Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Η Ιταλία τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας – Το Τορίνο στα γαλανόλευκα

Το Τορίνο  είναι η μόνη Ευρωπαϊκή πόλη που ντύθηκε στα γαλανόλευκα, αφού η Mole Antonelliana φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας, αποτυπώνοντας έτσι τη σημαντική συνεργασία ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Παράλληλα, στην κορυφή του εμβληματικού αυτού μνημείου προβλήθηκε και το Ελληνικό γράμμα «π», συμβολίζοντας την προσφορά της Ελληνικής γλώσσας στην επιστήμη, τα μαθηματικά και την ανθρώπινη σκέψη.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου, το Γενικό Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδας στο Τορίνο, σε συνεργασία με την Ιταλο-Ελληνική Οργάνωση για την Εκπαίδευση «μicrokosmos» διοργάνωσε ένα τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Από το α ώς το ω» από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2024, με στόχο την προώθηση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού στο Τορίνο, αλλά και στην Ευρώπη.

Για πρώτη φορά, όλες οι εκδηλώσεις του τριημέρου καλύφθηκαν πλήρως από διερμηνεία στην Ελληνική και στην Ιταλική Νοηματική Γλώσσα.

Περισσότερα: https://tinealarissa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου