Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ

Η ψυχή κάθε ανθρώπου εκφράζεται μέσω της συνείδησης. Όταν μιλάμε για την ψυχή, μιλάμε για την ίδια τη συνείδηση. Δονείται συνεχώς και παράγει μια συχνότητα που ποικίλλει ανάλογα με αυτή τη δόνηση.

Δεν υπάρχουν δύο ψυχές στην ίδια συχνότητα, όπως δεν επικαλύπτονται δύο ραδιοπομποί στην ίδια ζώνη κύματος.

Η πρόθεση καθορίζει τη συχνότητα κάθε ψυχής. Καθορίζει σκέψεις και πράξεις. Και είναι οι ενέργειες που μετρούν και καθορίζουν τη συχνότητα.

Οι ενέργειες δημιουργούν αντιδράσεις, που ονομάζονται επίσης νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος. Ακόμη και μια παράλειψη μπορεί να ονομαστεί πράξη. Είναι η δράση της αδράνειας.

Η ψυχή έχει τη δική της ζωή, η οποία είναι ανεξάρτητη από το φυσικό σώμα. Ωστόσο, χρειάζεται το σώμα για να εκδηλωθεί. Μέσα από την εκδήλωσή του, αναπτύσσεται. Το σώμα επιτρέπει στην ψυχή να εκφραστεί μέσω της γλώσσας του σώματος.

Μέσω σωματικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων, η ψυχή μας λέει πότε και πού να δώσουμε προσοχή, γιατί οποιαδήποτε ενόχληση σημαίνει ότι υπάρχει ένα μήνυμα ή μια διαδικασία μάθησης για αυτήν την ενσαρκωμένη συνείδηση.

Ο εγκέφαλος που τροφοδοτεί τον ανθρώπινο νου είναι η προσθήκη στην ψυχή. Είναι ένας μηχανισμός εκδήλωσης. Έχει τις πολικότητες που επιτρέπουν τις ενέργειες, τόσο σε αυτό που γνωρίζουμε ως καλό, όσο και σε αντίθετη πολικότητα, που ονομάζεται κακό. Η εμπειρία και των δύο πολικοτήτων είναι ο κανόνας της σχολής για την ψυχή.

Επομένως, το καλό και το κακό δεν υπάρχουν όπως τα καταλαβαίνουμε, γιατί τα πάντα είναι μάθηση. Η ανθρωπότητα έχει φτάσει στην κορυφή αυτής της μαθησιακής διαδικασίας.

Καμία ψυχή που ενσαρκώνεται σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αγνοεί τη διαφορά μεταξύ μιας ηθικής και μιας ανήθικης πράξης.
Η επανάληψη της αρνητικής δράσης είναι έλλειψη του χαρακτήρα της ψυχής. Και αυτή η έλλειψη, δονείται σε πολύ χαμηλή συχνότητα, εμποδίζοντας την ψυχή να εξελιχθεί.

Αυτό που καθορίζει την υψηλή ή χαμηλή συχνότητα μιας ψυχής είναι η πρόθεσή της.

Η ψυχή που δονείται ψηλά δεν θα έχει ποτέ καμία πρόθεση προς το εγώ, προς προσωπικά συμφέροντα, προς την επιθυμία για εξουσία πάνω στους άλλους, προς τον ανταγωνισμό, εν ολίγοις, προς οτιδήποτε δεν ταιριάζει με ό,τι είναι στην πραγματικότητα ηθικό και ηθικό. Η ψυχή που δονείται σε υψηλή συχνότητα εστιάζεται στην πρόθεση του καλού γενικά. Πάντα τοποθετείται στην άλλη πλευρά για να αισθάνεται αν κάθε απόφαση είναι πράγματι καλύτερη για όλους.

Είναι συνεργάσιμη ανά πάσα στιγμή. δεν ανταγωνίζεται ποτέ για προσωπικό όφελος. Είναι στοργική, συμπονετική και με σεβασμό.

Στην απλότητα το καλό αποκαλύπτεται και πραγματοποιείται. Μέσα στην απλότητα μπορεί κανείς να νιώσει αληθινή χαρά και αληθινή ευτυχία. Η απλότητα εκπληρώνει πολλά περισσότερα από ότι η υπερβολή.
Η ψυχή που απολαμβάνει και επιδιώκει το να έχει, δεν θα νιώσει ποτέ ευχαρίστησή. Η ψυχή που αναζητά την αφθονία δεν χορταίνει ποτέ.

Η απλότητα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της εξυψωμένης ψυχής. Η ζωή από μόνη της είναι όμορφη και απλή. Η απλότητα θα ήταν αρκετή για να αισθάνεται η ανθρωπότητα στη γη χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Όμως ο ανταγωνισμός του εγώ έχει μετατρέψει τη συλλογικότητα σε πεδίο μάχης όπου οι ισχυρότεροι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να κατακτήσουν.
Τι λάθος!

Το εγώ δεν βάζει όρια. Αντίθετα, είναι ένας απύθμενος λάκκος από τον οποίο αυτός που πέφτει δεν μπορεί να βγει χωρίς να περάσει από πολλαπλές μετενσαρκώσεις δοκιμασιών. Ο πόνος που περνάει ο άνθρωπος δεν είναι παρά ο δρόμος της επιστροφής αφού φτάσει στον πάτο αυτού του λάκκου.
Σε αυτό το σχολείο ψυχών, το βάσανο δεν είναι υποχρεωτικό. Αντίθετα, ο πόνος είναι μια επιλογή. Εάν δεχθούμε τις δοκιμασίες και τις χρησιμοποιήσουμε πραγματικά για να μάθουμε, δεν θα υπάρχει πόνος ως αποτέλεσμα.
Ωστόσο, όταν η ενσαρκωμένη ψυχή προσπαθεί να διαπραγματευτεί υπέρ της, βλάπτοντας κάτι ή κάποιον, ο Νόμος της Επιστροφής θα φέρει τις αντίστοιχες επιπτώσεις.
Οι Θεϊκοί Νόμοι είναι απλώς δίκαιοι.

Η συνείδηση ​​που έχει ήδη μάθει το νόημα και τη σημασία της ενσάρκωσης εδώ, έχει ήδη καταλάβει ότι η απλότητα είναι ο συντομότερος τρόπος για να ολοκληρωθεί η πορεία. Η Ανάληψη χτυπά τις πόρτες εκείνων που είναι πράοι και καθαροί στην καρδιά. Και εκείνες οι πόρτες οδηγούν στην κατοικία των απλών ψυχών γιατί είναι υψηλές.

από τον Peter B. Meyer
25 Μαρτίου 2023 από τον ιστότοπο FinalWakeupCall

Ισπανική έκδοση

--------------------------------

Ισορροπία, αναζήτηση, εκκαθάριση και απελευθέρωση 

Η πρόθεση της ψυχής μας και τα ιδανικά μας γίνονται το πεπρωμένο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου