Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΛΙΣΜΟ

Καθώς η ανθρωπότητα διέρχεται από την τρέχουσα περίοδο της μεταστοιχείωσης, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με μια ευκαιρία, για «μετάνοια». Γενικά, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη «μετάνοια» από θρησκευτική σκοπιά - όπως την μετάνοια για τις αμαρτίες μας - που σημαίνει εξιλέωση.

Ωστόσο, η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το μετανοείν, που σημαίνει να αλλάζεις γνώμη.

Κυριολεκτικά, "μετά από το νουν”, να σκεφτείς πέρα από τον νου.

Μετάνοια λοιπόν -μετανοία- είναι, να αλλάξει η σκέψη κάποιου και να μετατοπίσει τη συνείδηση του ​​αγκαλιάζοντας σκέψεις πέρα ​​από τους παρόντες περιορισμούς ή τα τρέχοντα μοτίβα σκέψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνω ότι έχουμε μπει σε μια σημαντική στιγμή για μετάνοια:

Η ανθρωπότητα, στο σύνολό της, αλλά ξεκινώντας μεμονωμένα, πρέπει να περάσει από την τρέχουσα αδράνεια της, στη συνειδητή σκέψη, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τα πράγματα και αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητά μας. Και είναι κρίσιμο να το κάνουμε. Διαφορετικά θα διαπιστώσουμε ότι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης θα μας ξεπεράσει και θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση όχι προς όφελος μας στο μέλλον.

Για πάρα πολύ καιρό, η ανθρώπινη γνώση και οι αντιλήψεις περιορίζονται σε ένα εξαιρετικά περιορισμένο εύρος. Χωρίς υπερβολές, υπήρξε περιορισμός της ανθρώπινης σκέψης. Έχει κυριολεκτικά αφαιρεθεί η σκέψη και έχει εγκλωβιστεί σε βράχο.

Αυτός είναι ο βράχος του υλισμού...

Η έννοια των μεταφυσικών πραγματικοτήτων, η ύπαρξη γεγονότων και αίσθησης πέρα ​​ από το φυσικό πεδίο, έχει μειωθεί σε σημείο εξαφάνισης.

Γιατί αυτό;
Μήπως επειδή η ανθρωπότητα ξαφνικά «εκπολιτίστηκε»;
Πολύ αμφιβάλλω...

Στην πραγματικότητα, θα μπω στον πειρασμό να υποστηρίξω το αντίθετο - ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αμφισβήτηση με δυνάμεις που δρουν ενάντια στην εκπολιτιστική της παρόρμηση με εσκεμμένη πρόθεση.

Υπάρχουν πολλές ομάδες που επιθυμούν να διαδώσουν τον υλισμό και να κάνουν ρυθμίσεις για να διασφαλίσουν ότι η πλειονότητα της ανθρωπότητας πιστεύει μόνο στον υλισμό και είναι εξ ολοκλήρου υπό την επιρροή υλιστικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρει ο Steiner : «Αυτοί οι μυημένοι θέλουν να διασφαλίσουν ότι όσο το δυνατόν περισσότερες ψυχές θα κάνουν μόνο υλιστικές σκέψεις στην διάρκεια όλης της ζωής τους».

Αυτή η μορφή υλισμού δεν αφορά μόνο τις εξωτερικές μας συνήθειες, τις συσκευές και τους κοινωνικο-πολιτιστικούς τρόπους, αλλά επίσης (και το πιο σημαντικό) σχετίζεται με την άρνηση όλων των πραγμάτων «του πνεύματος».

Αυτό αναφέρεται σε μια γενική ατζέντα για τη δημιουργία μιας πραγματικότητας για τους ανθρώπους που αρνείται την ύπαρξη οτιδήποτε σχετίζεται με το πνεύμα, την ψυχή και το μεταφυσικό.
Αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια φυλάκιση του πνεύματος μέσα στον σκληρό βράχο του υλισμού.

Μπορεί ακόμη και να το αναφέρουμε ως μια μορφή υπερ-υλισμού...

Για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να μην φαίνεται τόσο επικίνδυνο ή σημαντικό.
Άλλωστε τέτοια πράγματα που σχετίζονται με το πνεύμα και το μεταφυσικό, είναι ούτως ή άλλως απλώς δεισιδαιμονία και δεν έχουν θέση σε έναν σύγχρονο, τεχνολογικό κόσμο.
Αυτό δεν είναι μέρος για νεράιδες, τζίνια, δαίμονες ή αγγέλους.
Αυτός είναι ένας κόσμος φυσικής πραγματικότητας, μηχανών και κβαντικών υπολογιστών...

Αλλά βλέπετε; Εδώ υπάρχει μια αντίφαση.

Η σύγχρονη επιστήμη, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, βλέπει την εντολή και την εφαρμογή των κβαντικών ικανοτήτων ως το ιερό δισκοπότηρο.

Κι όμως, ο ίδιος ο κβαντικός κόσμος είναι ένα βασίλειο του υπερφυσικού.
Είναι ένα βασίλειο ενέργειας και αλληλεπίδρασης μέσα στο χρόνο και το χώρο.
Είναι μια ανάμειξη του κόσμου του πνεύματος (ή της συνείδησης-ενέργειας) με τον κόσμο της ύλης.

Και δεδομένου ότι ο κβαντικός κόσμος είναι αυτό που στηρίζει κάθε φυσική εκδήλωση - είναι το υποκείμενο ενεργειακό πεδίο μηδενικού σημείου - τότε όλα όσα γνωρίζουμε στη φυσική μας πραγματικότητα είναι διανθισμένα με τη διάσταση της συνείδησης-πνεύματος.

Ένας άλλος τρόπος να το θέσουμε είναι ότι, οτιδήποτε είναι αισθητό αντιληπτό αναμειγνύεται με το μη αισθητό.

Το φυσικό και το μεταφυσικό είναι πτυχές της ίδιας πραγματικότητας, ανάλογα με το επίπεδο της αντίληψής σας.
Ωστόσο, αναγνωρίζοντας μόνο τη μία πλευρά αυτού, παραμένουμε τυφλοί απέναντι στην άλλη. Αν δεν αναγνωρίσουμε, πόσο μάλλον να κατανοήσουμε, το μεταφυσικό πεδίο, τότε δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ή να εκτιμήσουμε πλήρως τον φυσικό κόσμο.
Και αυτό μας αφήνει σε μεγάλο μειονέκτημα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Είναι επειδή όποιος κατανοεί πώς λειτουργεί το μεταφυσικό βασίλειο και αναμειγνύεται (και επομένως επηρεάζει) το φυσικό βασίλειο θα έχει τη γνώση και τη δύναμη, να χειραγωγήσει τον φυσικό κόσμο προς όφελός του.

Αποκλείοντας τη γενική επίγνωση των ανθρώπων για το μεταφυσικό, δίνοντας όλη την προσοχή και την εστίαση στο φυσικό, αυτές οι πτυχές και οι επιρροές πέρα ​​από το γενικό εύρος της επίγνωσης μπορούν να λειτουργήσουν κρυφά και απαρατήρητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι πτυχές που χαρακτηρίζονται ως «παραφυσικές», «αποκρυφιστικές», «μεταφυσικές» και οι υπόλοιπες, γελοιοποιούνται στη μαζική κουλτούρα.
Αυτή είναι μια τακτική εκτροπής για να αφαιρέσει την προσοχή από όποιον επιθυμεί να εξερευνήσει και να εξελιχθεί περαιτέρω στο μεταφυσικό.

Εξαιτίας αυτού, εκείνα τα άτομα και οι ομάδες που έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το μεταφυσικό βασίλειο μπορούν να συνεχίσουν, αμείωτα και αδιατάρακτα, να εφαρμόζουν αυτή τη γνώση για να καθιερώσουν γεγονότα μέσα στον φυσικό κόσμο που είναι σε μεγάλο βαθμό ανυποψίαστα.

Η κυριαρχία τους στον έλεγχο και την επιρροή τους στη φυσική ζωή συνεχίζεται αδιαμφισβήτητη.

[Αυτό το δοκίμιο προέρχεται από το νέο βιβλίο του συγγραφέα: Kingsley L. Dennis «Is There Life on Earth: A Transmutation Octave», που δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου 2024]

μέσω bibliotecapleyades.net

------------------------------------

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου