Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Το ασυνείδητο

Μπορούμε να σκεφτούμε το ασυνείδητό μας σαν μια βαθιά λίμνη. Η επιφάνεια της λίμνης είναι ορατή στον συνειδητό μας εαυτό και μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε μαζί της κολυμπώντας, ψαρεύοντας ή βαδίζοντας. 

Έχουμε ελάχιστη επίγνωση του τι κρύβεται στον πάτο της λίμνης. 
Πράγματα με υψηλότερη δόνηση, όπως ένα φύλλο ή ένα φτερό, επιπλέουν στην επιφάνεια της λίμνης, αλλά τα πράγματα χαμηλότερης δόνησης, όπως μια πέτρα, βυθίζονται στον πυθμένα της λίμνης.

Ωστόσο, ακόμη και το φτερό και το φύλλο μπορεί τελικά να βυθιστούν στον πυθμένα της λίμνης με την πάροδο του χρόνου.
Οι χαρούμενες εμπειρίες και οι αναμνήσεις μας έχουν υψηλότερη δόνηση επειδή είναι γεμάτες αγάπη και μπορούν να επιπλέουν στην επιφάνεια της συνείδησής μας. Από την άλλη πλευρά, οι δυστυχισμένες εμπειρίες και οι αναμνήσεις μας έχουν χαμηλότερη δόνηση επειδή είναι γεμάτες φόβο.

Αυτές οι τρομακτικές αναμνήσεις και εμπειρίες βυθίζονται στο βάθος του ασυνείδητου μας, του κατώτερου αστρικού μας επιπέδου. Ακριβώς όπως ο πυθμένας μιας λίμνης είναι σκοτεινός, έτσι είναι και το βαθύτερο ασυνείδητό μας.

Για να καθαρίσουμε τα παλιά μας συναισθήματα φόβου, ενοχής και ντροπής πρέπει να μπούμε στο νερό του ασυνείδητου μας, για να σώσουμε αυτά τα τμήματα της ψυχής μας που είναι παγιδευμένα εκεί.

Έχουμε φορέσει αυτά τα χωμάτινα σώματα μας για τόσες ζωές τριών διαστάσεων που έχουμε ξεχάσει τις μυριάδες μορφές που μπορεί να δημιουργήσει η συνείδησή μας για να μας καθορίσει και να μας προστατεύσει. Έχουμε ορίσει τον εαυτό μας ως άνθρωπο και μάθαμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας με μάχη και προσευχή.

Ωστόσο, δεν μπορούσαμε να προστατευτούμε ο ένας από τον άλλον.

Εμείς οι άνθρωποι ήμασταν πάντα ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού μας.

Δημιουργήσαμε προγράμματα  φόβου και περιορισμού κατά τη διάρκεια των πολλών τριτοδιάστατων ζωών μας. 

Για να απελευθερώσουμε αυτά τα παλιά προγράμματα, θα ταξιδέψουμε στο βαθύ ασυνείδητό μας. Θα μπούμε στη θολή λίμνη του καταπιεσμένου πόνου και του φόβου, για να μπορέσουμε να σώσουμε εκείνα τα κομμάτια του εαυτού μας που έχουν παγιδευτεί εκεί. Θα πάμε στο βαθύτερο ασυνείδητό μας, στα σώματά μας πρώτης και δεύτερης διάστασης. Θα ταξιδέψουμε στο ανθρωποειδές ζώο μας και στη γενετική μας κωδικοποίηση. Τότε θα εισέλθουμε στον κατώτερο αστρικό μας εαυτό, που είναι η αποθήκη του βαθύτερου κρυφού μας σκότους. Θα έχουμε το θάρρος να ταξιδέψουμε εκεί γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ ότι ΔΕΝ είμαστε «απλώς σώματα». Γνωρίζουμε ότι είμαστε καθαρή συνείδηση ​​και τα σώματα που κρατούν τη συνείδησή μας χρειάζονται επισκευή.

Τα νοητικά προγράμματα και τις συναισθηματικές πεποιθήσεις τα μάθαμε πολύ καιρό πριν όταν ήμασταν παιδιά. Ήμασταν παιδιά είτε στα χρόνια μας είτε στην επίγνωσή μας. Τώρα θα ξεπεράσουμε το κατώφλι του ασυνείδητου μας και στον βαθύτερο εαυτό μας.
Τα προγράμματα που κάποτε μας προστάτευαν έχουν γίνει περιορισμοί. Όταν δημιουργήθηκαν αυτά τα παλιά προγράμματα, δεν είχαμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις.
Ως εκ τούτου, έπρεπε να δημιουργήσουμε έναν αμυντικό μηχανισμό, ώστε να μπορέσουμε να προστατευτούμε αρκετά ώστε να επιβιώσουμε σε μια κατάσταση που ήταν πέρα ​​από τον έλεγχό μας. Ωστόσο, τώρα γνωρίζουμε ότι αυτοί οι μηχανισμοί άμυνας ήταν σαν τροχοί εκπαίδευσης, που μας επέτρεψαν να «τα βγάλουμε πέρα», μέχρι να μάθουμε να οδηγούμε στη ζωή χωρίς αυτούς.
Είμαστε έτοιμοι ΤΩΡΑ να κατεβούμε στον βαθύτερο πυρήνα μας, ώστε να μπορέσουμε αυτά τα προγράμματα φόβου και αδυναμίας  να τα αντικαταστήσουμε με προγράμματα Αγάπης και Δύναμης.

Suzan Caroll PhD

από τον ιστότοπο Multidimensions

https://www.bibliotecapleyades.net/

-------------------------------------

Διαστατική Συνείδηση 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΕΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ & ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου