Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΕΝ ΒΥΘΩ ΓΑΡ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

"Όσον αφορά την δραστηριότητα Νόησης, όλη η ανθρωπότης είναι αποικία της Ελλάδος σήμερα". Σ' αυτή την αλήθεια θα αντιδράσουν πολλοί και Έλληνες και μη Έλληνες. Από άγνοια και από κακοήθεια. Ας πάρουμε μερικές μεγάλες "ανακαλύψεις" ή επιστημονικές θεωρίες μέχρι και σήμερα (Φεβρουάριος 1994), όπως ηλιοκεντρικό σύστημα, βαρύτης, διαστολή ή συστολή σύμπαντος, big bang, σχετικότητα, homeo box, QCD, quark-gluon, plasma, κλπ και θα ανακαλύψουμε τι σημαίνει Ελληνική Νόηση, με μία απλή αναφορά, ακροθιγώς, στους πρώτους λαλήσαντες:
1.....ο Αναξαγόρας αναφέρεται στο κοσμικό πλάσμα όπου περιέχονται όλες οι μορφές και οι ποιότητες των δομικών συστατικών της "ύλης". ("φωτονιακό" πλάσμα, πλάσμα ελεύθερων ηλεκτρονίων, νετρονίων, πρωτονίων κλπ, πλάσμα πιονίων, πλάσμα ελεύθερων quarks-antiquarks και gluons). Επίσης αναφέρεται στην "πανσπερμία" των όντων. (homeo box κλπ).
2.....ο Αρίσταρχος ο Σάμιος στο έργο του "περί μεγεθών και αποστημάτων Ηλίου και Σελήνης" παρουσιάζει τέλεια το ηλιοκεντρικό σύστημα.
3.....ο Αρχιμήδης είναι ο πρόδρομος του ολοκληρωτικού λογισμού στο έργο του "περί μηχανικών θεωρημάτων προς Ερατοσθένην" και από το έργο του "περί κωνοειδών και σφαιροειδών" φαίνεται ότι είχε τέλεια γνώση της θεωρίας των κωνικών τομών.
4.....ο Δημόκριτος και ο Λεύκιππος υποστηρίζουν ότι τα "άτομα" μπορούν να συγκροτηθούν αναμεταξύ τους σε ομάδες και συνδυασμούς λαμβάνοντας διάφορες και καθορισμένες θέσεις και διάφορα μεγέθη (ακόμη δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι δεν υπονοούσαν το "κλασσικό άτομο" αλλά τα "σημερινά " λεπτόνια και κουάρκς!).
5.....ο Διογένης από την Απολλωνία, αναφέρεται στην "ενιαία αρχική ύλη".
6.....ο Ερατοσθένης υπολογίζει ακριβώς την περιφέρεια της Γης.
7.....ο Ηράκλειτος και ο Ζήνων αναπτύσσουν τις σχετικιστικές θεωρίες και ο Ηράκλειτος αναφέρει την διαστολή και συστολή του σύμπαντος.
8.....ο Ίππαρχος συμπεραίνει ότι όλοι οι αστέρες παρουσιάζουν μια φαινομενική μετατόπιση προς ανατολάς ίση με 47'' της μοίρας και την αποδίδει στην αλλαγή της θέσεως του άξονα της Γης. (σήμερα υπολογίστηκε σε 50,2'')
9.....ο Ιππίας ο Ηλείος, με την τετραγωνίζουσα έφτασε στην περιοχή των υπερβατικών καμπυλών.
10...οι Ελεάτες υποστηρίζουν ότι η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τα φαινόμενα, χωρίζοντας τον κόσμο σε φαινομενικό και αληθινό, πραγματικό: "ετεή δ' ουδέν ίδμεν. Εν βυθώ γαρ η αλήθεια"
11...ο Ηρόφιλος και ο Πραξαγόρας έκαναν τέλειες μελέτες της κυκλοφορίας του αίματος και του νευρικού συστήματος.
12...ο Ευκλείδης γράφει δεκατρία βιβλία "περί Στοιχείων" που μέχρι πρότινος εχρησιμοποιούντο σαν σχολικά βιβλία στην Αγγλία.
13...ΟΡΦΕΥΣ: Ήλιος....ελαύνον οίμον.......απείρητον αιθέρα τέμνων........κόσμον τον εναρμόνιον δρόμον έλκων....(!!!). 
Μόνο δέος μπορούν να προκαλέσουν οι σκέψεις του ΟΡΦΕΑ (εκλειπτική, πλάσμα, αιθήρ, βαρύτης, σχετικότης, παγκόσμιος έλξις, αρμονία!).
Μανώλης Καπουσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου