Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Κρυφό Φως

Αυτό που αρνούμαστε μας κυνηγάει. Η άρνηση της σκιάς μας, μας κάνει να γίνουμε «πληγωμένοι άνθρωποι που πληγώνουν και τους άλλους».

Η αρνούμενη εσωτερική μας σκιά, ειδικά οι ανεπίλυτες στενοχώριες μας, είναι η ρίζα του δυσλειτουργικού και μολυσμένου κόσμου μας σήμερα. Η απελευθέρωση του εσωτερικού μας φωτός που παγιδεύεται στον πόνο μας, απελευθερώνει τη ζωή μας και δημιουργεί μια βιώσιμη κατάσταση.

O Rumi είπε: «Το καθήκον σου δεν είναι να αναζητήσεις την αγάπη αλλά να βρεις όλα τα εμπόδια μέσα σου που έχεις χτίσει εναντίον της».

Ο Γιουνγκ πίστευε ότι πρέπει να κάνουμε το σκοτάδι μας, το ασυνείδητό μας, συνειδητό. Αν όχι, είπε, θα μας επιστρέψει ως «μοίρα»: «Μέχρι να κάνετε το ασυνείδητο συνειδητό, θα κατευθύνει τη ζωή σας και θα το αποκαλείτε «μοίρα».

Επομένως, αν το σκοτάδι μας παραμείνει, θα μας βρει ως μοίρα.

Τα καλά νέα είναι ότι είμαστε απολύτως ικανοί να επιλέξουμε να ζήσουμε διαφορετικές, θετικές μοίρες.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το κάνουμε αυτό σε μεγάλο βαθμό αγκαλιάζοντας το αρνητικό. Μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικές αιτίες για να βιώσουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Αλλά οι αιτίες μας πρέπει να είναι αρκετά βαθιές και βασικές για να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένα αποτελέσματα έξω από εμάς ως μοίρα.

bibliotecapleyades.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου