Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

«ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;»

Μάιος 1977. Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Εξετάσεις. Ο καθηγητής Σαουμπάου είναι γνωστός για τα θέματα που βάζει, όπως π.χ. «Γιατί πετάνε τα αεροπλάνα;» Σε αυτές όμως τις εξετάσεις το μόνο θέμα που έβαλε στο μάθημα «Ροπή, μεταφορά θερμότητας και μάζας» ήταν: «Είναι η κόλαση εξωθερμική ή ενδοθερμική; Δικαιολογήστε την απάντησή σας με αποδείξεις!!!»

Οι περισσότεροι φοιτητές έγραψαν αποδείξεις για την άποψή τους χρησιμοποιώντας τον νόμο του Boyle ή κάποια παραλλαγή του. Ένας φοιτητής όμως, ο Τιμ Γράχαμ έγραψε τα εξής:

«Κατ αρχήν υποθέτουμε ότι, αν οι ψυχές υπάρχουν, τότε θα πρέπει να έχουν κάποια μάζα. Αν είναι έτσι, τότε και ένα mole ψυχής, επίσης θα έχει κάποια μάζα. Τώρα με ποιο ρυθμό μπαίνουν οι ψυχές στην κόλαση και με ποιο ρυθμό βγαίνουν; Μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι άπαξ και μπει η ψυχή στην κόλαση δεν μπορεί να βγει. Επομένως, καμία ψυχή δεν βγαίνει. Όσο για τις ψυχές που εισέρχονται στην κόλαση, ας δούμε τις διάφορες θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα. ΜερικΕς απΟ αυτΕς τις θρησκΕΙΕς ισχυρΙζονται Οτι, αν δεν ανΗκεις σε αυτΕς, θα πας στην κΟλαση. Αφού όμως υπάρχουν περισσότερες από μια τέτοιες θρησκείες και κανένας άνθρωπος δεν ανήκει σε περισσότερες από μια θρησκείες, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι Ολοι οι Ανθρωποι και οι ψυχΕς πΑνε στην κΟλαση. Με τους ρυθμούς γεννήσεων και θανάτων που υπάρχουν σήμερα, είναι προφανές ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση αυξάνει εκθετικά. Τώρα, ας δούμε τον ρυθμό μεταβολής του όγκου της κόλασης. Ο νόμος του Boyle λέει ότι, για να μείνουν σταθερές η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο λόγος της μάζας των ψυχών προς τον όγκο πρέπει να μείνει σταθερός. Δυο περιπτώσεις υπάρχουν:

1ον) Αν η κόλαση διαστέλλεται με ένα ρυθμό ταχύτερο απ ότι και η πίεση, θα αυξηθούν μέχρι το σημείο που η κόλαση θα διαλυθεί.

2ον) Αν η κόλαση διαστέλλεται , έναν ρυθμό ταχύτερο απ ότι η αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα πέσουν μέχρι που η κόλαση θα παγώσει.

Λοιπόν, τι από τα δυο συμβαίνει; Αν δεχθούμε τα λόγια που μου είπε η Τερέζα Μάνυαν στο πρώτο έτος, ότι «Θα είναι μια κρύα νύχτα στην κόλαση πριν κοιμηθώ μαζί σου» και πάρουμε υπ όψιν ότι ακόμη δεν κατάφερα να κάνω έρωτα μαζί της, προκύπτει ότι η περίπτωση δυο δεν μπορεί να αληθεύει… άρα η κόλαση είναι εξωθερμική»!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΝΤΙΚΙ» Πέμπτη 8 Ιουλίου 1999. Σελίς 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου