Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Μπουκιές Γνώσης Συμπόσια Αγνοίας #2

Συνέχεια από το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Φυσική

Δυστυχώς, οι φυσικοί σχεδόν ποτέ δεν εκφράζουν στο ευρύ κοινό την αμηχανία και την αδυναμία τους να συμβιβάσουν τις θεμελιώδεις αντιφάσεις μεταξύ των σημερινών θεωριών - αν και μεταξύ τους περιστασιακά παραδέχονται ότι:
«Η φυσική βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια κρίση στην οποία… θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω αλλαγές, οι οποίες πιθανότατα θα είναι τόσο επαναστατικές σε σύγκριση με τη σχετικότητα και την κβαντική θεωρία όσο αυτές οι θεωρίες συγκρίνονται με την κλασική φυσική». (Ντέιβιντ Μπομ)

Ο Μηχανικός Viktor Schauberger (1885-1958) σχεδίασε και κατασκεύασε μια "γεννήτρια έκρηξης" η οποία λέγεται ότι είχε "αρνητική τριβή". Εφηύρε επίσης: συστήματα καθαρισμού νερού, υδροστρόβιλο, (κατά τη φήμη) οχήματα αντιβαρύτητας.

Ωστόσο, το έργο του αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Επί του παρόντος, περίπου μισή ντουζίνα ομάδες σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τεχνολογίες που βασίζονται στις πρωτοποριακές ιδέες του Schauberger.

Αστρονομία

Ο H. Alfven , κάτοχος του βραβείου Νόμπελ στη φυσική, θέτει ένα Σύμπαν που διαμορφώνεται περισσότερο από ηλεκτρομαγνητικές παρά βαρυτικές δυνάμεις. Η θεωρία του αποκλείει την πιθανότητα ότι το Σύμπαν θα μπορούσε ποτέ να είχε διάμετρο μικρότερη από το ένα δέκατο της σημερινής του.

Επομένως δεν υπάρχει Big Bang.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι πραγματικά δεν ξέρουμε πότε και πώς - ή αν! - ξεκίνησε το Σύμπαν. Ούτε γνωρίζουμε ποιες δυνάμεις ευθύνονται πρωτίστως για τη διαμόρφωσή του. Ούτε γνωρίζουμε με βεβαιότητα πόσο μακριά βρίσκονται τα μακρινά αντικείμενα ή αν κινούνται προς ή μακριά από εμάς.

Πιο κοντά σε εμάς, όλες οι πρόσφατα δημοφιλείς θεωρίες για την προέλευση της Σελήνης έχουν απαξιωθεί, χωρίς καμία νέα να παίρνει τη θέση τους.

Εν τω μεταξύ, έχουν τεθεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με: πώς ο Ήλιος παράγει την ενέργειά του, από που προέρχονται οι κομήτες, γιατί ο Άρης έχασε την παλιά του ατμόσφαιρα και τις λίμνες του νερού, αν η «σκοτεινή ύλη» ανάμεσα στα αστέρια και τους γαλαξίες μπορεί να περιέχει τους σπόρους της ζωής.

Βιολογία

Τα προβλήματα στη βιολογία είναι τόσο πολλά και βασικά που είναι δύσκολο να γνωρίζουμε από πού να αρχίσουμε.

Μια σειρά από δυσκολίες περιβάλλουν τις δαρβινικές και νεοδαρβινικές θεωρίες της εξέλιξης. Στην ουσία της, η λέξη εξέλιξη σημαίνει απλώς «κατευθυντική αλλαγή με την πάροδο του χρόνου». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξέλιξη με αυτή την έννοια έχει λάβει χώρα στον βιολογικό κόσμο.

Αλλά τι είδους εξέλιξη, και τι την έχει οδηγήσει;

Οι Νεοδαρβινικοί θεωρητικοί αντιμετωπίζουν την ιδέα της φυσικής επιλογής με ένα είδος θρησκευτικού δέους, αλλά οι κριτικοί επισημαίνουν ότι είναι ουσιαστικά ταυτολογική: λέμε ότι οι ισχυρότεροι επιβιώνουν, αλλά πώς μπορούμε να ορίσουμε το "οι πιο ικανοί", εκτός από το "αυτοί που επιβιώνουν;"

Επιπλέον, η φυσική επιλογή συνεπάγεται σκληρό, ατελείωτο ανταγωνισμό.

Ωστόσο, όπως το θέτει ο εντομολόγος PS Messenger, «Πραγματικό ανταγωνισμό είναι δύσκολο να δει κανείς στη φύση». Αντίθετα, η φύση παράγει ατελείωτα παραδείγματα συνεργασίας.

Η μάχη των εξελικτικών βιολόγων με τους δημιουργιστές που βασίζονται στη Βίβλο έχει δυστυχώς χρησιμεύσει ως επί το πλείστον για να σκληρύνει τις τάξεις των πρώτων ενάντια στην παραδοχή ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Η συντριπτική μας άγνοια καλύπτεται από σαρωτικές δηλώσεις σχετικά με τις δημιουργικές δυνάμεις της φυσικής επιλογής και στερούμαστε τις γνώσεις που θα μπορούσαν να προέλθουν από μια ειλικρινή εκτίμηση των ορίων της γνώσης μας για την προέλευση και την ανάπτυξη της ζωής .

https://commons.wikimedia.org/

Αρχαιολογία
Τα τελευταία χρόνια, ο ερασιτέχνης αιγυπτιολόγος 
John Anthony West έχει επιστήσει την προσοχή στα αξιοσημείωτα μοτίβα
 διάβρωσης λόγω καιρικών συνθηκών στη Σφίγγα στο οροπέδιο της Γκίζας. Οι γεωλόγοι με τους οποίους συμβουλεύτηκε συμφωνούν γενικά ότι οι διαβρώσεις προκλήθηκαν από το νερό και υποδηλώνουν ηλικία επτά έως δέκα χιλιάδων ετών.

Δεδομένου ότι κανένα άλλο αιγυπτιακό μνημείο δεν παρουσιάζει παρόμοιες διαβρώσεις, (παρά την ομοιότητα των υλικών), αυτό φαίνεται να δείχνει ότι η Σφίγγα χτίστηκε σε μια εποχή που προηγείται των Φαραώ.

Οι επαγγελματίες Αιγυπτιολόγοι είναι ανένδοτοι ότι η Σφίγγα είναι λιγότερο από πέντε χιλιάδες χρόνια και «κατασκευάστηκε» από τον φαραώ Khephren, και ρωτούν:

Εάν η Σφίγγα είναι τεχνούργημα ενός προγενέστερου πολιτισμού, πού είναι τα επιβεβαιωτικά στοιχεία για την ύπαρξη αυτού του πολιτισμού;

Καλή ερώτηση.

Αλλά οι αρχαιολόγοι δεν προσφέρουν καμία εναλλακτική εξήγηση για τα κανάλια βαθέων υδάτων της Σφίγγας.

του Richard Heinberg από τον ιστότοπο  NewDawnMagazine μέσω bibliotecapleyades

Η Συνέχεια στο ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου