Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

"Οι άνθρωποι εμπιστεύονται τα μάτια τους πάνω από όλα - αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν αυτό που θέλουν να δουν, ή τι πιστεύουν ότι πρέπει να δουν. Όχι τι πραγματικά είναι" Zoe Marriott

Οι άνθρωποι δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι φορούν κάθε είδους μάσκες, προσποιούνται ότι είναι κάτι που δεν είναι, και διαρκώς παίζουν διαφορετικούς ρόλους και υιοθετούν διαφορετικές στάσεις με βάση τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν.

Τη μια στιγμή φορούν μια συγκεκριμένη στολή και την άλλη μια εντελώς διαφορετική. Ανάλογα με το με ποιον αλληλεπιδρούν και ανάλογα με το πόσο πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τα πράγματα που θέλουν στη ζωή, είναι γοητευτικοί ή όχι τόσο γοητευτικοί. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι, όχι μόνο με εσάς, αλλά με όλους τους άλλους.

Δείτε αν υπάρχει συνέπεια στη στάση και τη συμπεριφορά τους και αν παρατηρήσετε ότι οι αλλαγές στη συμπεριφορά τους βασίζονται στη σημασία του ατόμου με το οποίο αλληλεπιδρούν, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα και να τα δείτε για αυτό που πραγματικά είναι και όχι για αυτό που προσποιούνται ότι είναι. 

«Άργησε να κάνεις φιλία, αλλά όταν κάνεις, συνέχισε σταθερά». Σωκράτης
Παρόλο που είναι καλό να έχεις πολλούς φίλους, πρέπει να θυμάσαι ότι οι πραγματικές φιλίες χρειάζονται χρόνο. Δεν γίνονται σε μια νύχτα. Για να δημιουργήσετε μια πραγματική και πολύτιμη φιλία και για να έχετε μια βαθιά σχέση με κάποιον, πρέπει πρώτα να βάλετε μια γερή βάση. Φροντίστε λοιπόν να βάλετε γερές βάσεις πριν βιαστείτε να αποκαλέσετε κάποιον τον καλύτερο φίλο σας.

Σεβαστείτε τον εαυτό σας αρκετά για να μείνετε μακριά από όλους εκείνους τους ανθρώπους που δηλητηριάζουν την καρδιά, το μυαλό, την ψυχή και τη ζωή σας.  Άκου τι σου λέει η καρδιά σου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις αισθήσεις στο σώμα σας και επιλέξτε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Μην αφήνετε κανέναν να σας εμποδίσει να ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη, ειρήνη, αρμονία και ισορροπία.

«Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά.

Τίποτα που κάνουν οι άλλοι δεν είναι δικό σου λάθος.
Αυτό που λένε και κάνουν οι άλλοι είναι μια προβολή της δικής τους πραγματικότητας, του δικού τους ονείρου.
Όταν έχεις ανοσία στις απόψεις και τις πράξεις των άλλων,
Δεν θα πέσετε θύμα περιττής ταλαιπωρίας».

Δον Μιγκέλ Ρουίζ
Ανεξάρτητα από το πόσες φορές σας πληγώνουν εξαιτίας αυτού που σας λένε ή σας κάνουν οι άλλοι, πρέπει πάντα να θυμάστε ότι τα τοξικά και ανθυγιεινά λόγια, οι πράξεις και οι συμπεριφορές τους έχουν ελάχιστη ή καθόλου σχέση με εσάς, αλλά όλα έχουν να κάνουν με το ποιοι είναι εκείνοι.
Λάβετε υπόψη ότι οι άνθρωποι δίνουν αυτό που έχουν στην καρδιά τους να δώσουν. Και αν ενεργούν εγωιστικά, πονηρά, άσχημα και χωρίς αγάπη, αυτό είναι επειδή η καρδιά τους είναι γεμάτη φόβο, γεμάτη σκοτάδι και γεμάτη πόνο. Μην το παίρνεις προσωπικά!

«Δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Η ανθρωπότητα είναι σαν ωκεανός.
Αν μερικές σταγόνες του ωκεανού είναι βρώμικες,
ο ωκεανός δεν λερώνεται».

Μαχάτμα Γκάντι
Οι πιθανότητες είναι ότι θα συναντήσετε λίγους ανθρώπους που θα σας χρησιμοποιήσουν, που θα σας πουν ψέματα και που θα κάνουν πράγματα που θα σας κάνουν να νιώσετε πληγωμένοι, απογοητευμένοι και προδομένοι. Και παρόλο που το μυαλό σας μπορεί να προσπαθήσει να γενικεύσει, θέλοντας να πιστεύετε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κακοί και ότι δεν μπορείτε πραγματικά να εμπιστευτείτε κανέναν, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσετε αυτά τα πράγματα να γίνουν πεποιθήσεις σας. Μην αφήνετε την τοξική συμπεριφορά ενός ατόμου να σας κάνει να πιστεύετε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι κακοί.

«Άνθρωποι που πολεμούν τη φωτιά με τη φωτιά συνήθως καταλήγουν σε στάχτη».

Πολίν Φίλιπς

Εάν κάποιος ενεργεί ενάντια στην αληθινή σας φύση, όντας ψεύτικος και προβάλλοντας τον πόνο και την πληγή του πάνω σας, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην πέσετε στην παγίδα να σκεφτείτε ότι πρέπει να «παλέψετε με τα ίδια όπλα».

Γιατί αν το κάνετε, αν πολεμήσετε τη φωτιά με τη φωτιά και τον θυμό με μίσος και μνησικακία, χωρίς καν να το καταλάβετε, θα αρχίσετε να ενεργείτε ενάντια στην αληθινή σας φύση, όντας ψεύτικοι και επιτρέποντας στην καρδιά σας να δηλητηριαστεί από όλο αυτό το σκοτάδι και την αρνητικότητα.

Μην πολεμάτε τη φωτιά με τη φωτιά, γιατί,  "Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι, μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος· μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό." Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζούνιορ.

Αφήστε την αγάπη να είναι ο οδηγός σας
Η αγάπη είναι αυτό που είμαστε. Η αγάπη είναι αυτό που μας δίνει δύναμη, μεγαλείο και δύναμη να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην καλοσύνη των ανθρώπων και στην ομορφιά της ζωής.
Δεν υπάρχει δύναμη πιο ισχυρή από αυτή της αγάπης.  Μια αγνή, ειλικρινής και στοργική καρδιά, αν και θεωρείται από πολλούς ως «αδύναμη» και «μαλακή καρδιά», είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα που μπορείτε να έχετε ενάντια σε οτιδήποτε είναι σκοτεινό, κακό και όχι πολύ φιλικό. 

Η αγάπη είναι η υπερδύναμή σου.  Και αν μπορείτε να αφήσετε την αγάπη να είναι ο οδηγός σας, διατηρώντας την καρδιά σας ασφαλή και προστατευμένη ανά πάσα στιγμή, τότε θα ξέρετε πώς να ζείτε με ειρήνη και αρμονία ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν ενεργούν πάντα σε ευθυγράμμιση με την αγνή, ευγενική και στοργική φύση τους.

Αν σας αρέσει να ζείτε τη ζωή σας με την καρδιά σας ορθάνοιχτη και αν το να είστε ευγενικοί, γενναιόδωροι, στοργικοί και συμπονετικοί είναι πράγματα που σας έρχονται φυσικά, συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε.

Συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου.  Μην εμποδίζετε το φως σας να λάμπει και μην προσπαθείτε να αποκλείσετε την αγάπη σας από τους άλλους απλώς και μόνο επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με αυτό. Αλλά φροντίστε να δίνετε πάντα προσοχή στα σημάδια που στέλνει η καρδιά και η ψυχή σας.

Δώστε μεγάλη προσοχή στα σήματα που σας στέλνει η καρδιά σας και ενεργήστε ανάλογα.

bibliotecapleyades.net

-------------------------------------

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΑΜΠΙΡ

ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου