Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Στην Αρχαία Ελλάδα δεν μπορούσε κάποιος να είναι πολίτης αν δεν ήταν οπλίτης. Είναι γνωστή η λεξαριθμική ισοψηφία των δύο λέξεων: οπλίτης = 693, πολίτης = 693. Ως γνωστόν όταν δύο λέξεις ή προτάσεις έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, τότε έχουμε λεξαριθμική ισοψηφία ή ταυτότητα μεταξύ τους. Αλλά ειδικά σε αυτές τις δυο λέξεις, η ισοψηφία είναι ολοφάνερη, αφού βλέπουμε αναγραμματισμό μεταξύ αυτών. Η Ελληνική Αριθμοσοφία λοιπόν, μας επισημαίνει την ταυτοποίηση των δύο λέξεων/εννοιών, αλλά και οι πρόγονοί μας το έκαναν πράξη. Δεν μπορούσε κάποιος να είναι το ένα χωρίς το άλλο.
Ο πολίτης - οπλίτης, κατά την ώρα της μάχης, δεν κάλυπτε με την ασπίδα του τον εαυτό του, αλλά τον διπλανό συμπολεμιστή του. Ο καθένας πολεμώντας προστάτευε τον διπλανό του και όλοι μαζί μάχονταν για την ελευθερία.
Το σχήμα πολίτης – οπλίτης κράτησε την Ελλάδα ελεύθερη, κατά την περσική εισβολή, στους Περσικούς Πολέμους.
Ο κάθε ένας οπλίτης χωριστά, δεν έπαυε να αποτελεί ξεχωριστή προσωπικότητα, με ατομικό χαρακτήρα, ανάγκες και επιθυμίες.
Η λειτουργία όμως της Φάλαγγος προϋπέθετε την αυτοπροαίρετη και εθελοντική υποβολή των προσωπικών αναγκών και ενσυνείδητη πειθαρχία των κινήσεων και αποφάσεων του κάθε οπλίτου χωριστά.
Έτσι γεννήθηκε και το απαύγασμα της Ελληνικής Κοινωνικής Συνειδήσεως που είναι η υποταγή του προσωπικού συμφέροντος στο Συλλογικό!
Έτσι μεγαλούργησαν οι Αρχαίοι Έλληνες!!!
Έτσι δομήθηκαν ευνομούμενες πολιτείες αποτελούμενες από ευσυνειδήτους, παραγωγικούς και ενεργούς Πολίτες, που μέχρι σήμερα θαυμάζουμε και ζηλεύουμε, σαν να αποτελούν άφθαστο όνειρο!!!
Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι σε αυτήν την παρακμή που βιώνουμε σήμερα, μας έφτασε η νοοτροπία του “ωχ αδερφέ” του “εγώ θα βγάλω το φίδι απ’ την τρύπα...;” και το “ξέρεις ρε ποιός είμαι εγώ;”.
Αλλά όπως έχω ξαναπεί, κανένα μικρό κλαδάκι στην άκρη του δένδρου δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ, αν αποκοπεί από την ρίζα του...
Σε λίγες μέρες η γιορτινή ατμόσφαιρα θα αποτελεί παρελθόν και θα επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Γι αυτό, το παρόν ιστολόγιο στέλνει τις δικές του ευχές:
Για το νέο έτος (το συμβατικό 2019) εύχομαι Υγεία και Ευδαιμονία σε όλες και όλους. Ο Θουκιδίδης όμως μας λέει ότι: "τό εύδαιμον τό ελεύθερον το δέ ελεύθερον το εύψυχον". Δηλαδή η ευτυχία βασίζεται στην ελευθερία και η ελευθερία στην γενναιότητα. Για να έχουμε λοιπόν Ευδαιμονία πρέπει να θέσουμε όλοι ως πρώτη προτεραιότητα το κοινό καλό. Να προσπαθήσουμε να μοιάσουμε τους Ιερούς προγόνους μας εφαρμόζοντας στην πράξη τις Αρχές τις Αξίες και τα Ιδανικά με τα οποία Εκείνοι μεγαλούργησαν. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από το σημερινό τέλμα, δεν έχουμε άλλη επιλογή ως Έλληνες...
Καλή Χρονιά σε όλες και όλους!!!

2 σχόλια:

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ είπε...

.
ΙΕΡΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ! ! !
.
ΕΥΧΟΜΑΙ !
.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
.
ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ

.
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
.

Σείριος είπε...

Καλή χρονιά σε όλες και όλους!!! Ευχαριστώ!!!!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου