Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ

Όλοι μας, λίγο ή πολύ, καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην σημερινή κοινωνία.

Διάβασα κάπου ότι “υπάρχει μία κάποια αγραμματοσύνη της ψυχής την οποία κανένα πτυχίο δεν μπορεί να θεραπεύσει” και αυτή η αγραμματοσύνη αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου που είναι η συμπόνοια, η ενσυναίσθηση, η κατανόηση, η καλή σχέση με τη Φύση, η ταπεινότητα και γενικότερα η Αγάπη.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο εξελιγμένο και ευφυή και όχι τα πτυχία. Εξάλλου οι τεχνικές γνώσεις πολλαπλασιάζονται αναλογικά με την κοινωνία που δίνει έμφαση ξεκάθαρα στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα των πολιτών της. Προσπαθώντας να τιθασεύσουμε τους αριθμούς, γίναμε οι ίδιοι στατιστικά νούμερα στον αλγόριθμο του διεθνούς εμπορίου.

Το φως του ονείρου όμως, συνεχίζει να φέγγει πάνω μας και μας περιμένει να το αντιληφθούμε ξανά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν συγκινούμαστε πια. Η Ποίηση, η Μουσική, η Λογοτεχνία, ο Κινηματογράφος, το Θέατρο, ο Χορός, η Ζωγραφική. Πηγές πραγματικής συγκίνησης που μοιάζει σαν να θέλουμε ακόμη και να τις αποφύγουμε στις μέρες μας.

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κανείς προτιμά την τηλεόραση από την Τέχνη, αλλά μάλλον κάποτε πληγώθηκε πολύ και προτίμησε να θάψει την ευαισθησία του κάτω από τα σκουπίδια.

Ακόμη κι έτσι, ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός που μπορεί και νιώθει τόσο βαθιά συγκίνηση για το θαύμα της ζωής, αλλά και του υπαρξιακού δράματος.

Καλείται τώρα να κάνει μια επανάσταση και να ξεμουδιάσει τη μουδιασμένη του ψυχή έτσι ώστε να συγκινηθεί και πάλι και να αντιληφθεί το θαύμα στο οποίο παίρνει μέρος. Να στρέψει το κεφάλι του και να αφήσει τις ηλιαχτίδες του ονείρου να του χαϊδέψουν το γυμνό πρόσωπο. (απόσπασμα)

Συντάκτης | Ιωάννα Θεοφιλάκου , Ιστοσελίδα

Πηγή: https://enallaktikidrasi.com/

-------------------------------

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου