Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η αφύπνιση του Ελληνικού Πνεύματος ξεκίνησε σιγά σιγά στα μέσα της δεκαετίας του ’90 (απ’ όσο θυμάμαι) και έφτασε σε υψηλό επίπεδο το 2004. Την εποχή εκείνη (2004) η έκρηξη και η προβολή του Ελληνισμού ήταν παγκόσμια. Φαινόταν πράγματι ελπίδα.
Από τότε όμως και μετά, άρχισε η πτώση του. Το κύμα αυτό δυστυχώς εκφυλίστηκε. Αδράνησε. Και αυτό είναι ολοφάνερο. Μακάρι να κάνω λάθος και να έχω εσφαλμένη εντύπωση. Κύρια αιτία βέβαια της πτώσης είναι η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα στην οποίαν εγκλωβιστήκαμε τα τελευταία χρόνια.
Αλλά όχι μόνον αυτή. Και πριν την κρίση (2008), εξ αιτίας της έπαρσης πολλών μέσα στο κύμα της αφύπνισης (…), χάθηκε ο δρόμος.
Σήμερα ακόμη μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, διαφωνίες μεταξύ ατόμων του  χώρου. Αυτό δεν είναι κακό. Άλλωστε ο διάλογος είναι επινόηση των Ελλήνων. Ο καθένας όμως έχει την θεωρία του και προσπαθεί να την κάνει θέσφατο. Αδέρφια, έτσι δεν γίνεται δουλειά. Οι πρόγονοι μας δεν είχαν ιερά βιβλία ούτε δόγμα. Ας μην χάνουμε την ουσία.
Μέχρι χθες βομβαρδιζόμασταν από ακαταλαβίστικα ξενόφερτα κατεβατά (ας μην τα ξαναλέω, δεν έχει νόημα), που δεν είχαν καμία σχέση με το Ελληνικό Πνεύμα. Εμάς τους Έλληνες όμως μόνο το Πνεύμα και τα προστάγματα των σοφών προγόνων μας μπορούν να μας δώσουν λύσεις και να μας βγάλουν από κάθε αδιέξοδο. Βρίσκονται στην διάθεσή μας. Ας τους μελετήσουμε. Κυρίως οι νέοι.
Ας πατήσουμε λοιπόν γερά στην Γη μας και ας κάνουμε την αυτοκριτική μας. Κάποιοι συνεχίζουν να προσπαθούν, ώστε να μείνει η φλόγα ζωντανή, αλλά μπροστά στα θλιβερά που ζούμε, τέτοιες προσπάθειες μπορεί να χαρακτηριστούν από πολλούς, εκτός πραγματικότητας και περιττές. Κι όμως δεν έχουμε από πουθενά αλλού να κρατηθούμε. Πάρα μόνον από αυτούς που γέννησαν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Τους δικούς μας παππούδες που δεν θα έπρεπε ποτέ να τους απαρνηθούμε. Κάποτε μας ανάγκασαν με την βία να τους ξεχάσουμε. Τώρα δεν μας εμποδίζει κανείς να συνομιλήσουμε με τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα. Και σας βεβαιώνω. Έχουν πολλά να μας πουν. Έχουν πολλές λύσεις να μας δώσουν. Όσοι ξέρουν, ξέρουν τι λέω. Και όλοι θα πρέπει να ξέρουν  και μπορούν, αρκεί να θέλουν.
Ας ενεργοποιήσουμε την κυτταρική μας μνήμη. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε, υπό την σκιά αυτών που παραχαράσσουν ακόμη και τα λόγια των Αρχαίων σοφών, που αλλάζουν ακόμη και τις έννοιες των λέξεων για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, που μας παρουσιάζουν τις αλήθειες για ψέματα και τα ψέματα για αλήθειες, υπό την σκιάν αυτών που παραχαράσσουν την Ιστορία μας, η οποία αν αδιαφορήσουμε και χαθεί… χαθήκαμε…
Η γνώση είναι δύναμη, και όπως είναι γνωστό η (κάθε είδους) εξουσία θέλει να ελέγχει την δύναμη.
Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΛΛΟΥ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ (κάθε είδους) ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ. 
Σείριος

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν νομίζω πως το κύμα αφύπνισης εκφυλίστηκε. Απλά περνάει τις πρώτες παιδικές ασθένειες. Λειτούργησε κάπως όπως ο νόμος της αγοράς. Κάποιοι βρήκαν νέο αγοραστικό κοινό και έσπευσαν με την σχετική “πραμάτεια”. (Ελλαδέμποροι) Οι περισσότεροι από αυτούς εκμεταλλευόμενοι την περιέργεια για διάφορα μυστήρια αλλά και την ραστώνη των νεοελλήνων για μελέτη άρχισαν να πωλούν εύπεπτα βιβλιαράκια στα οποία οι Έλληνες περιγράφονται σαν μια υπερφυσική φυλή, πολλές φορές εξωγηίνου προελεύσεως, άποικοι από άλλους πλανήτες και γαλαξίες. Η θρησκεία τους παρουσιάζεται ως προπομπός άλλων μονοθειστικών θρησκειών ή ακόμη χειρότερα σαν λατρεία εξωγηίνων οντοτήτων. Μερικοί έφθασαν και στο σημείο να ισχυρίζονται ακόμη και λήψη μηνυμάτων από τους εξωγήινους θεούς! Οι τρόποι που χρησιμοποιούν πολλοί και ποικίλοι. Ίσως χρειασθούν πολλά χρόνια μέχρι να πείσουμε τους κατοίκους αυτής της χώρας να στραφούν στην ελληνική γραμματεία και να αρχίσουν να μελετούν τα γραπτά των προγόνων τους για να πάρουν από “πρώτο χέρι” τις πληροφορίες αλλά και την ορθή κατανόηση των κειμένων. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και στους ανθρώπους που ξεκίνησαν την προσπάθεια μερικοί εκ των οποίων σήμερα, εκμεταλλευόμενοι την δημοσιότητα αλλά και την εμπιστοσύνη των οπαδών τους, άλλαξαν επάγγελμα και έγιναν πολιτικοί. Νομίζω πως θα ήτο λάθος αν δεν αναφερθώ στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν σήμερα πολλοί και μάλιστα νέοι άνθρωποι,που ξεκινώντας από την μελέτη της γλώσσας, παίρνουν το έναυσμα για σοβαρή μελέτη των κειμένων, μιας και κατανοούν ότι η γλώσσα ως μοναδική στον κόσμο χαρακτηρίζει τον πολιτισμό μας. Υπάρχουν και άλλα πολλά αλλά προς το παρόν δεν θέλω να αναφερθώ καθόσον οι εξουσιαστές παραμονεύουν. Ιάμβ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι βαθειά γελασμένος οποιος πιστεύει οτι δεν υπάρχουν εξωγήινοι και επισης βαθειά γελασμένος οποιος νομίζει οτι καποιοι από αυτούς δεν είναι οι πρόγονοί μας.τα ελληνικά σύμβολα που εχουν φωτογραφηθεί επάνω σε δίσκους μιλάνε απο μόνα τους,όπως κσι η παράδοση των ντογκον πού μιλάνε για τον πολιτισμό που ήρθε απο το αστρο του σειρίου με τον νόμμο ντίε=δίας και την συνοδεία του,τους έλληνες.στο περιστατικό του ρόζγουελ ήταν γραμμένη, πάνω στα συντρίμμια που περισυνελέγησαν,η λέξη ελευθερία με τα Ε γραμμένα ανάστροφα.είναι πάρα πολλά τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές,αλλα δεν μπορω να επεκταθώ άλλο εδώ.οποιος ελαφρά την καρδία απορρίπτει την επανέλευση των προγόνων μας στο ηλιακό μας σύστημα,το κάνει είτε εκ του πονηρού είτε επειδή είναι τελείως άσχετως με το θέμα.οι πρόγονοί μας έλεγαν:"συν Αθηνά και χείρα κίνει".η βοήθεια είναι πάρα πολύ κοντα αυτήν την στιγμή,αλλά θα την λάβουμε μόνο αν αναλαβουμε τις ευθύνες μας.να γινουμε σωστοί άνθρωποί και να μάθουμε ιστορία.να καταλάβουμε το μεγαλείο της φυλής μας.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αν κάποιοι επιτήδειοι κατάφεραν να υποβαθμίσουν το θέμα της ελεύσεως των ελλήνων αδελφών μας (ομάδες Ε και άλλα τραγελαφικά)είναι άλλο πρόβλημα.και πιθανότατα να ήθελαν να οδηγησουν το όλο θεμα στο σημείο το σημερινό,για να μας μπερδέψουν.δεν υπάρχει όμως καπνός χωρίς φωτιά.όπως επίσης είναι άλλο θέμα κατά πόσον οι εξωγήινοι θέλουν να έχουν επαφή με τους ανθρώπους,τέτοιοι που είμαστε.οι επαφές γίνονται πάρα πολύ επιλεκτικά.αυτο είναι το μόνο σίγουρο.όποιος θέλει πολύ φτάνει στο τέλος στην αλήθεια,όσον αφορα το συγκεκριμένο θέμα.η οποία αλήθεια είναι μία και μοναδική και συνάμα συγκλονιστική για τους Έλληνες.αν ήταν γερμανοί ,άγγλοι,γάλλοι,πορτογάλλοι οι εξώγήινοι θα το παραδεχόμουν.δεν έχω τέτοια συμπλέγματα.αλλά δυστυχώς για πολύ κόσμο,αλλα ευτυχώς για τους πραγματικά Έλληνες, είναι οι πρόγονοι των Έλληνων.απόψεις υπάρχουν πολλές.Αλήθεια μόνο μία.οδηγούμαστε πάντα απο τα διάφορα αποδεικτικά στοιχεια,γιατί έτσι αρμόζει στον Έλληνα,να μην απορρίπτει τίποτα πριν να το ερευνήσει.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου