Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΥΛΑΝΕ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΥΠΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΜΑΣ

Ο μόνος τρόπος για να βρεθούν τα όρια του δυνατού, είναι να πάει κανείς πιο πέρα από αυτά, στο αδύνατοΆρθουρ Κλάρκ  Αστροφυσικός

Ο άνθρωπος συμβιώνει με έναν ορατό και έναν αόρατο κόσμο, που χαρακτηρίζεται από την απειρία των μορφών του. Τους κόσμους αυτούς τους επισκεπτόμαστε και επικοινωνούμε μαζί τους δια ζώσης, με τη σκέψη μας, με τη φαντασία μας, ακόμη και στον ύπνο με τα όνειρα μας.

Ο άνθρωπος σήμερα ζει στην εποχή του άκρατου υλισμού και υποβάθμισης του πνεύματος - θεοποίησε το σώμα του, έκανε αντικείμενο λατρείας την εμφάνιση του και άφησε απροστάτευτη την ψυχή του. Έτσι είναι μόνιμα βαριεστημένος, κουρασμένος και απογοητευμένος, χωρίς χαρά, αν και τα έχει όλα.

Οι τολμηρές ιδέες έπαψαν να σοκάρουν, γιατί άντεξαν στον  χρόνο, ωρίμασαν, έγιναν παντοδύναμες και σπρώχνουν το ανθρώπινο γένος να ανέβει πνευματικά.

Η πολυπλοκότητα και οι μορφές της ύλης είναι άπειρες και η κίνηση στη φύση αέναη. Ξεκινά από τα τερατώδη άστρα, έως τα αόρατα υποατομικά σωματίδια. Υπάρχει κίνηση σε κάθε σημείο του χώρου και τον χρόνου, σε ορατά και αόρατα. Ακίνητα σώματα είναι τα νεκρά. Δεν υπάρχει όμως τίποτα απόλυτα νεκρό και επομένως, δεν υπάρχει ακινησία.

Ο ερευνητής που ερευνά το υπερβατικό, θα πρέπει να ξέρει ότι ποτέ δεν θα έχει χειροπιαστές αποδείξεις για να υποστηρίξει τις απόψεις του και τις εμπειρίες του. Γιατί οι υπερβατικοί και ουράνιοι κόσμοι δεν δίνουν διαπιστευτήρια σε κανέναν.

Στην πνευματική ζωή του ανθρώπου υπάρχουν νόμοι όπως και στην αντίστοιχη υλική. Όσοι ψάχνουν την άρρητη γνώση των Μυστηρίων χρειάζονται ψυχοπνευματική προετοιμασία και τήρηση ορισμένων κανόνων και αρχών.

Γύρω μας κυλάνε αναρίθμητα πνευματικά ποτάμια, τα οποία  μπορούν να ξεπλύνουν τον ρύπο της άγνοιας μας αν “πέσουμε” μέσα σε αυτά. Ο κάθε ερευνητής χρειάζεται τα κατάλληλα κλειδιά για να ανοίξει μόνος του τις πύλες του χώρου, του χρόνου και του σύμπαντος για να εισχωρήσει στα ουράνια μυστικά. Μυστικά παράλογα, μυστηριώδη, ακατανόητα, αινιγματικά και απίστευτα, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Πηγή: Γερ. Καλογεράκης, «Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΜΥΗΣΗ», εκδ. Δίον (απόσπασμα)

-----------------------------------------------

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ 

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΩΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου