Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Η θεωρία της  Κατευθυνόμενης Πανσπερμίας & Εξωγήινα μηνύματα στο ανθρώπινο DNA;

Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται η θεωρία της πανσπερμίας, ως πιθανότητα κατά το παρελθόν. Τα σοβαρά ελαττώματα στη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου μας αναγκάζουν να ανοίξουμε το μυαλό μας σε νέες δυνατότητες και να εξερευνήσουμε τον παλιό κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Η θεωρία ότι «κάποιος» φύτεψε ζωή στον πλανήτη μας προωθείται εδώ και πολλά χρόνια από διακεκριμένους επιστήμονες.

Ο Sir Francis Crick είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού.

Ο Sir Francis Crick (1916-2004), βραβευμένος με Νόμπελ, αστρονόμος που ανακάλυψε το μόριο του DNA, πρότεινε το 1980 ότι ένας προηγμένος πολιτισμός έσπειρε τη ζωή στη Γη στο μακρινό παρελθόν. 

Αυτή η θεωρία ονομάζεται Κατευθυνόμενη Πανσπερμία.

Ο Κρικ δεν ήταν μόνο ένας ευφυής επιστήμονας, αλλά και πολύ γενναίος και δεν φοβόταν να αντιμετωπίσει την κριτική από όσους δεν τους άρεσαν οι ανορθόδοξες ιδέες του.

Ενώ ερευνούσε την προέλευση της ζωής , ο Κρικ δεν ακολούθησε τα μυστήρια της Αρχαίας Ιστορίας. Αντίθετα, εστίασε στη φύση του DNA (δεοξυριβονουκλεϊκό οξύ) και του RNA (ριβονουκλεϊκό οξύ) και σε ό,τι ήταν γνωστό εκείνη την εποχή για το πώς προήλθε η ζωή στη Γη.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι, σε κάποιον μακρινό πλανήτη πριν από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, υπήρχε μια εξελιγμένη μορφή υπερυψωμένων πλασμάτων που, όπως εμείς, είχαν ανακαλύψει την επιστήμη και την τεχνολογία, αναπτύσσοντάς τα πολύ πέρα ​​από αυτά που έχουμε πετύχει εμείς μέχρι τώρα.
Τα παλαιότερα ίχνη ζωής που μπορούσαμε να εντοπίσουμε σήμερα σχετίζονται με βράχους που χρονολογούνται περίπου. 3,6 δισεκατομμύρια χρόνια... αλλά το αρχείο απολιθωμάτων, που αποτελείται από απλά ζώα, των οποίων τα άκαμπτα μέρη έχουν διατηρηθεί, είναι μόλις 600 εκατομμυρίων ετών."
Sir Francis Crick «Η ίδια η ζωή: η προέλευση και η φύση της»

Η πολυπλοκότητα του DNA

Ο Κρικ γνώριζε την εντυπωσιακή πολυπλοκότητα του DNA.

Τόνισε ότι χρειάστηκαν 1,4 δισεκατομμύρια χρόνια για την εξέλιξη των απλούστερων μονοκύτταρων οργανισμών.
Το επόμενο κρίσιμο βήμα στην πολυπλοκότητα για τους πολυκύτταρους οργανισμούς χρειάστηκε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια χρόνια ακόμα...
Ωστόσο, όταν τα θηλαστικά εμφανίστηκαν ξαφνικά πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, για κάποιο λόγο, η πολυπλοκότητα έκανε ένα κβαντικό άλμα.

Η ουσία είναι ότι αναμένουμε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον μικρότερο χρονικό διάστημα για να εξελιχθούν απλές μορφές ζωής και πολύ περισσότερο για πολύπλοκους οργανισμούς.

Ωστόσο, τα θηλαστικά χρειάστηκαν μόνο ένα κλάσμα του χρόνου για να αναπτυχθούν, σε σύγκριση με παλαιότερες, απλούστερες μορφές ζωής.
Τι συνέβη;

Ο Κρικ ανακάλυψε ότι στο αρχείο απολιθωμάτων υπήρχαν ισχυρά στοιχεία που υποστηρίζουν την κατευθυνόμενη Πανσπερμία.

Σύμφωνα με τον Crick, ο πλανήτης μας δεν έχει παροδικές μορφές: Οι παροδικές μορφές είναι απόδειξη της εξέλιξης που «θα υπήρχε μόνο στον πλανήτη αποστολής, όχι στη Γη».

Ο Crick κατέληξε:

«Κατευθυνόμενη πανσπερμία: υποστηρίζει ότι οι ρίζες του τρόπου ζωής μας προέρχονται από κάπου αλλού στο σύμπαν, σχεδόν σίγουρα από έναν άλλο πλανήτη, ο οποίος είχε φτάσει σε μια πολύ προηγμένη μορφή εκεί, πριν ξεκινήσουν άλλα πράγματα εδώ, και ότι η ζωή εδώ γεννήθηκε από μικροοργανισμούς που στάλθηκαν με κάποια μορφή διαστημικού σκάφους, από έναν προηγμένο πολιτισμό».

Εξωγήινα μηνύματα στο ανθρώπινο DNA;

Το ανθρώπινο DNA περιέχει στοιχεία  εξωγήινης ζωής;

Υπάρχει κάποιο περίεργο μήνυμα κωδικοποιημένο στο DNA μας;

Ένας άλλος επιστήμονας, ο καθηγητής Paul Davis από το Αυστραλιανό Κέντρο Αστροβιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Macquarie στο Σύδνεϋ παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα θεωρία.

Ο Davies πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει ένα παράξενο μήνυμα κωδικοποιημένο στο DNA μας.

Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μεγάλες αλληλουχίες «άχρηστου» DNA, οι οποίες δεν περιέχουν κανένα γονίδιο και φαίνεται να είναι πολύ σταθερές.

«Αν οι εξωγήινοι έστελναν ένα μήνυμα στους επίγειους οργανισμούς, αυτό θα ήταν το μέρος για να κοιτάξουμε».

Ένα τεχνούργημα θα μπορούσε εύκολα να θαφτεί, να πνιγεί ή να διαβρωθεί. Η ιδανική λύση θα ήταν η κωδικοποίηση του μηνύματος σε έναν μεγάλο αριθμό μικροσκοπικών μηχανών που αντιγράφουν και επισκευάζονται μόνα τους, για να πολλαπλασιαστούν και να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.
Ευτυχώς, τέτοια μηχανήματα υπάρχουν ήδη:

Ονομάζονται ζωντανά κύτταρα.

Ο Ντέιβις είπε: «Τα κύτταρα στο σώμα μας, για παράδειγμα, περιέχουν γενετικά μηνύματα γραμμένα από τη Μητέρα Φύση πριν από δισεκατομμύρια χρόνια».

Σύμφωνα με τον Davies, το κωδικοποιημένο μήνυμα θα ανακαλυφθεί μόνο όταν η ανθρώπινη φυλή θα έχει την τεχνολογία για να το διαβάσει και να το κατανοήσει.
Ένα μήνυμα που εμφυτεύεται στο ανθρώπινο DNA θα μπορούσε να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, ολόκληρα κομμάτια (υποτιθέμενου) «άχρηστου» DNA ανθρώπου μπορεί να είναι πρακτικά αμετάβλητα για δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των αποδεικτικών στοιχείων και των ενδείξεων που οι θεοί των αστεριών μας έχουν αφήσει διασκορπισμένα σε όλο τον πλανήτη, φαίνεται λογικό να υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα μήνυμα κωδικοποιημένο στο DNA μας. Αν υπάρχει ένα περίεργο μήνυμα στο DNA μας, υπάρχει ελπίδα ότι θα ανακαλυφθεί και θα αποκρυπτογραφηθεί μια μέρα.

Πηγή: https://codigooculto.com/ μέσω bibliotecapleyades.net

-------------------------------------

12 σκέλη DNA - Η πνευματική μας κληρονομιά

Η Υπερεπικοινωνία του DNA - Το «Ζωντανό Διαδίκτυο» μέσα μας

ΤΟ DΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΔΑΣΜΟ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ και ΚΑΘΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΛΕΞΗ

Μηνάς Καφάτος: «Γεννηθήκαμε από τα άστρα. Το σώμα μας είναι ένας μικρός πλανήτης»

Ένα μεγάλο μέρος της ύλης από την οποία αποτελούμαστε προέρχεται από άλλους γαλαξίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου