Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Η διαδικασία της κριτικής σκέψης περιλαμβάνει: να είσαι σε θέση να αναλύεις τις πληροφορίες με αντικειμενικό τρόπο και στη συνέχεια, να ασκείς μια λογική κρίση.

Θα αξιολογήσετε πηγές πληροφοριών, θα εξετάσετε γεγονότα, δεδομένα, ευρήματα έρευνας και τυχόν παρατηρήσιμα φαινόμενα.
Για να εφαρμόσετε κριτική σκέψη κάθε φορά που φαίνεται ότι κάποιος φωνάζει με ρητορική χάους που βασίζεται στον φόβο, λάβετε υπόψη να κάνετε τα εξής: 
Αναλύστε δεδομένα. Κάντε τη δική σας έρευνα. Αμφισβητήστε τα αποδεικτικά στοιχεία και βάλτε τα σε ένα «τεστ άγχους». Προσδιορίστε και αναγνωρίστε πιθανά μοτίβα. Βρείτε τις δικές σας ερμηνείες με βάση την έρευνά σας.

Όταν εξετάζουμε πραγματικά τα σκληρά γεγονότα, μπορούμε να δούμε ότι δεν υποστηρίζουν την ατζέντα του τρόμου που διαχέεται στη συλλογική συνείδηση.

Η διαίσθηση μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν μια αιθέρια και αφηρημένη ικανότητα. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε την διαίσθηση, ως πληροφορίες που παρέχονται από, την καρδιά σου και τον ανώτερο εαυτό σου.

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς είναι 5000 φορές πιο ισχυρό από αυτό που εκπέμπεται από τον εγκέφαλο, συνήθως εκτείνεται γύρω στο ένα μέτρο έξω από το σώμα πανκατευθυντικά και έχει ηλεκτρική ώθηση που είναι 40-60 φορές μεγαλύτερη από αυτή του εγκεφάλου.

Επίσης στέλνει περισσότερες πληροφορίες στον εγκέφαλο από ό,τι ο εγκέφαλος στην καρδιά. Αυτό σας δείχνει πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι το να ακολουθείτε την καρδιά σας.

Ο «ανώτερος εαυτός» σας είναι η αληθινή εσωτερική σας ύπαρξη. Είναι η πολυδιάστατη πτυχή σας που υπερβαίνει τον χώρο και τον χρόνο, διατηρώντας διαρκώς επίγνωση πολύ περισσότερων από ό,τι οι απλές ανθρώπινες πτυχές μας μπορούν κανονικά να αντιληφθούν.

Η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σας, τη σοφία και τη διευρυμένη επίγνωση που έχει μπορεί να γίνει αρχικά μέσω του διαλογισμού.

Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η εξάσκηση της ενσυνείδητης επίγνωσης και, στη συνέχεια, όταν το μυαλό είναι απαλλαγμένο από περισπασμούς, μπορείτε να θέσετε μέσα σας όποια ερώτηση θέλετε προς απάντηση.
Θα λάβετε μια πιο αφιλτράριστη και άμεση απάντηση όσο περισσότερο ξεπερνάτε το εγωιστικό μυαλό. 

Αυτές οι πηγές διαίσθησης, όταν χρησιμοποιηθούν μαζί, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πολύ ξεκάθαρη κατανόηση, εσωτερική κατανόηση, του εάν κάτι που σας λένε είναι αλήθεια ή ψέμα.

Γίνετε ένας λιγότερος άνθρωπος που μπορεί να χειραγωγηθεί. Αποφύγετε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να χειραγωγηθεί από τις απειλές του χάους γιατί μόνο έτσι μπορούν αυτές οι δυνάμεις που ευδοκιμούν στο χάος να έχουν εξουσία πάνω σας.

από τον Paul Lenda  Shift μέσω https://www.bibliotecapleyades.net/

-------------------------------------------------

ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΣ, Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ  

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ “ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ”

«Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι "άλλοι άνθρωποι". Οι σκέψεις τους είναι απόψεις άλλων ανθρώπων, η ζωή τους είναι μίμηση άλλων ζωών» Όσκαρ Ουάιλντ.

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...


Κριτική Σκέψη είναι η νοητική και συναισθηματική λειτουργία κατά την οποία το άτομο αξιολογεί την αξιοπιστία των πληροφοριών και αποφασίζει τι να σκεφτεί ή τι να κάνει μέσω συλλογισμών που γίνονται με βάση όλα τα δυνατά στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή του.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου