Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Εμπειρίες, Ψευδαισθήσεις, Πραγματικότητα...

«Μέχρι να επιλέξουμε τη δική μας εμπειρία ζωής, δεν θα ζήσουμε ποτέ αληθινά».

Είμαστε πολυδιάστατα όντα με αιώνιες και άπειρες δυνατότητες, αλλά η κατήχησή μας στις πολύπλοκες αρχές και δομές των συνθηκών της τυπικής πραγματικότητας, μας υπνωτίζει και μας χειραγωγεί στην ανθρώπινη φυλάκιση του ενστίκτου, της αντίδρασης και της επιβίωσης.

Είμαστε παρόμοιοι με ένα καράβι με λυμένα πανιά, που αναπηδά στις κοινωνικές θάλασσες των περιστατικών. Το σώμα και ο εγκέφαλός μας είναι το υλικό μας και το λογισμικό μας είναι ένα δισδιάστατο πρόγραμμα ενστίκτου και νόησης.

Είμαστε εξαρτημένοι από τη γνώση και τη λογική συνδεδεμένοι με προσομοιώσεις σκέψης, απειλής και φόβου.
Όλοι μας έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου από τα πολύπλευρα φίλτρα των δικών μας αντιλήψεων.

Συχνά μας παρουσιάζονται ευκαιρίες να επιλέξουμε πώς θα δούμε την εμπειρία της ζωής μας. Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε τον κόσμο μέσα από μια περίτεχνη ταπετσαρία των αναλύσεων, των φόβων, των κρίσεων και των επιθυμιών μας.

Σπάνια παρατηρούμε τον κόσμο όπως είναι στην πραγματικότητα.
Τον βλέπουμε όπως θα θέλαμε να είναι. Ζούμε από αυτές τις προσωπικές φαντασιώσεις και προωθούμε τις ατζέντες των θέσεων μας επιδιώκοντας να κάνουμε την κοινή πραγματικότητα ακόμα πιο άνετη, συμβατή ή βολική στις δικές μας επιθυμίες.
Ασχολούμαστε με μια ψευδαίσθηση του τι είναι, αντί για την αυθεντικότητά.

Είμαστε τόσο δυνατοί ως άνθρωποι, ωστόσο, δεσμεύουμε τις ζωές μας καθημερινά με την άρνηση, την αδιαφορία, την αμφιβολία και την υπακοή μας στην υποδούλωση της πραγματικότητας.

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε τη ζωή μας απουσία σκοπού.

Έχουμε την τάση να ρίχνουμε τον όλεθρο στον άνεμο και να βλέπουμε τι μας επιστρέφει.

Έχουμε μεγαλώσει σε ένα κοινωνικό περιβάλλον άμυνας που είναι εμπόδιο για τους στόχους της έκφρασής μας.

Απαιτείται από εμάς η δημιουργικότητα, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος και η εμπιστοσύνη μας για να εκδηλώσουμε τη μεγαλύτερη εμπειρία μας. Μόνο μέσα από εμάς η δύναμη της εμπειρίας μας θα ξεπεράσει τα όρια της πραγματικότητας και της κοινωνίας και θα μεταμορφώσει τον κόσμο...

Η Άγνοια... προκαλεί αγωνία και τρόμο (The Gospel of Truth, 17:10).

Η ανθρωπότητα κοιμάται και ασχολείται μόνο με ό,τι είναι άχρηστο, ζώντας σε έναν λάθος κόσμο… Ο άνθρωπος τυλίγει το δίχτυ του γύρω από τον εαυτό του.

Αν είσαι ανάποδα σε σχέση με την Πραγματικότητα, έχεις ανεστραμμένη γνώση και πεποιθήσεις... («The Walled Garden of Truth» 1131 CE).

https://www.bibliotecapleyades.net/366 , https://www.bibliotecapleyades.net/681

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου