Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Το βιβλίο, εκτός από καλύτερος φίλος έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, αφού μπορεί να αποδειχτεί "αντίδοτο" στο στρες ενώ σύμφωνα με έρευνες μακροπρόθεσμα βοηθάει να αποφύγουμε τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Επιστημονικές μελέτες, έδειξαν πως το ψυχαγωγικό διάβασμα επηρεάζει την ψυχή και το σώμα μας.
Τα οφέλη του διαβάσματος είναι πολλά και μπορούν να ταξινομηθούν στα κάτωθι:
-Διεύρυνση της προσοχής. -Καταπολέμηση του στρες. -Εκγύμναση του μυαλού. -Βελτίωση της όρασης και της ακοής. -Προστασία από την άνοια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές όλα τα παραπάνω δεν τα αποκομίζουμε μόνο όταν διαβάζουμε ένα νέο, συναρπαστικό βιβλίο, αλλά και όταν διαβάζουμε για δεύτερη, τρίτη ή πολλοστή φορά κάποιο που αγαπήσαμε πολύ, ιδιαίτερα αν το είχαμε αποκτήσει σε μια πολύ πιο ανέμελη εποχή της ζωής μας.
Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Journal of Consumer Research" και όπως έδειξε, η εκ νέου ανάγνωση ενός αγαπημένου, παλιού βιβλίου δρα καταπραϋντικά στον ψυχισμό μας, προκαλώντας μας ολοένα εντονότερο αίσθημα ικανοποίησης και αυξημένη γνώση και πνευματική εγρήγορση.
Επιπλέον, κατά την πρώτη ανάγνωση εστιάζουμε γενικά στην πλοκή και στους χαρακτήρες, αλλά κατά την δεύτερη αναβιώνουμε τα συναισθήματα που μας είχε προκαλέσει όταν το πρωτοδιαβάσαμε και μάλιστα πολύ πιο έντονα απ’ ό,τι την πρώτη φορά.
Είναι σαν να επιστρέφει κάποιος στο μέρος όπου πέρασε ως παιδί τα πιο ευτυχισμένα καλοκαίρια της ζωής του...
http://www.radar.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση. Τα λόγια περιγράφουν ακριβώς τον ονειρεμένο κόσμο των βιβλίων και την επίδραση τους στον αναγνώστη.
Το βίντεο είναι πολύ έξυπνο.
Α.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου