Σάββατο 13 Μαΐου 2023

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25.000 ΧΡΟΝΙΑ;

Τον Νοέμβριο του 1966, ο Καθηγητής της Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Άρης Πουλιανός, βρισκόμενος στο Ηράκλειο Κρήτης, παρουσίασε στους δημοσιογράφους απολιθωμένο ανθρώπινο κρανίο, το οποίο απέσπασε από βράχο στο χωριό Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας. 
Ο Άρης Πουλιανός ανέφερε ότι το κρανίο αυτό ανήκε σε άντρα και είχε ηλικία μερικών χιλιάδων ετών. Έτσι, αποδεικνυόταν ότι η Κρήτη κατοικούνταν όχι πριν από 5.000 χρόνια, όπως ισχυρίζονταν οι αρχαιολόγοι, αλλά πριν από 7.000 – 15.000 έτη, δηλαδή από τη Μεσολιθική Εποχή.

Επομένως, συνάγεται ότι τα νησιά του Αιγαίου κατοικούνταν ήδη από την Παλαιολιθική Εποχή, δηλαδή πριν από 25.000 χρόνια!

Ο Άρης Πουλιανός ανακοίνωσε επίσης ότι στην περιοχή Γρα Λυγιά ανακάλυψε αποτυπώματα ανθρώπινων οδόντων πάνω σε βράχο και ότι είχε πληροφορηθεί πως δύο ακόμη ανθρώπινοι σκελετοί, απολιθωμένοι, είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Ανατολικής Κρήτης.

Τα νησιά του Αιγαίου κατοικούνταν, λοιπόν, πριν από 25.000 χρόνια; Οι ανακαλύψεις του Άρη Πουλιανού κατάφεραν να ανατρέψουν τα παγιωμένα πορίσματα των επιστημόνων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 10/11/1966.

https://strangepress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου