Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026

Η Εμφάνιση του Συστήματος του Φόβου

Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι ζούσαν στη δική τους γωνιά του κόσμου, χωρίς σχεδόν καμία γνώση για τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε διαφορετικές ηπείρους.

Δεν υπήρχε καμία ανησυχία για φόρους, καμία ανησυχία για στεγαστικά δάνεια, κανένας λογαριασμός τηλεφώνου, κανένας λογαριασμός νερού, κανένας λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, καμία πληρωμή αυτοκινήτου, κανένα χρέος πιστωτικής κάρτας, καμία πληρωμή ενοικίου, κ.λπ. Δεν υπήρχε τίποτα πραγματικά που να κρατάει τον μέσο άνθρωπο σε μια σχεδόν παρανοϊκή κατάσταση συνεχούς φόβου.

Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα για το οποίο έπρεπε να ανησυχεί ο μέσος άνθρωπος ήταν ο καιρός, τα άγρια ​​ζώα, οι γείτονές τους και πιθανώς η αποτυχία των καλλιεργειών.
Ο φόβος τότε θα έμοιαζε περισσότερο με δάσκαλο παρά με αφέντη σκλάβων. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο φόβος ήταν ο δάσκαλός μας, ο φόβος δυσαρεστήθηκε με τη θέση του ως δάσκαλος, θεωρώντας τον εαυτό του ως ηγεμόνα.

Ένας συμβολικός τρόπος για να το δούμε αυτό είναι ότι ο φόβος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σύστημα στο οποίο θα κυβερνούσε απόλυτα. Η στρατηγική του ήταν να βρει εκείνους που φοβόντουσαν περισσότερο και να τους υποσχεθεί απόλυτη εξουσία. Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι οι άνθρωποι που φοβούνται περισσότερο είναι εύκολα ελέγξιμοι.

Έτσι, ο φόβος βρήκε πρόθυμους σκλάβους στον σκοπό του.
Στη συνέχεια, ο φόβος προχώρησε στη χρήση αυτών των ανθρώπων ως πληρεξουσίων για την εκπλήρωση του δικού του σκοπού. Αυτοί οι άνθρωποι έγιναν οι κυρίαρχοι και οι πολέμαρχοι του κόσμου. Ο φόβος δίδαξε σε αυτούς τους ηγεμόνες και πολέμαρχους πώς να φέρουν τους ανθρώπους σε μια κατάσταση απόλυτου φόβου, ώστε να ελέγχονται εύκολα.

Ο φόβος δίδαξε στους αντιπροσώπους του πώς να δημιουργούν όπλα, πώς να σκοτώνουν, πώς να ελέγχουν και πώς να υποδουλώνουν. Το πιο ισχυρό πράγμα που δίδαξε ο φόβος στους αντιπροσώπους του ήταν πώς να αποσυνδέσουν την ανθρωπότητα από τη μεγαλύτερη δύναμή της.
Η ειρωνεία είναι ότι ο φόβος φοβόταν πολύ αυτή την εσωτερική δύναμη που βρισκόταν αδρανής μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον. Ακόμα και οι ίδιοι οι ηγεμόνες και οι πολέμαρχοι περιείχαν αυτή τη δύναμη. Αυτή η δύναμη ήταν, και είναι τόσο μεγάλη, που ο φόβος προσπαθούσε να αρνηθεί την ίδια την ύπαρξη αυτής της δύναμης. Έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να καταπνίξει αυτή τη δύναμη στην ανθρωπότητα. Ωστόσο, κάθε φορά που ο φόβος προσπαθούσε να απαλλαγεί από αυτή τη δύναμη, ανέβαινε κάπου αλλού.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτή η δύναμη θα εμφανιζόταν πάντα στην παγκόσμια σκηνή.

Αυτή η δύναμη μιλούσε στον λαό και του έλεγε για τον εαυτό της. Ο ερμηνευτής ήταν πάντα διαφορετικός, αλλά το μήνυμα μαζί με τη δύναμη πίσω από το μήνυμα ήταν πάντα η ίδια.

Πολλοί από τους ανθρώπους θα γελούσαν και θα χλεύαζαν, λίγοι θα άκουγαν. Έτσι ήταν πάντα, λίγοι ακούν τα λόγια αυτής της δύναμης. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν αυτή τη δύναμη όταν μιλάει. Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι ο φόβος είναι μάστορας σε πολλά πράγματα, και η απάτη είναι ένα από αυτά.
Ο φόβος ξεγέλασε τους ανθρώπους κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι αυτή η δύναμη δεν είναι σημαντική ή/και ακόμη και ανύπαρκτη. Πολλοί από τους διερμηνείς χάθηκαν επειδή ήταν η φωνή αυτής της δύναμης. Ο φόβος διασφάλισε ότι οποιοσδήποτε διερμηνέας αυτής της δύναμης θα χανόταν.

Σε όλη την ιστορία υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, κάποιοι ευρέως γνωστοί, κάποιοι που δεν ήταν ευρέως γνωστοί, οι οποίοι έζησαν και μίλησαν για αυτή τη δύναμη.

Ο φόβος ήταν πολύ επιδέξιος στο να ανατρέπει αυτή τη δύναμη, αλλά όσες φορές κι αν προσπαθούσε, αυτή η δύναμη θα αποκτούσε μεγαλύτερη ορμή. Οι ίδιες οι πράξεις του φόβου τροφοδοτούσαν στην πραγματικότητα αυτή τη μεγάλη δύναμη. Η αλαζονεία και η υπερηφάνεια του φόβου τον τύφλωναν από το να βλέπει τι συνέβαινε. Ήταν τόσο περήφανος και αλαζόνας που δεν συνειδητοποιούσε ότι απλώς έδινε περισσότερη ενέργεια σε αυτή τη μεγάλη δύναμη.

Ο Φόβος σκέφτηκε τότε ένα λαμπρό σχέδιο, αποφάσισε να διαστρεβλώσει το μήνυμα των ερμηνευτών της μεγάλης δύναμης και να το χρησιμοποιήσει για τον δικό του σκοπό.
Αυτό έχει συμβεί σε όλη την ιστορία. Δυστυχώς, το μήνυμα των πολλών ερμηνευτών που υπήρξαν στην ιστορία διαστρεβλώθηκε για να ταιριάξει στην ατζέντα του Φόβου. Πολλά από τα μεγάλα πνευματικά συστήματα σκέψης σε όλη την ιστορία έχουν διδάξει ότι μπορείς να βρεις φώτιση μόνο μέσω του δικού τους συστήματος σκέψης.

Ωστόσο, όλοι ουσιαστικά κηρύττουν το ίδιο μήνυμα.
Αυτό το βασικό μήνυμα που κηρύχθηκε ήταν, και θα είναι πάντα, η Άνευ Όρων Αγάπη.

Ο φόβος χρειαζόταν περισσότερο έλεγχο, γι' αυτό και είπε στους ηγεμόνες και τους πολέμαρχους να δημιουργήσουν νέα και πιο άκαμπτα συστήματα ελέγχου. Για να κρατήσει τους ανθρώπους στη θέση τους, ο φόβος συνειδητοποίησε ότι αν αυτή η μεγάλη δύναμη έμενε ανεξέλεγκτη, ο φόβος θα εκθρονιζόταν από την υψηλή της θέση ως κυρίαρχος του κόσμου.

Έτσι, ο φόβος έδωσε οδηγίες στους αντιπροσώπους του για νέους τρόπους υποδούλωσης του λαού. Οι αντιπρόσωποι υπάκουαν με χαρά στον κύριό τους, γιατί η ανταμοιβή τους ήταν η απόλυτη εξουσία για τους ίδιους.
Έτσι, νέα συστήματα ελέγχου δημιουργήθηκαν πάνω στην ανθρωπότητα και για άλλη μια φορά φαινόταν σαν να νικούσε ο φόβος.

από την Οντέιν Καρ

από την ιστοσελίδα EvolvingBeings μέσω bibliotecapleyades.net

-------------------------------------------

“ΚΑΠΟΙΟΙ” ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου