0,5-4Hz) σε βαθύ ύπνο χωρίς όνειρα και υπερβατικό διαλογισμό.

  • Το λιγότερο αναγνωρισμένο Γάμα είναι ταχύτερο (πάνω από 40 Hz) και σχετίζεται με ξαφνική διορατικότητα.

  • Το βέλτιστο επίπεδο για οπτικοποίηση είναι το σύνορο Άλφα-Θήτα στα 7-8Hz - είναι η πύλη στο υποσυνείδητό σας.


από Tania Kotsos SelfGrowth μέσω bibliotecapleyades Εικόνα από psychologianevroanadrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου