Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Η ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Πόσα λίγα γνωρίζουμε για την κλίμακα της αιωνιότητας. Πώς τολμάμε να αμφισβητήσουμε τη δύναμη και το τεράστιο μέγεθος της σοφίας και της δημιουργίας. Εκατομμύρια κόσμοι θα μπορούσαν να υπάρχουν στους ουρανούς... πέρα ​​από τον δικό μας.

Καθένα από τα ζωντανά όντα, κοιτάζοντας τον ουρανό με έκπληξη στο απέραντο σύμπαν, μπορεί να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλη νοημοσύνη... εκτός από τον εαυτό τους.

Ίσως όμως δεν κατανοούν την αλαζονεία του ανθρώπινου γένους. Ίσως συνειδητοποιήσουν ότι όλα είναι δυνατά στην απεραντοσύνη της αιωνιότητας.

Είναι νοητό ότι αυτή τη γη μας, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κόκκος σκόνης σε σύγκριση με την κλίμακα της πραγματικότητας, όχι μόνο την επισκέπτονται άλλες μορφές ζωής αλλά ελέγχεται από αυτές.

Ας μην μας τυφλώνει η αλαζονεία μας για το τι είναι δυνατό και τι όχι.
Γιατί είμαστε παιδιά στην αυγή της δημιουργίας μας, σε ένα σύμπαν σε τάξη πέρα​ από τη φαντασία μας, που περιμένουμε να μας "ανακαλύψουν..." όταν είμαστε έτοιμοι να το δεχθούμε.

Ψάξτε και τα θαύματα που θα δείτε θα αποκαλύψουν τις αληθινές ιδιότητες του σύμπαντος.

Η ομορφιά της καταγωγής σας θα ξεπεράσει την κατανόησή σας και τις πεποιθήσεις σας. Και το απέραντο βάθος της κοσμικής σας πραγματικότητας θα συνεχίσει να είναι μέρος της κληρονομιάς σας μέχρι τη νύχτα του απείρου.

Η γαλήνη της κατανόησης είναι η ομορφιά της δημιουργίας.
Ο λόγος έχει ειπωθεί και το πνεύμα μέσα σου ξέρει ότι το σπίτι είναι η αιωνιότητα και η ύπαρξη είναι αθάνατη...

Tony Dodd

https://www.bibliotecapleyades.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου