Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ο ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΙΩΝ

Τούτον τον αιώνα αντιπαρθενώνα θα
οικοδομήσουν
και θα προσκυνήσουν άγγελο Αβύσσου
Γη μου ιερή μου πως να σε θρηνήσω...
Ο Έλλην χάνει ραγδαία την μνήμη. Την μνήμη της Ιστορίας του, της γλώσσας του, των αξιών του, του πολιτισμού του, της παιδείας του, της ενδότερης ψυχοσύνθεσής του, της μεγαλοσύνης και μεγαλοπρέπειάς του, των πηγών του, του αρχικού προορισμού του κλπ. Προσπαθούν να τον εξαθλιώσουν και να τον παραδώσουν παρανάλωμα στην πυρά.
Δεν είναι έτσι, θα σκεφτούν πολλοί. Ναι! Έτσι θα σκεφθούν οι κωφοί, που δεν ακούν τους τριγμούς των θεμελίων της Ελλάδος και των οστών των Αγχίθεων Προγόνων. Έτσι θα σκεφθούν οι μύωπες που δεν βλέπουν την μεθοδευμένη επέλαση σε κάθε ιερό και ζωτικό άδυτο της υπόστασης του ανθρώπου και του Έλληνα. Έτσι θα σκεφθούν οι αδαείς και ανόητοι που παραπλανούνται από τις καθησυχαστικές λέξεις της υποκρισίας ή ακόμη και από επαινετικές φράσεις της θανατηφόρας πανουργίας.
Είναι γεγονός ότι κανείς δεν συναναστράφηκε τόσο πολύ με τους Θεούς όσο οι Έλληνες -θεοί συνίστορες- και τα "Έθνη" δεν μπορούν ακόμη να τους το συγχωρήσουν. Είναι αληθές ότι Ελληνότοκον είναι το Πνεύμα και οι άνθρωποι δεν μπορούν ακόμη να το κατανοήσουν. Επιτηρούν και επιτίθενται στον Έλληνα περισσότερο απ' ότι σε χρόνους Μεσαιωνικούς στη μαγεία, καθότι φοβούνται περισσότερο την μαγική δύναμη του Νου απ' ότι την μαγεία των ψευδαισθήσεων.
Οι Έλληνες λησμόνησαν την καταγωγή τους. Κλείσαν τις έσω πύλες κι' από τις έξω όρθια δεν έμεινε καμιά. 
Το φώς πληρώνεται ακριβά απ΄ αυτόν που μοναδικό το έχει μέσα του - ο μόνος φωτοφόρος- και το εμπαίζει, το αγνοεί, το σπαταλά, το μεταπράττει άθλια και το χάνει. Και αλήθεια, είναι μεγάλη οδύνη να πληρώνεις γιά το φώς σου ενώ μέσα σε σκότος φυλακισμένος είσαι και ούτε καν τη μνήμη δεν μπορείς να αναδεύσεις των φωτεινών και θεϊκών στιγμών σου. Φυσικά όταν αρπάζουν, λεηλατούν και καπηλεύονται το φως σου και αντίδραση δεν συναντούν, αργά ή γρήγορα θα καπηλευθούν και τα σύμβολά του, γνωρίζοντας πως θλιβερά και άθλια, αν αντιδράσεις, θα αντιδράσεις. Έτσι λοιπόν τον Ήλιο των Αιγών, τον Ήλιο του Ολύμπου και της Μακεδονίας -γιατί τον είπαν ήλιο της Βεργίνας; ποιά ήταν η Βεργίνα;- τόσο εύκολα τον έκαναν ήλιο της Σκλαβίνας, όπως απλούστατες προβλέψεις καθόρισαν.....
Όμως μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν κι' αυτοί οι Έλληνες που ούτε ξεπούλησαν το φως τους, ούτε την μνήμη τους έχασαν. Και αντιδρούν όπως ακριβώς πρέπει να αντιδρούν και να συνετίζουν οι Έλληνες.
Θα μου πείτε, μέσα στην οικονομική δομή της σημερινής κοινωνίας τι θέση έχει η λογική και το συναίσθημα και οι μνήμες; Η οικονομική δομή όμως είναι απόρροια των πλέον βαρβάρων και άρπαγων ενστίκτων. Έτσι μοναδική αντιπαράθεσις δεν μπορεί να είναι παρά το τρίπτυχο: Μνήμη, Συναίσθημα, Λογική, υπό την αιγίδα της αξιοπρέπειας και των απαράβατων δικαιωμάτων μας και υποχρεώσεών μας.
Πρέπει ο κάθε συνειδητός και ασυνείδητος Έλλην να κατανοήσει ότι το διενεργούμενο υπερέγκλημα κατά της ανθρωπότητας έχει σαν κύριο στόχο την ίδια την Ελληνουσία, το Ολύμπιον Πνεύμα την Ολυμπιακή Φλόγα, το Απολλώνειον Φως, το φως του γίγνεσθαι και της Δημιουργίας. Η αντίθεση στην ισχύουσα ολεθροποιό κατάσταση πραγμάτων πρέπει να εκδηλώνεται από κάθε άνθρωπο και με κάθε τρόπο μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και της ιερότητας της φύσης και γενικά της Δημιουργίας.
Μαν. Καπουσίδης
Απόσπασμα. Ολόκληρο εδώ: http://www.tetraktys.org/kapousidis/mid%20mk%20antiparthenon.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου