Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - Η ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ

Οι άνθρωποι ανταγωνίζονται μεταξύ τους με σκοπό να εξασφαλίσουν ενέργεια. Αυτό το κάνουμε ασυναίσθητα σε κάθε συνάντηση. 

Παρατηρώντας τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, τόσο εκείνες που συμμετέχουμε οι ίδιοι, όσο και αυτές που συμβαίνουν μεταξύ άλλων, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε αυτό τον ανταγωνισμό και να αρχίσουμε να κατανοούμε την ουσιαστική φύση των ανθρώπινων συγκρούσεων. 

Καθώς αποκτούμε μεγαλύτερη συνείδηση της κατάστασης, θα αντιληφθούμε, ότι η ενέργεια που αποκτούν οι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο δεν διαρκεί πολύ. 

Η τέταρτη επίγνωση είναι η συνειδητοποίηση ότι οι άνθρωποι συχνά αποκόπτουν τον εαυτό τους από την εσωτερική τους σύνδεση με την ενέργεια. Το αποτέλεσμα είναι ότι συνήθως νοιώθουμε αδύναμοι και ανασφαλείς και συχνά επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τον εαυτό μας παίρνοντας ενέργεια από άλλους ανθρώπους. Αυτό το κάνουμε προσπαθώντας να χειριστούμε ή να ελέγξουμε την προσοχή του άλλου. Αν αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να μας προσέξει, τότε αισθανόμαστε ένα ανέβασμα από την ενέργεια του, το οποίο μας κάνει πιο δυνατούς, αλλά αφήνει τον άλλον εξασθενημένο. Συχνά οι άλλοι αντιδρούν σε αυτή την κλοπή της ενέργειάς τους, οπότε δημιουργείτε ένας αγώνας  δύναμης. Όλες οι συγκρούσεις στον κόσμο, προέρχονται από αυτή τη μάχη, για ανθρώπινη ενέργεια.

Καθώς μεγαλώνουμε, οι αρνητικές εμπειρίες επηρεάζουν την αυτό αξιολόγησή μας και τις προσδοκίες μας από τον κόσμο. Έχουμε ένα έλλειμμα και μια φυσική επιθυμία να το αναπληρώσουμε παίρνοντας ενέργεια από τους άλλους. 

Αν αντιληφθούμε πως υποτιμούμε τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε πιο εύκολα να αναλάβουμε την ευθύνη για τον ρόλο που παίξαμε εμείς στην αρνητική ενεργειακή συναλλαγή.

Αρχίζουμε να απαλλασσόμαστε από αυτές τις συνήθειες καθώς συνειδητοποιούμε περισσότερο την τάση μας να ελέγχουμε, να υπονομεύουμε, να επικρίνουμε ή να ικανοποιούμε τους άλλους.

Μια ευρύτερη συνειδητοποίηση θα μας δείξει ότι η αληθινή ενέργεια που αναζητούμε προέρχεται από μια συμπαντική πηγή. 

Δεν χρειάζεται να την πάρουμε από κάποιον άλλον. 

Αποσπάσματα από το βιβλίου Ουράνια προφητεία και Οδηγός των 9 Επιγνώσεων

Τζειμς Ρεντφιλντ
Εκδόσεις Διόπτρα

https://angelsroads.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου