Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Πλειάδες 

Το λαμπρότερο αστέρι του σμήνος των Πλειάδων είναι η Αλκυόνη, και είναι επτά φορές φωτεινότερο από τον ήλιο μας.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα περισσότερα από 1.000 αστέρια μέσα στο σμήνος και υπό βέλτιστες συνθήκες, περίπου 14 αστέρια μπορούν να φανούν με γυμνό μάτι.
Οι περισσότεροι, όταν κοιτάζουν το σμήνος χωρίς μεγέθυνση, βλέπουν έξι αστέρια, αλλά υπάρχουν επτά και το "χαμένο" έβδομο αστέρι είναι ένα κοινό θέμα σε πολλές Μυθολογίες (Διαβάστε: Αθήναιου, "Δειπνοσοφιστών": "Δε χάθηκε άγνωστο από τον Δία το αστέρι αυτό, από το οποίο λέγεται ότι καταγόμαστε...").

Οι Πλειάδες στην Αρχαία Ελληνική Κοσμολογία είναι οι επτά κόρες του προολυμπιακού Τιτάνα Άτλαντα και της Ωκεανίδας Πλειόνης.

Τα ονόματα των Πλειάδων είναι Μαία, Ηλέκτρα, Αλκυόνη, Ταϋγέτη, Κελαινώ, Μερόπη και Αστερόπη και είναι αφιερωμένες στην Άρτεμη, την Ελληνίδα θεά του φεγγαριού και του κυνηγιού.

Ο Ωρίων ο Κυνηγός έχει τοποθετηθεί από τον Δία στον ουρανό, μαζί με τον σκορπιό που τον σκότωσε. Πριν από το θάνατό του, ο Ωρίων είδε τις επτά αδερφές και ξεκίνησε να τις αιχμαλωτίσει. Ο Δίας, λυπούμενος για την κατάστασή τους, τις μετέτρεψε σε αστέρια.

Η Άρτεμις έγινε έξαλλη με τον Δία και τον θνητό Ωρίωνα. Έπεισε τον Δία να στείλει έναν τερατώδη σκορπιό για να επιτεθεί στον Ωρίωνα και ο κυνηγός πέθανε από τα τσιμπήματα.
Μετά το θάνατό του, ο Δίας τοποθέτησε τον Ωρίωνα στον ουρανό σε αιώνια καταδίωξη των αδελφών και σε αέναη φυγή από τον σκορπιό ή τον αστερισμό του Σκορπιού.
Το σύμπλεγμα χρησιμοποιήθηκε από τους Αρχαίους Μεσογειακούς λαούς για να σηματοδοτήσει την αρχή και το τέλος της ιστιοπλοϊκής περιόδου σύμφωνα με το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης.
Το σύμπλεγμα αυτών των αστερισμών εμφανίζεται στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα του Ομήρου, που αναφέρεται ως σήμα για την έναρξη της περιόδου φύτευσης τον Μάιο. Ο Ησίοδος, επίσης αναφέρεται στις Πλειάδες στο ποίημά του, Θεογονία.

Ο Ερμητισμός, ένα εσωτερικό σύστημα που βασίζεται σε γραπτά που αποδίδονται στον Τρισμέγιστο Ερμή, περιλαμβάνει πραγματείες σχετικά με τον εσωτερικό συμβολισμό των αστερισμών και των πλανητών. Συνδέθηκε με τον Έλληνα θεό Ερμή.

Σύμφωνα με τις ερμητικές παραδόσεις, τα επτά αστέρια των Πλειάδων, οδηγούν τους αναζητητές σε ένα πιο εκλεπτυσμένο επίπεδο συνείδησης. Θεωρούνται ως «σχολή μάθησης» από τους ερμητικούς, μόνο για εκείνους που έχουν καθαριστεί από ενεργειακά μπλοκ στο λεπτοφυές σώμα.

Η πρόσκληση και η μύηση στις διδασκαλίες της Πλειάδειας σοφίας έρχονται αυθόρμητα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή του βαθιού διαλογισμού.

Οι Πλειάδες θεωρούνται επίσης ως η πηγή ηλεκτρικής ενέργειας του ηλιακού μας συστήματος από το μικρό αδελφό αστέρι Ηλέκτρα.

από τον ιστότοπο Gaia

---------------------------------------

Πλειάδιοι

ΛΥΡΑ – ΠΡΟΚΥΩΝ – ΒΕΓΑΣ - ΠΛΕΙΑΔΕΣ

Η ΑΓΝΩΣΤΗ (για εμάς) ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙ ΑΡΚΤΟΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΘΗΝΆ

ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ

Αθήναιου, "Δειπνοσοφιστών": "Δε χάθηκε άγνωστο από τον Δία το αστέρι αυτό, από το οποίο λέγεται ότι καταγόμαστε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου