Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Μερικές φορές φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να χρησιμοποιήσεις θυμό, προσβολές και αντιδράσεις στον αγώνα για αλήθεια, ελευθερία και δικαιοσύνη. Ωστόσο, η αγάπη και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να επιτευχθούν με οποιοδήποτε μέσο. Αλλιώς θα παραμείνουν μόνο ένα άπιαστο ιδανικό.

Να είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε όσους εμπλέκονται σε επιβλαβείς δραστηριότητες, με συνειδητό δίκαιο και αποστασιοποιημένο τρόπο. Αυτό επιτρέπει να αναδυθεί η νοημοσύνη της αγάπης και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις πράξεις μας.

Ενώ ο θυμός και το μίσος, μας κάνουν ψυχαναγκαστικούς, αντιδραστικούς και βίαιους, η αποστασιοποίηση και η συνείδηση, μάς δίνουν τη δυνατότητα να αντιληφθούμε την κατάσταση καθαρά, έξω από τη θολότητα των συναισθημάτων και να ενεργήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Προς εκείνους που μας έχουν πληγώσει, θα πρέπει να ενεργούμε δίκαια για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας απέναντί ​​ τους.

Η αγάπη συχνά θεωρείται ως κάτι αδύναμο, ενώ η επιθετικότητα δίνει σε κάποιον την όψη δύναμης και θάρρους. Ωστόσο, μπορεί να εκπλήσσει το γεγονός ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο:

Η αληθινή αγάπη προέρχεται μέσα από τη συνείδηση και δίνει πραγματικό θάρρος, δύναμη και ευφυΐα που δεν εξαρτάται από εξωτερικά πράγματα και δίνει την ικανότητα να αντέξει ακόμα και τις μεγαλύτερες δυσκολίες, ενώ η επιθετικότητα δείχνει μόνο κάποιον που μπορεί τελικά να είναι πολύ αδύναμος μέσα του - ελεγχόμενος από τους ακραίες καταστάσεις θυμού και φόβου που εξαρτώνται πλήρως από τις εξωτερικές συνθήκες.

Το να υπερασπιστούμε την καλοσύνη ενάντια στο κακό είναι τόσο σημαντικό και θαυμάσιο πράγμα, αλλά αν δεν απελευθερωθούμε από τον δικό μας θυμό, το μίσος και τις μνησικακίες, τότε θα χάσουμε τον πόλεμο μέσα μας.

Όπως φαίνεται σε πολλές Αρχαίες ιερές διδασκαλίες, η μάχη με την πιο αληθινή έννοια, είναι αυτή ενάντια στο σκοτάδι μέσα μας, που είναι ο σκοπός πίσω από τη διαχρονική πάλη μεταξύ του καλού και του κακού στον κόσμο, έτσι κι αλλιώς.

Υπάρχει κίνδυνος να γίνεις σκοτάδι όταν παλεύεις με τη σκοτεινή πλευρά, με σκοτεινά μέσα.

«Άνθρωποι που πολεμούν τη φωτιά με τη φωτιά συνήθως καταλήγουν σε στάχτη». Πολίν Φίλιπς

Angela Pritchard από τον ιστότοπο WakingTime Ισπανική έκδοση

μέσω bibliotecapleyades.net

------------------------------------

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου