Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Πώς να εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας

Η μοίρα τείνει να έχει αρκετά αρνητικές χροιές. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που βιώνουν κακοτυχίες συχνά τείνουν να πιστεύουν ότι η μοίρα είναι η αιτία.

Πνευματικά, η μοίρα είναι αυτό που συμβαίνει όταν αγνοούμε το κάλεσμα της ζωής μας και δεν εργαζόμαστε ενεργά για να επανασυνδεθούμε με την ψυχή μας ή την Αληθινή Φύση.
Όταν δεν καταβάλλουμε καμία προσπάθεια για να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε συνειδητά, όταν αφήνουμε τη ζωή μας στη μοίρα, ουσιαστικά παραδίδουμε τον έλεγχο σε άλλους ανθρώπους και σε εξωτερικές συνθήκες.

Η μοίρα και το πεπρωμένο μπορούν να εκληφθούν ως οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: και τα δύο είναι προκαθορισμένα. Αλλά το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχουν άπειρες δυνατότητες στη ζωή.

Πνευματικά, το πεπρωμένο είναι στενά συνδεδεμένο με την τελική πορεία της ζωής μας.

Όταν επιλέγουμε να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας, τότε διαμορφώνουμε ενεργά τη μοίρα μας αντί να αφήνουμε τη ζωή μας σε αυτήν.
Η εκπλήρωση του πεπρωμένου μας περιλαμβάνει συνειδητά την ανάπτυξη μιας σύνδεσης με τον βαθύτερο εσωτερικό εαυτό μας και την ωρίμανση σε συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Εφόσον επιδιώκετε συνειδητά να μάθετε, να αναπτυχθείτε και να εξελιχτείτε πνευματικά, εκπληρώνετε το πεπρωμένο σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιτύχετε τις υψηλότερες δυνατότητές σας, μπορεί να επωφεληθείτε από τις ακόλουθες συμβουλές:

Αναπτύξτε την αυτοκατανόηση. Μάθετε τι σας παθιάζει. Τι σου βάζει φωτιά στην ψυχή; Τι σας συγκινεί; Τι θαυμάζετε και τι απολαμβάνετε να κάνετε; Φρόντισε να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι σε ικανοποιεί.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με υποστηρικτικά άτομα που σας εμπνέουν. Οι επικριτικοί άνθρωποι προκαλούν συχνά τεράστιες ποσότητες αυτο-αμφιβολίας μέσα μας. Μερικές φορές ακούμε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους που δεν μας υποστηρίζουν και μας λένε πώς να «ζήσουμε τη ζωή μας», με αποτέλεσμα να επιλέξουμε λάθος δρόμο ζωής. Προσδιορίστε τα άτομα στη ζωή σας που είναι αρνητικές επιρροές και αφαιρέστε τους ή μειώστε την επαφή. 

Αναζητήστε ευγενικούς, εμπνευσμένους και συμπονετικούς φίλους.

Φροντίστε να ακούτε τη διαίσθησή σας και επίσης να χρησιμοποιείτε τη λογική όπου χρειάζεται.

Να προσέχετε αρνητικές και επικριτικές σκέψεις και αφήστε τις να περάσουν χωρίς να προσκολληθείτε σε αυτές.

Προσδιορίστε τις περιοριστικές πεποιθήσεις. Όταν πιστεύουμε τις σκέψεις μας, βιώνουμε θυμό, ανασφάλεια, θλίψη, ντροπή και άγχος. Το νούμερο ένα μεγαλύτερο μπλοκ που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν προσπαθούν να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους είναι οι βασικές πεποιθήσεις. Οι βασικές πεποιθήσεις είναι οι κύριες ιδέες που κουβαλάμε για τον εαυτό μας και τις οποίες ήμασταν δεσμευμένοι να πιστεύουμε από τη γέννησή μας. Οι κοινές βασικές πεποιθήσεις περιλαμβάνουν «Είμαι ανάξιος», «Είμαι ανόητος», «Είμαι κακός άνθρωπος» και «Δεν αξίζω την ευτυχία».

Ζητήστε υποστήριξη από άλλους ανθρώπους. Εάν χρειάζεστε κάποια καθοδήγηση, αναζητήστε βοήθεια από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, σύμβουλο ή πνευματικό δάσκαλο. Οι άνθρωποι που έχουν περπατήσει αυτό το μονοπάτι πριν από εσάς μπορούν να μοιραστούν πολλή σοφία που θα σας ωφελήσει πολύ. Να θυμάστε ότι οι αναποδιές είναι φυσιολογικές. Δεν υπάρχει αποτυχία, μόνο ευκαιρίες μάθησης.

Δημιουργήστε στόχους. Οι στόχοι είναι ξεκάθαρα καθορισμένα ορόσημα που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανωθείτε και να ιεραρχήσετε ό,τι είναι πιο σημαντικό για εσάς.

Δείξτε καλοσύνη προς τον εαυτό σας. Όσο περισσότερη αγάπη και συμπόνια δείχνετε προς τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο φυσικά προχωράτε προς το απόλυτο πεπρωμένο σας.

Να είσαι ο εαυτός σου. Δεν υπήρξε ποτέ άνθρωπος ακριβώς σαν εσάς στο πρόσωπο αυτού του πλανήτη. Αντί να μιμηθείτε άλλους ανθρώπους, εξερευνήστε τι σας έρχεται πιο φυσικά. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που αντιγράφουν άλλους. Εξερευνήστε το δικό σας στυλ. Απολαύστε τη γαλήνη που έρχεται με το να μην χρειάζεται να είστε κάποιος που δεν είστε.

Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Τι θέλω περισσότερο στη ζωή;» και στρέψτε όλη την προσοχή σας προς την εκπλήρωση αυτού του στόχου. Θέλετε ελευθερία, ψυχική ηρεμία, αγάπη;

Όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, όλα επιστρέφουν. Ωστόσο, να θυμάστε ότι στο ταξίδι αυτό θα συναντήσετε πόνους.

από τον Mateo Sol
08 Αυγούστου 2017 από τον ιστότοπο LonerWolf , Ιταλική έκδοση

https://www.bibliotecapleyades.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου